ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Δελτίο Τύπου Δήμου Ηρακλείου
Παιδικές Κατασκηνώσεις

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, προσφέρει την δυνατότητα στα παιδιά του Ηρακλείου να φιλοξενηθούν στις παιδικές κατασκηνώσεις στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα Αττικής. Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα, το οποίο ενισχύει το κοινωνικό έργο του Δήμου Ηρακλείου και...

...επιβεβαιώνει το αλληλέγγυο πνεύμα προς τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες, απορρέει της ευρύτερης και εποικοδομητικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στους δύο Δήμους, με κύριους αρωγούς τους Δημάρχους κκ. Γεωργόπουλο Σταύρο, Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής και Κακλαμάνη Νικήτα, Δήμαρχο Αθηναίων. Παράλληλα, αποδεικνύει έμπρακτα πως η συνεργασία μεταξύ των Δήμων μπορεί να αποβεί ωφέλιμη για τους πολίτες μας, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα αποτελεί μια σημαντική παροχή για τους εργαζόμενους γονείς κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών και τους παρέχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους μερικές στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς παρά την δύσκολη συγκυρία της οικονομικής κρίσης. Ταυτόχρονα, παρέχει την δυνατότητα στα ίδια τα παιδιά να πραγματοποιήσουν με ασφάλεια τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε έναν χώρο που πληροί τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες από την συμμετοχή τους. Η πληρότητα του κατασκηνωτικού προγράμματος γεμίζει τις μέρες των συμμετεχόντων με δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες κοινωνικοποιούνται ομαλά, απασχολούνται δημιουργικά, ψυχαγωγούνται και αναπτύσσουν ολόπλευρα την προσωπικότητά τους.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα διαρκεί δύο εβδομάδες και οι εγγραφές για τις 2 εναπομείναντες περιόδους συνεχίζονται. Ήδη οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων στην 1η περίοδο (22 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου) είναι θετικές, ενώ η 2η περίοδος ξεκίνησε από εχθές 9 Ιουλίου και διαρκεί μέχρι 23 Ιουλίου. Το χρονοδιάγραμμα για τις 2 εναπομείναντες περιόδους έχει ως εξής: 3η περίοδος 27 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου και τέλος 4η περίοδος 13 Αυγούστου έως 27 Αυγούστου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Σταύρος Γεωργόπουλος δήλωσε σχετικά με το κατασκηνωτικό πρόγραμμα: «Μέλημα μας είναι η Κοινωνική Υπηρεσία να ανταποκρίνεται στο ρόλο της και ως επί το πλείστον να τον ξεπερνά, διότι οι δημοτικές μας πολιτικές θέτουν ως επίκεντρο τον Πολίτη».