4% ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ

Κατά 4% αυξημένα θα είναι τη νέα εκπαιδευτική χρονιά τα δίδακτρα (τροφεία) των Βρεφονηπιακών Σταθμών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου Αττικής (ΚΕΚΟΙΠΗΑ), μετά και την έγκριση που έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο στη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης.

Η αύξηση αυτή κρίθηκε αναγκαία, όπως διαβάζουμε στο κείμενο της απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΚΟΙΠΗΑ, προκειμένου να καλυφθεί η απώλεια εσόδων της επιχείρησης από τη μη λειτουργία του Νηπιαγωγείου.

Οφείλουμε να αναφέρουμε εδώ ότι εκ των τεσσάρων παρισταμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, η πρόταση για την αύξηση ψηφίστηκε από τα τρία, τους κ.κ. Μιλτιάδη Βαφειαδάκη, Ανδρομάχη Μελά και Δημήτρη Παπουτσή, ενώ καταψηφίστηκε από την εκπρόσωπο των εργαζομένων, κα Αθηνά Λυκουρέση. Στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντίθετη με την αύξηση δήλωσε η Δημοτική Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, κα Μαριάννα Ζούρου (σ.σ. η οποία διετέλεσε στο παρελθόν επί σειρά ετών Πρόεδρος της επιχείρησης ως ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ).

"Ακόμα αντηχούν στα αυτιά μου τα λόγια σας πως τα δίδακτρα της επιχείρησης είναι από τα υψηλότερα... Λέγατε πως θα καταργήσετε τα δίδακτρα", είπε η κα Ζούρου απευθυνόμενη προς το Δήμαρχο. Σύμφωνα με την ίδια, μέσα από μια σωστή διαχείριση μπορούν να εξοικονομηθούν πόροι και να δοθούν λύσεις στα οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Σε διαφορετικό μήκος κύματος ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης "Ηράκλειο-Η Επόμενη Μέρα", κ. Γιώργου Βλαντή, ο οποίος τόνισε πως πρέπει επιτέλους οι σταθμοί να πάψουν να είναι ελλειμματικοί και τα έσοδα να ισοσταθμίζουν τα έξοδα. "Δεν μπορούν όλοι οι Ηρακλειώτες να πληρώνουν τις παροχές που έχουν κάποιοι", δήλωσε.

Ο Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, τόνισε από την πλευρά του πως μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει αύξηση από τη νυν Δημοτική Αρχή, ενώ έχουν γίνει επενδύσεις στην Επιχείρηση. Η αύξηση ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Καταψήφισαν οι κ.κ. Βασίλης Λυκούρας και Μαριάννα Ζούρου, ενώ παρόντες δήλωσαν οι κ.κ. Γιώργος Μαστοράκος, Κυριάκος Κουτρούλης και Σπύρος Γουρνάς (σ.σ. σημειώνουμε πως την ώρα της ψήφισης του θέματος αρκετοί Σύμβουλοι είχαν αποχωρήσει λόγω της μακράς διάρκειας της συνεδρίασης).

Από το www.xtypos.gr