ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Διάβασα με προσοχή την απάντηση του Στ. Γεωργόπουλου, στην ΑΚΕΠ, σχετικά με ένα συμφωνητικό που εμφάνισε η παράταξη του Π. Βλασσόπουλου πριν από μερικές μέρες, και αφορούσε τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες.

Δεν γνωρίζω αν οι άνθρωποι της ΑΚΕΠ έμειναν ικανοποιημένοι από το κείμενο του δημάρχου, προσωπικά έχω κάποιες απορίες που θα πρότεινα να μελετήσουν οι άνθρωποι της ΑΚΕΠ εφόσον ασχολούνται με το θέμα.

Γυρίζω στο 2006, λίγο πριν το καλοκαίρι πρέπει να ήταν, που ο Δήμαρχος και πρόεδρος τότε της ραδιοφωνίας Ηρακλείου, Στ. Γεωργόπουλος, καταγγέλλει την σύμβαση αορίστου χρόνου του Ν. Τριανταφυλλίδη, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες.

Στο διοικητικό συμβούλιο του Επικοινωνία 94, ο Γεωργόπουλος αποφασίζει και ανακοινώνει, ότι η διαχείριση των υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων, θα περάσουν στον δήμο Ηρακλείου, χωρίς όμως να αναφέρει, σε ποια υπηρεσία του δήμου κτλ.

Το θέμα με τις διαφημιστικές πινακίδες εκκρεμούσε για 2 χρόνια περίπου μέχρι που υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέδειξαν την απραξία της διοίκησης του δήμου που έφερε ζημιά πάνω από 500.000 ευρώ, από την μη είσπραξη των διαφημιστικών πινακίδων.

Μπορεί κάποιος να μας πει, τα 2 χρόνια, ποιος διαχειρίζονταν τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες?

Υπάρχει έγγραφο που ειδοποιεί την εταιρία από τον δήμο Ηρακλείου, ότι η περιφέρεια κρίνει άκυρη την σύμβαση για την οποία γίνεται λόγος? ή η ενημέρωση έγινε τηλεφωνικά?

Γιατί ο Γεωργόπουλος δεν μερίμνησε, να τακτοποίηση το θέμα, ώστε οποιαδήποτε υπηρεσία του δήμου είχε την νομική κάλυψη να αναλάβει την διαχείριση?

Γιατί επέστρεψε την διαχείριση των διαφημιστικών πινακίδων το 2007 στην ραδιοφωνία, όταν από πριν γνώριζε ότι το νομικό πλαίσιο της δημοτικής επιχείρησης δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια χρήση?

Ποιες είναι σήμερα οι συμβάσεις με τις εταιρίες που διαχειρίζονται τις διαφημιστικές πινακίδες, και ποια υπηρεσία του δήμου έχει αναλάβει την χρήση?

Δεν θυμάμαι να έχω ακούσει για κάποιον πλειοδοτικό διαγωνισμό που να αφορά την ανάθεση της χρήσης των διαφημιστικών πινακίδων σε ιδιώτες…

Υπάρχει κάτι σήμερα που να αφορά πρακτικά διαγωνισμού ή συμβάσεις με εταιρίες και με ποια κριτήρια έγιναν?

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τα χρήματα που δεν πήγαν τελικά στο ταμείο του δήμου τα 2 χρόνια? Ποιος είναι ο υπεύθυνος και γιατί μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καταλογισμός?

Ελπίζω οι άνθρωποι της ΑΚΕΠ να περάσουν το θέμα από το μικροσκόπιο, μπορεί εκείνοι να είναι καλόπιστοι, εγώ όμως δεν είμαι καθόλου, και ο λόγος είναι, ότι δεν μπορώ να αποδώσω σε συμπτώσεις, μια αλληλουχία από παραλείψεις, για ένα θέμα που παίζουν πολλά χρήματα!!