Ο ΚΥΡ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΚΕΠ

Από τον Δήμαρχο της Πόλης μας κ. Στ. Γεωργόπουλο λάβαμε την παρακάτω επιστολή που δημοσιοποιούμε αυτούσια. όπως έχουμε την δημοκρατική υποχρέωση.

Ηράκλειο Αττικής 29 Ιουνίου 2009
Προς Πρόεδρο Συντονιστικής Επιτροπής Α.Κ.Ε.Π Ηρακλείου Αττικής
Κύριο Παντελή Βλασσόπουλο


Αγαπητέ Παντελή

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, επιθυμώ και επιδιώκω τον έλεγχο των πράξεων και των αποφάσεών μας με στόχο να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι και αποδοτικότεροι επ’ ωφελεία κάθε συνδημότη.

Για την καλύτερη πληροφόρησή σας καθώς και των αναγνωστών της ιστοσελίδας σε ενημερώνω σχετικά, με τα κάτωθι:

Επί του σχετικού δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα σας για την σύναψη συγκεκριμένης σύμβασης με διαφημιστική εταιρεία για την τοποθέτηση υπαίθριων πινακίδων, σας γνωρίζουμε ότι πρόκειται για σύμβαση, η οποία, παρότι πράγματι υπογράφηκε, ουδέποτε παρήγαγε έννομα αποτελέσματα, καθώς στηρίχθηκε στις υπ’ αριθμ. 168/2007 και 169/2007 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, από τις οποίες η δεύτερη, που αφορούσε την εκμίσθωση των κοινόχρηστων χώρων από τον Δήμο προς την Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας, ακυρώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, όπως προφανώς εκ της τότε ιδιότητάς σας γνωρίζετε.

Η ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκμίσθωση των χώρων κατέστησε άκυρη, άρα ανύπαρκτη και την εν λόγω σύμβαση, η οποία σε όλο τον χρόνο ισχύος της από την σύναψη μέχρι την ακύρωσή της ουδόλως εφαρμόσθηκε με την τοποθέτηση έστω και μιας διαφημιστικής πινακίδας.

Περαιτέρω, η εν λόγω ακυρότητα γνωστοποιήθηκε άμεσα στην αντισυμβαλλόμενη της δημοτικής επιχείρησης διαφημιστική εταιρεία, η οποία, όταν προσπάθησε να κάνει χρήση της ήδη ακυρωθείσας σύμβασης, αρχικά εμποδίστηκε επιτυχώς από την δημοτική αρχή και αργότερα που κατάφερε να τοποθετήσει πινακίδες, υπό άγνωστες για εμάς συνθήκες, δέχθηκε συνεχή εξώδικα για την απομάκρυνσή τους από τον κοινόχρηστο χώρο, μέχρι που αυτές απομακρύνθηκαν με την αρωγή του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.

Τέλος, σε ότι αφορά τον υπαινιγμό σας για την ημερομηνία σύναψης της εν λόγω σύμβασης, σας γνωρίζω ότι υπήρξε ένα εκ παραδρομής λάθος, το οποίο θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε έγγραφο και το οποίο διαπιστώθηκε και διορθώθηκε άμεσα.

Βρίσκομαι πάντα στη διάθεσή σου όπως και στη διάθεση κάθε συνδημότη μας για τον έλεγχο των πεπραγμένων μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Σταύρος Λ. Γεωργόπουλος

Υ.Γ. Είμαι βέβαιος για την δημοσίευση της απάντησης στην ιστοσελίδα σας.


Σχολιάζοντας την επιστολή του κ.Δημάρχου, έχουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω:

1) .Σωστά διαπιστώσαμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας ανακριβώς δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2/6 : «επί των ημερών της νέας Δημοτικής Αρχής δεν έχουν γίνει συμβάσεις και ο ίδιος κατήγγειλα τις συμβάσεις που βρήκα απ΄το παρελθόν…» (εφ.ΧΤΥΠΟΣ φ,.600,20/6/09). Ο κ.Δήμαρχος λοιπόν επιβεβαιώνει την ύπαρξη του ιδιωτικού συμφωνητικού που υπογράφηκε επί των ημερών της νέας Δημοτικής Αρχής.

2). Το ιδιωτικό συμφωνητικό αποτελεί συμπλήρωση του αντίστοιχου της 1/7/2005,που είχε υπογραφεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή,το οποίο όχι μόνο δεν καταγγέλθηκε από την σημερινή Διοίκηση,όπως ατυχώς ισχυρίσθηκε ο κ.Νικ.Μαραγκός,αλλά προφανώς θεωρήθηκε συμφέρουσα και η συμπλήρωσή του.

3). Είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε καλόπιστα,όπως υποστηρίζει ο κ.Δήμαρχος,ότι η ημερομηνία υπογραφής του ιδ.συμφωνητικού είναι «ένα εκ παραδρομής λάθος» του συγγραφέα και ανθρώπινη αβλεψία των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και των συμβαλλομένων που υπέγραψαν, που όμως, όπως και να το κάνουμε, παραπέμπει σε μια ανεπίτρεπτα χαλαρή αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει μέγιστο πολιτικό θέμα και ευτελισμός του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε στις 26/5/07 για να εγκρίνει μια ήδη υπογραφείσα την προηγούμενη μέρα σύμβαση, της οποίας αγνοούσε το περιεχόμενο και την ύπαρξή της.

4). Εμεις κατ΄αρχήν δεν αναφερθήκαμε στην ουσία της σύμβασης.Ωστόσο επειδή ο κ. Δήμαρχος αναφέρεται εκτενώς σ΄αυτήν,θεωρούμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε με το περιεχόμενό της συντομώτερα απ΄ότι προγραμματίζαμε και αν προκύψει οτιδήποτε σημαντικό να ενημερώσουμε άμεσα τους πολίτες με νέα ανακοίνωσή μας.

5). Τέλος το ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι αν ο νυν Πρόεδρος της Επιχείρησης Δημοτικής Ραδιοφωνίας κ.Νικ.Μαραγκός,γνώριζε τι παρέλαβε απ΄ τον προκάτοχό του (κ.Δήμαρχο) ή όχι. Γιατί αν γνώριζε είναι συμμέτοχος στην απόκρυψη και στην συνειδητή σιωπή. Αν όχι, τότε ο Δημοτικός Συνδυασμός που διοικεί τον Δήμο έχει πρόβλημα εσωτερικής συνενόησης και συνοχής.

Υ.Γ. Θα είμασταν πολύ ευτυχείς αν ο κ Δήμαρχος έδινε και μια απάντηση στην ανακοίνωσή μας 7/5/09, για το ποιος πληρώνει τον επικοινωνιολόγο, ώστε να μην αναγκαστούμε να συμπεράνουμε ότι η πολιτική του ευαισθησία είναι «επιλεκτική».

Για την Συντονιστική Επιτροπή της Α.Κ.Ε.Π. Ηρακλείου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΤ.ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡ. ΔΑΥΙΔ

Από το www.akep-irakliou.gr