ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ... ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΟΥ

Σε σκέψεις με έβαλε η εικόνα των στελεχών της ΑΚΕΠ στο περίπτερο της Ν.Δ. στη κεντρική πλατεία του Ηράκλειου.

Μαζεμένοι όλοι σχεδόν από την παράταξη του Π. Βλασσόπουλου, συμμετέχοντες στον «αγώνα» για το κόμμα τους…

Αυτό εννοείτε ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών κύριοι της ΑΚΕΠ?
Και μου πείτε τώρα ότι άλλο η παράταξη της ΑΚΕΠ, και άλλο η πολιτική ταυτότητα των μελών της… Δεν υπάρχει λόγος να υποτιμάτε την νοημοσύνη μας.
Πρέπει να αποφασίσετε θα ασχοληθείτε με το Ηράκλειο, ή θα εμφανίζεστε ως στρατιώτες του κόμματος σας?

Όπως ελπίζω να καταλαβαίνετε κύριοι της ΑΚΕΠ, είναι πολύ εύκολο και πιθανό να έρθουν σε σύγκρουση τα συμφέροντα του κόμματος με εκείνα της παράταξης… και τότε κανείς δεν γνωρίζει, ούτε εσείς οι ίδιοι, τελικά τι θα αποφασίσετε και ποια συμφέροντα θα διασφαλίσετε.

Εγώ σκέφτομαι ένα σενάριο, ότι η Ν.Δ. επιλέγει τον Π. Βλασσόπουλο για να κατεβάσει σαν υποψήφιο της στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, τότε τι θα γίνει?
Πως θα μπορέσει να ικανοποιήσει και το κόμμα, αλλά και τον κόσμο που αγκάλιασε την δημιουργία της παράταξης στο Ηράκλειο.

Μου φαίνεται ακατανόητο, να μην υπάρχει η παραμικρή διακριτικότητα από μεριάς των στελεχών της ΑΚΕΠ, αντίθετα να τους αντικρίζουμε καμαρωτούς στο περίπτερο της Ν.Δ.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, γιατί εφόσον κάποιος δεν σκέφτεται, ούτε καν πονηρά, να μη προκαλέσει σχόλια, για μια παράταξη που προσπαθεί να πείσει για την ανεξάρτητη φιλοσοφία που θέλει να πρεσβεύσει.

Όταν αποφάσισαν να κάνουν την παράταξη οι κύριοι της ΑΚΕΠ, ήρθαν αντιμέτωποι με την κομματική πειθαρχία, κάτι, που κάποιοι εξ αυτών το έπραξαν και ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη του Στ. Γεωργόπουλου, με το να παραιτηθούν.

Τώρα τι κάνουν δείχνουν την αφοσίωση τους στο κόμμα με το να είναι στημένοι στο περίπτερο της Ν.Δ.

Απογοητεύτηκα από αυτή την εικόνα και κυρίως από την ανυπαρξία διακριτικότητας, από μέλη του ΑΚΕΠ, απομακρύνεται από τις προσδοκίες μου, αυτό, το περί ανεξάρτητης κίνησης, αντιθέτως θεωρώ ότι είναι, ιδιαίτερα εξαρτημένη, και μου φαντάζει απίστευτο να μπορέσει να λειτουργήσει όπως ήθελαν να μας την παρουσιάσουν τα μέλη της, και πρώτος από όλους ο Π. Βλασσόπουλος.

Από παλαιότερες αναρτήσεις, μπορείτε να διαπιστώσετε, ότι από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισα ενδιαφέρουσα την κίνηση του Π. Βλασσόπουλου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ αυτό την αντιφατική εικόνα, του είμαι και εδώ, αλλά και εκεί.
Δεν μπορούν να συνυπάρξουν δύο τάσεις που είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν αντιμέτωπες.

Νομίζω πως πρέπει να επιλέξουν τα στελέχη της ΑΚΕΠ, αν σκοπεύουν να ασχοληθούν με τον δήμο μας, ή να παραμείνουν στρατιώτες στο κόμμα τους.
Και εγώ ιδεολογικά συγκλίνω με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, αλλά δε βρίσκω απαραίτητο να εμφανίζομαι στο περίπτερο του κόμματος…

Αν ήθελα να το παίξω «υπηρέτης» του κόμματος, φυσικά και θα εμφανιζόμουν, και θα φρόντιζα να εμφανίζομαι στην πρώτη γραμμή.
Τι να πω…

Ίσως να περίμενα καλύτερα αντανακλαστικά από την ΑΚΕΠ, ίσως να βλέπω περισσότερο ρομαντικά κάποια πράγματα, ίσως να προσδοκώ, σε κάτι που μάλλον δεν μπορεί να συμβεί και αυτό είναι μια κίνηση από δημότες του Ηρακλείου για το Ηράκλειο, πάνω από κόμματα και προσωπικά συμφέροντα.