ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ...

Διαβάζοντας την απάντηση του χ-τύπου προς την ΑΚΕΠ, εντόπισα σημεία τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις με εξόργισαν.

Το κείμενο διακρίνεται για τον φαρισαϊσμό και την διάθεση της εφημερίδας να λυτρωθεί χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Μάλιστα υπάρχει και αλαζονικό ύφος στον τρόπο που απαντά ο ίδιος ο εκδότης της εφημερίδας.

Και θα ήθελα να υπενθυμίσω πως η εφημερίδα Χ-ΤΥΠΟΣ είναι 14 χρόνια πρώτη στην περιοχή και ένας από τους λόγους που την τοποθετούν εκεί είναι ότι δεν λειτουργεί ποτέ “με αμέλεια”

Ο πρώτος δεν χρειάζεται να διατυμπανίζει την επικράτηση του, πόσο μάλλον όταν είναι βέβαιος ότι κάνει καλά την δουλεία του.

Παρόλα αυτά μέχρι πριν από κάποια χρόνια η τοπική εφημερίδα χ-τύπος ήταν η μοναδική εφημερίδα που κυκλοφορούσε στο Ηράκλειο, οπότε το να είναι κάποιος πρώτος ενώ τρέχει μόνος του, νομίζω ότι δεν αποτελεί και ιδιαίτερη επιτυχία.

Θα ήθελα δε να αποσαφηνίσω -επειδή ίσως κάποιοι να έχουν μπερδευτεί λιγάκι - ότι ο Χ-τύπος δεν είναι Α.Κ.Ε.Π., ότι ο Χ-τύπος διοικείται δημοκρατικά, υπάρχει πολυφωνία, και οι συντάκτες των άρθρων του έχουν το θάρρος και την ελευθερία της άποψής τους στα όρια πάντα της ευπρεπούς και αντικειμενικής δημοσιογραφίας.

Θα μας επιτρέψει ο εκδότης της εφημερίδας να έχουμε τις επιφυλάξεις μας, για αυτό περί «αντικειμενικής δημοσιογραφίας», καθώς η αντικειμενικότητα ορίζεται στις μέρες μας και εξαρτάται δυστυχώς από συμφέροντα που αφορούν τον δημοσιογράφο και την όποια εφημερίδα.

Παρακολουθώντας την στάση της εφημερίδας σε διάφορες χρονικές περιόδους, διαπίστωνα, περίεργη αντιμετώπιση σε σοβαρά θέματα που αφορούσαν σημαντικά ζητήματα και γεγονότα στον δήμο μας, τα οποία δεν αναφέρονταν καθόλου ή περνούσαν στα ψιλά γράμματα. Αν έχει κάποια αντίρρηση κάποιος από την εφημερίδα χ-τύπος, είμαι διατεθειμένος να συγκεντρώσω αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να μας εξηγήσουν οι αρμόδιοι Θιγόμενοι τον λόγο που η εφημερίδα έκανε τα «στραβά μάτια» σε καραμπινάτες περιπτώσεις που αφορούσαν την επικαιρότητα του δήμου μας.

Δεν είναι δυνατό να βουίζει ο τόπος, να βγαίνουν προβλήματα του δήμου στα κανάλια, και η τοπική εφημερίδα να μην παίρνει χαμπάρι.

Τέλος, πιστεύουμε ότι για να αντέξει κάποιος την ελευθερία του λόγου και της σκέψης, θέλει σθένος και παιδεία. Αν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος ένα απλό, έστω και υποκειμενικό κατά τη γνώμη του άρθρο, με ψυχραιμία και σύνεση, αναρωτιέμαι, αλήθεια, πώς θα διοικήσει έναν ολόκληρο Δήμο.

