ΚΑΤΙ ΔΕ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ...

Μη νομίζετε ότι επειδή δεν γράφουμε τόσο τακτικά στο blog, ότι η διοίκηση του δήμου λειτουργεί ρολόι…

Υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στον δήμο, εξακολουθούν και δεν πληρώνονται όπως πρέπει οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις, και γενικά το θέμα των οικονομικών είναι μια ιστορία που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για το πώς θα «περπατήσει».

Πριν από μερικές μέρες οι εργαζόμενοι στην ΔΕΤΕΗΑ, πληρώθηκαν για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο είναι απλήρωτοι για τον Απρίλιο, για την ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ δεν γνωρίζουμε γιατί δεν υπάρχει κανένας να μας ενημερώσει.
Τελειώνει σε μερικές μέρες ο Μάιος, ενώ υπάρχουν εκκρεμότητες που δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο σχέδιο για να τακτοποιηθούν.

Περίεργη είναι η στάση των εργαζομένων οι οποίοι δεν αντιδρούν στο πρόβλημα.
Στο παρελθόν ακούγαμε για κινητοποιήσεις εργαζομένων από κάποιες επιχειρήσεις του δήμου, οι οποίες μάλιστα κατέληγαν στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Σύμφωνα με την συνέντευξη του Γ. Μαστοράκου στον Χτύπο, η επιχορήγηση του κράτους για το τρέχον έτος σε σχέση με το 2006 είναι 50% περισσότερη για τις λειτουργικές δαπάνες, κάτι που θα διευκόλυνε το νοικοκύρεμα που υπόσχονταν ο Στ. Γεωργόπουλος προεκλογικά.

Παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει και σε μερικές περιπτώσεις είναι χειρότερο από ότι στο παρελθόν, μη ξεχνάμε επίσης ότι με την μετατροπή κάποιων δημοτικών επιχειρήσεων, και την μεταφορά αρκετών εργαζομένων στον δήμο, αυτοί οι εργαζόμενοι δεν αποτελούν πλέον «βάρος» για το ταμείο του δήμου, ή εκτός αν δεν έχει ενεργοποιηθεί το καινούργιο καθεστώς για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους που θα πληρώνονται πλέον από το δημόσιο ταμείο.

Μάλλον πρέπει να περιμένουμε κάποια συνέντευξη τύπου από τον Κο Δήμαρχο, σχετικά με τα οικονομικά και τον απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας του στην διοίκηση του δήμου.

Αναφέρομαι σε μια ανάλογη συνέντευξη τύπου όπως εκείνη που έκανε το 2007 που είχε παρουσιάσει το περιβόητο φυλλάδιο με την κρεμάλα…