ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Σταύρου Γεωργόπουλου, για Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Με σύνθημα Άναψε Πράσινο στο Περιβάλλον, ο Δήμαρχος της πόλης μας, Σταύρος Λ. Γεωργόπουλος, καλεί όλους εμάς, τους συμπολίτες, να αλλάξουμε την κλίμακα ιεράρχησης των στόχων μας, θέτοντας ως άμεση και επείγουσα προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος.

Με σύνθημα Άναψε Πράσινο στο Περιβάλλον μας υπενθυμίζει πως οι κλιματικές αλλαγές έχουν αρχίσει να επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητά μας και πως είναι επιτακτική ανάγκη να αναλάβει ο καθένας από εμάς την ευθύνη που του αναλογεί για να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον. Τονίζει πως ο πλανήτης μάς χρειάζεται και πως μόνο εάν η προσπάθεια για τη διάσωση του πλανήτη είναι κοινή και διαρκής με τη συμμετοχή όλων εμάς, μπορούμε να επιτύχουμε κάποια αλλαγή προς το καλύτερο, υπενθυμίζοντας σε όλους μας πως κάθε ατομική δράση έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.

Ο Δήμαρχος παράλληλα επισημαίνει πως οι βίαιες παρεμβάσεις του ανθρώπου στο περιβάλλον, μειώνουν την ικανότητα των οικοσυστημάτων για αυτορύθμιση και καθιστούν τη φύση αδύναμη να αντιδράσει έγκαιρα, ώστε να εξασφαλίσει την πλήρη προστασία της. Ενδεικτικά αναφέρει πως η κατασπατάληση των υδάτινων πόρων, η ρύπανση των γλυκών και αλμυρών νερών, η υψηλή κατανάλωση ενέργειας, η παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων τοξικών αποβλήτων και αστικών απορριμμάτων και η αδυναμία σωστής διαχείρισής τους είναι δείγματα της κακής περιβαλλοντικής διαχείρισης, η οποία έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες και ήδη απειλεί την επιβίωση των επερχόμενων γενεών.

Ο κύριος Γεωργόπουλος σημειώνει πως η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος δεν αποτελεί αφορμή εορτασμού αλλά αφορμή αφύπνισης της συνείδησης και ευαισθητοποίησης του σύγχρονου ανθρώπου και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διαχειρίζεται με σύνεση, σοφία και αποτελεσματικότητα το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας. Τέλος, παροτρύνει όλους εμάς ως μέλη της τοπικής κοινωνίας να σεβόμαστε την περιοχή όπου ζούμε, αποτελώντας ταυτόχρονα θετικά πρότυπα για τους συνανθρώπους μας, με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Ας σταθούμε λοιπόν όλοι αρωγοί σε αυτή την συλλογική προσπάθεια και ας γίνουμε ενεργοί πολίτες Ανάβοντας Πράσινο στο Περιβάλλον

Από το www.zonews.gr