Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ

Σοβαρές καταγγελίες για πραγματοποίηση κηπευτικών εργασιών σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου από εργολάβους και συγκεκριμένα από εργολαβίες που έχουν να κάνουν με το πρόγραμμα «Θησέας», έκανε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αναφερόμενοι γενικότερα σε θέματα προσωπικού, οι εκπρόσωποι του εργαζομένων σημείωσαν ότι επί της
θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής έχει προσληφθεί μόλις ένας μόνιμος εργαζόμενος, «την ώρα που ο Δήμος έχει γεμίσει με κάθε λογής συμβάσεις: Έργου, stage, επαγγελματικής δαπάνης, τετράμηνα,
οκτάμηνα, δίμηνα, μερικής απασχόλησης. Όταν παρέλαβε ο νυν δήμαρχος είχε δηλώσει ότι το προσωπικό του Δήμου ήταν 800 άτομα και ήταν πολύ. Αν ήταν πολύ, γιατί συνεχίζει και προσλαμβάνει;

Εμείς πιστεύουμε ότι αν υπάρχουν ανάγκες, πρέπει να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό. Ωστόσο σήμερα
καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή διότι κατά παράβαση των σχετικών άρθρων του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ανέθεσε παράνομα σε ιδιωτικό συνεργείο τον καθαρισμό πλατειών και κοινοχρήστων χώρων
(κλάδεμα θάμνων και κάψιμο ξερών εποχιακών χόρτων) αρμοδιότητες δηλαδή καθαρά δημοσίου χαρακτήρα.
Αντί να προκηρύξει διαγωνισμό για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, προτιμά την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εκχωρώντας αρμοδιότητες που έχουν στόχο την προστασία, την ανάπτυξη και ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας όπως είναι το πράσινο της υπηρεσίας Περιβάλλοντος.

Οι εργαζόμενοι προασπίζοντας την εργασία τους και την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα, θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τα εποπτεύοντα όργανα και φορείς.
Εμείς έχουμε φωτογραφήσει αυτά τα συνεργεία και πήραμε και την κάρτα του εργολάβου. Βρήκαμε τέτοια
συνεργεία στο ρέμα Παπανδρέου, στην Παναγίτσα, στην πλατεία Μακεδονίας, στην πλατεία Ρίτσου κ.α.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος μας είπε ότι «δεν ξέρει τίποτα». Μετά τα ίδια μας είπε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών».

Σοβαρές όμως καταγγελίες έγιναν και για την δημοτική αστυνομία. «Είναι δυνατόν να λέει η δημοτική αρχή ότι θα πάρει σεκιούριτι;
Αν έχει ανάγκη υπάρχουν 15 κενές θέσεις. Υπάρχει φυσικά και ζήτημα με την δημοτική αστυνομία – “μαϊμού” και έχουν γίνει καταγγελίες. Όλα αυτά θα τα εξετάσουμε.

Επίσης π.χ. το ζήτημα της διοργάνωσης των πανηγυριών είναι ιδιαίτερα σημαντικό και εμπλέκονται ιδιώτες. Τίποτα άλλο προς το παρόν».

Από την τοπική εφημερίδα ΖΩ