Η εφημερίδα πρέπει να είναι στο απυρόβλητο, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να δέχονται την ελευθερία λόγου και σκέψης της εφημερίδας. Αυτό νομίζω ότι αφορά και τις δύο πλευρές, αλλά όταν θεωρείς ότι ανεβάζεις και κατεβάζεις δημάρχους, φυσικά δε σε αφορά, διότι μόνο η πλευρά της εφημερίδας έχει το δικαίωμα της κριτικής απέναντι σε μια παράταξη, αλλά μια παράταξη παρεμβαίνει στην ελευθερία λόγου και έκφρασης, όταν εμφανίζεται θιγμένη από κάποιο δημοσίευμα.

Και για την ιστορία, όταν εκλέγεται κάποιος δύο τετραετίες με κάποιον συνδυασμό, ο Πρόεδρός του γίνεται Δήμαρχος και προτείνει κάποιον από τους εκλεγμένους με την Παράταξή του Δημοτικούς Συμβούλους για την ανώτατη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτό δεν δείχνει την μέχρι τότε άψογη συνεργασία των δύο αυτών ανδρών, δεν σημαίνει ότι είναι στενοί συνεργάτες, ότι έχουν την ίδια ιδεολογία, το ίδιο όραμα, ότι ανήκουν στο ίδιο κόμμα; Έτσι δεν είναι; Πάλεψαν μαζί για να πάρουν τις εκλογές. Μιλάμε για το Δήμαρχο της πόλης και το κορυφαίο στέλεχός του. Εκτός και αν δεν ήταν συνεργάτες...

Δεν γνωρίζει ο Κος Κατωπόδης, ότι η θέση του προέδρου δημοτικού συμβουλίου, για τον λόγω του ότι είναι τιμητική για τον δημοτικό σύμβουλο που θα του προταθεί, είναι θέση που μπορεί να εξαγοράσει «συνειδήσεις» ιδίως όταν ένας δήμαρχος έχει πρόβλημα με κάποιον δημοτικό του σύμβουλο.

Επομένως σε κάποιες περιπτώσεις, όχι μόνο δεν σημαίνει ότι πρόκειται για μια άριστη συνεργασία, αλλά το αντίθετο.

Δεν γνώριζε ο Κος Κατωπόδης την άποψη του Π. Βλασσόπουλου για τις επιλογές του Γεωργόπουλου, από τους πρώτους μήνες της θητείας του στον δήμο?

Δε μου κάνει καθόλου εντύπωση που ο κος Κατωπόδης δίνει τέτοια διάσταση, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος στο θέμα, καθώς ο ντόρος που δημιουργείται, αποτελεί δώρο για τον Γεωργόπουλο, αλλά και αποπροσανατολισμό των αναγνωστών προς όφελος του Ν. Μπάμπαλου, τον οποίο τον τελευταίο μήνα, η εφημερίδα χ-τύπος τον στηρίζει απροκάλυπτα, προφανώς στα πλαίσια της αντικειμενικότητας που αναφέρει στο κείμενο του ο εκδότης.

Θεωρώ ότι η ΑΚΕΠ έπεσε στην παγίδα που της έστησε ο χ-τύπος, παρόλο που δικαίως, εφόσον οι εκπρόσωποι της παρατάξεις ένιωσαν θιγμένοι και αδικημένοι από το ρεπορτάζ, άσκησαν ευθέως κριτική στην εφημερίδα, που αντί να ασπαστεί τις παρατηρήσεις της ΑΚΕΠ, έσπευσε να αντιδράσει και να χρεώσει στην παράταξη παρεμβατικότητα και δείγματα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς.

Μια εφημερίδα με την εμπειρία του χ-τυπου που είναι 14 χρόνια σε κυκλοφορία, δεν δικαιολογείται να πέφτει σε τέτοιο ατόπημα, ιδίως όταν λόγω της μονοκαθεδρίας που είχε για αρκετά έτη, καθόριζε με τις επιλογές της, το πολιτικό σκηνικό στον δήμο μας… χωρίς κανένα κόστος και ουδεμία ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες του και τους δημότες...