ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τώρα ο "Ρουφιάνος" της "Ζω" μετακομίζει και στο zonews.gr! Σήμερα δε, ταξιδεύει και γράφει για εσάς: Δείτε στο φωτορεπορτάζ, πως θα είναι το Ηράκλειο του μέλλοντος. Σας θυμίζουμε την περιβόητη δήλωση του Γεωργόπουλου, ότι θα κάνει το Ηράκλειο Γκρενόμπλ! Ακολουθούν οι λεζάντες για τις φωτογραφίες (από αριστερά προς τα δεξιά):

Το δημαρχείο του Ηρακλείου. Εντάξει δεν είναι σαν της Γκρενόμπλ, σαν του Μάαστριχτ μοιάζει, αλλά είναι η ιδέα σας.

Που πάει το μυαλό σας, βλέποντας αυτήν την φωτογραφία; Δεν θέλω ανοησίες έτσι; Ειδικά για τον τύπο με τα πράσινα ή τον άλλο με την καραμούζα…

Α, μάλιστα. Γλυπτό στο κέντρο του Ηρακλείου. Αφιερωμένο στα όσα πέρασαν οι εργαζόμενοι του Δήμου την τετραετία 2006 – 2010.

Χωρίς πολλά λόγια. Το γραφείο δημάρχου, όπως φτιάχτηκε το 2009. Τι δεν είναι γραφείο; Σιωπάτε καλέ, δεν βλέπετε καλά…

Μετά την ολοκλήρωση των σχεδίων του Γεωργόπουλου για την κατασκευή υπόγειου γκαράζ στο κέντρο της πόλης, το θεατράκι φυσικά καταστράφηκε. Στη θέση του βάλανε αυτό το ωραιότατο ξύλινο.

Δεύτερο άγαλμα για τους εργαζόμενους του Δήμου Ηρακλείου – αφορά ειδικά τους δύο οδηγούς του δημάρχου.

Μετά την κατακραυγή για την αγορά της δημαρχιακής μερσεντές, ο Γεωργόπουλος την πούλησε και πήρε ως δημαρχιακό το όχημα που βλέπετε. Οικονομικό και μπορεί να μεταφέρει και όλη τη δημοτική ομάδα. Με τα ρέστα από την πώληση της μερσεντές πήρε και σχολικό για τους παιδικούς σταθμούς – το βλέπετε πίσω.

Τρίτο άγαλμα για τους εργαζόμενους. Την χρονιά 2009, περίπου 35 απ’ αυτούς δεν άντεξαν αφού στο δημαρχείο δεν υπήρχε κλιματιστικό. Η απώλεια ήταν μεγάλη και αποφασίστηκε η αγιοποίηση ενός απ’ αυτούς, που θα κάλυπτε όλους τους άλλους. Το συντριβάνι συμβολίζει την τρομερή ανάγκη για δροσιά, η οποία όμως ποτέ δεν καλύφθηκε.

Ο νέος θυρεός του Δήμου Ηρακλείου. Ποιος Ηρακλής και μαλακίες. Αυτός είναι θυρεός. Δεν πιστεύω να έχετε απορία ποιανού ιδέα ήταν;

Η φυλακή του Δήμου Ηρακλείου με την ονομασία AKEPSTRAAT Ιδρύθηκε το 2010 και οι φήμες λένε ότι εκεί στο ψηλό πυργάκι κλείστηκε κάποιος με το όνομα Βλασσόπουλος.

Η γέφυρα του Ηρακλείου. Το ποτάμι δημιουργήθηκε όταν ξεκίνησαν τα έργα για την υπογειοποίηση του σταθμού. Οι εργάτες βρήκαν νερό και το άφησαν. Διακρίνονται λευκά περίπτερα – είναι μικροπωλητές από το παζάρι της Αγίας Τριάδας.

Συμπληρωματικά με το άγαλμα του Άγιου Εργαζόμενου, σχετικά με τα γεγονότα του καλοκαιριού του 2009, ο Γεωργόπουλος τότε έδωσε οριστική λύση στο πρόβλημα. Μετακόμισε ολόκληρο το Ηράκλειο σε μια περιοχή της νότιας Ολλανδίας με το όνομα Μάαστριχτ, όπου Ιούνιο μήνα ρίχνει καρέκλες και δεν χρειάζονται κλιματιστικά.


Από το www.zonews.gr