ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΚΕΠ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΑΚΕΠ Ηράκλειο Αττικής 15-6-2009

Τις τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι στον Δήμο, από τότε που το θερμόμετρο κτύπησε θερμοκρασία καλοκαιριού ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά. Είναι αναγκασμένοι να εργάζονται χωρίς κλιματισμό, γιατί απλά η Δημοτική Αρχή δεν φρόντισε να τον επισκευάσει ή να τον αλλάξει. Οι πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν βιώνουν έντονα το πρόβλημα των εργαζομένων, αφού βγαίνουν κάθιδροι από το Δημοτικό Μέγαρο. Συνθήκες ντροπής, απαράδεκτες και τριτοκοσμικές που προσβάλουν τους πολίτες και δυσφημίζουν την Πόλη.

Και τι κάνει ο Δήμαρχος γι΄αυτό; Το αυτονόητο…. Δροσίζεται στο γραφείο του απ΄το κλιματιστικό, που έχει φροντίσει να λειτουργεί κανονικά και απειλεί τους εργαζόμενους με πειθαρχικές κυρώσεις,αν απόσχουν, διαμαρτυρόμενοι, απ΄την εργασία τους.
Μια λέξη μόνο απεικονίζει αυτήν την κατάσταση κύριοι και κυρίες του Δημοτικού Συνδυασμού «Όραμα για το Ηράκλειο Σταύρος Γεωργόπουλος». ΝΤΡΟΠΗ!!!!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΟΣΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΥΩΝΟΥΝ.

Ελπίζουμε αυτό να είναι το «κύκνειο άσμα», μιάς σειράς άστοχων και καταστροφικών ενεργειών, μέχρι το 2010 που λήγει η θητεία σας.

Για την Συντονιστική Επιτροπή της Α.Κ.Ε.Π
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΤ.ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ - Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΔΡ.ΔΑΥΙΔ



ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ 11 Ιουνίου 2009

Οι εργαζόμενοι σήμερα προχώρησαν σε στάση εργασίας γιατί δεν μπορούσαν να αντέξουν την ανυπόφορη ατμόσφαιρα στο κτίριο του δημαρχείου, που για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι δεν κλιματίζεται. Με θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 35 βαθμούς και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής να χτυπά κόκκινο ,η αγανάκτηση ξεχείλισε.

Την ίδια ώρα λόγια … συμπάθειας από τον κ. Δήμαρχο, από το γραφείο του, που έχει αυτόνομο κλιματισμό, φαίνεται ότι μόνο αδιαφορία, ή απραξία καταδεικνύει. Δεν μπορεί πλέον να μένει στα λόγια και τις υποσχέσεις. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και τραγική.

Οφείλει εδώ και τώρα ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι να λύσουν το πρόβλημα του κλιματισμού και να εξασφαλίσουν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους. Δεν τους κάνει χάρη, έχει υποχρέωση.
Περιμένουμε εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα.

O Γραμματέας Γιάννης Ορφανίδης