ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΕΠ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ Χ-ΤΥΠΟΣ

ΠΡΟΣ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΤΥΠΟΣ
Ηράκλειο Αττ. 7-7-2009

Σχετικά με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σας σελίδα με τίτλο «πέφτουν οι μάσκες; Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Σταύρου Γεωργόπουλου και Παντελή Βλασσόπουλου», έχουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω.

Τα μέλη και τα στελέχη της Α.Κ.Ε.Π. διατηρούν προσωπική αλληλογραφία μόνο με τους συγγενείς τους που βρίσκονται μακριά και κατά περίπτωση με τους επαγγελματικούς τους συνεργάτες.

Ο Παντελής Βλασσόπουλος είναι εκλεγμένος, από την Συνέλευση των Μελών,Πρόεδρος της Α.Κ.Ε.Π. και όπως όλα τα μέλη και τα στελέχη της Κίνησής μας κινείται πολιτικά στο πλαίσιο των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων (Συνέλευση Μελών, Συντονιστική Επιτροπή) και των αρμοδιοτήτων που προσδιορίζονται απ΄την ιδιότητά του, σαν επικεφαλής της Κίνησης. Η πολιτική του διαδρομή στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ήθος και το ύφος του, απέχουν «παρασάγγας» από αλαζονικές τάσεις, αρχομανία και εξουσιολαγνεία. Επομένως δεν είναι, ούτε εμφανίζεται σαν ιδιοκτήτης της Α.Κ.Ε.Π. όπως υποτιμητικά και σκόπιμα θέλουν να τον παρουσιάζουν κάποιοι, μην μπορώντας να αντέξουν την ποιοτική διαφορά της Κίνησής μας από άλλους Δημοτικούς Συνδυασμούς αυτοαποκαλούμενους και «παρατάξεις».

Όσες ανακοινώσεις της Α.Κ.Ε.Π. έχουν δημοσιοποιηθεί, εκδίδονται από την Συντονιστική Επιτροπή και υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα που την εκπροσωπούν. Πλην των δημοσιεύσεων του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπο που χρίζουν άμεσης απάντησης.

Η Α.Κ.Ε.Π. δεν απευθύνεται σε προσωπικό επίπεδο σε κανέναν, παρά μόνο στο θεσμό που εκπροσωπεί και πάντα με πολιτικά επιχειρήματα στα πλαίσια της ευπρεπούς κριτικής και του πολιτικού διαλόγου.

Το ζήτημα των συμβάσεων για τις διαφημιστικές πινακίδες είναι πολύ σοβαρό, όπως σωστά το αναδείξατε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας σας.

Το σενάριο όμως των δύο πρώην συνεργατών που δεν είναι πια μαζί και τώρα άνοιξαν «πόλεμο» δι' αλληλογραφίας, που προβάλει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, είναι μαγική εικόνα πέρα απ΄την πραγματικότητα. Ο τίτλος δε και τα σχόλια παραπέμπουν σε μικροπολιτικό ανταγωνισμό, μακριά απ΄την ουσία των ανακοινώσεων και του θέματος υποβαθμίζοντας έτσι μια πολύ σοβαρή πολιτική αποκάλυψη.

Εμείς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε όπως αποφασίσαμε με βάση την Ιδρυτική μας Διακήρυξη και τις αποφάσεις των Συνελεύσεων των Μελών μας. Θα συνεχίσουμε να προβάλουμε την αξία της πολιτικής σε πείσμα όσων προσπαθούν να την απαξιώσουν και να την καταστήσουν αποκρουστική στα μάτια των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων.

Για την Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ηρακλείου

Ο Γραμματέας και Υπεύθυνος Τύπου
ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΑΥΙΔ

Μέχρι σήμερα 10/7/09 η ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «ΧΤΥΠΟΣ» δεν φιλοξένησε την απάντησή μας, ως όφειλε, για να είναι σφαιρική η ενημέρωση των αναγνωστών της.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι απλά οφείλεται σε αμέλεια και τίποτα παραπάνω. Γιατί και εμείς έχουμε ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ να γίνει ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ.

Για την Συντονιστική Επιτροπή της Α.Κ.Ε.Π.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤ.ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡ.ΔΑΥΙΔ



Ακολουθεί το επίμαχο δημοσιέυμα...

Δευτέρα 6/7/09:
Πέφτουν οι μάσκες;
«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

Δύο πρώην συνεργάτες που «χώρισαν το κοινό τους όραμα», ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κος Παντελής Βλασσόπουλος, ο οποίος ηγείται της νέο ιδρυθείσας πολιτικής παράταξης ΑΚΕΠ και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κος Σταύρος Γεωργόπουλος, ανεβάζουν την ένταση στο πολιτικό σκηνικό της πόλης ανταλλάσοντας τέσσερις επιστολές σε δύο ημέρες.
Όλα ξεκίνησαν...

...με αφορμή τη συνέντευξη του Δημάρχου, κ. Σταύρου Γεωργόπουλου, στο www.xtypos.gr και την Εβδομαδιαία Εφημερίδα Χ-ΤΥΠΟΣ.
Ο Δήμαρχος εξαπέλυσε «καρφιά» σε συγκεκριμένη ερώτηση που αναφερόταν στην ΑΚΕΠ και τον Παντελή Βλασσόπουλο με τον δεύτερο να δημοσιεύει στο επίσημο SITE της παράταξής του τη σύμβαση διαφημιστικών πινακίδων που υπογράφτηκε επι των ημερών της προεδρίας του Δημάρχου στον ραδιοφωνικό σταθμό 940 και αφήνοντας αιχμές.

Το ρεπορτάζ για αυτό το θέμα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Χ-ΤΥΠΟΣ φ.602 (βλ. πρώτο θέμα www.xtypos.gr).

Ο Σταύρος Γεωργόπουλος έστειλε προς την ΑΚΕΠ επιστολή - απάντηση για το θέμα δείχνοντας έτοιμος για σκληρή αντιπαράθεση, με τον Παντελή Βλασσόπουλο να ανταπαντά σχολιάζοντας την επιστολή του Δημάρχου ρίχνοντας νέες βολές...