ΤΟ ΜΕΓΚΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM, ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ?

Το έγραψε η "Αξία" πριν μερικές μέρες, σήμερα το γράφει και "Το Ποντίκι".

Τι;

Ότι το Mega ενδιαφέρεται να αποκτήσει ραδιοφωνική συχνότητα και...
...οι πληροφορίες (των δύο εφημερίδων) λένε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη συχνότητα του City αλλά και για αυτή του "Επικοινωνία 94", του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού του Ηρακλείου. Βέβαια επί Γεωργόπουλου ακούγονται κατά καιρούς διάφορα, αλλά στο Ηράκλειο πλέον είναι σχεδόν αδύνατο όχι να διασταυρώσεις αλλά ακόμη και να ακούσεις απλώς κάτι με σοβαρότητα, έστω και από μία μόνο πηγή... Δεν χρειάζεται προς το παρόν να μπούμε επί της ουσίας του θέματος, στο εάν δηλαδή μπορεί να μεταβιβαστεί συχνότητα που έχει ένας Δήμος κ.τ.λ. Αν χρειαστεί θα το κάνουμε...

Από το www.zonews.gr

Η Άποψη του BLOG
Η άποψη μας είναι ότι ισχύουν τα δημοσιεύματα, και μάλιστα βρίσκουμε πολύ λογικό, ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης μας, να είναι στο στόχαστρο, διαφόρων ενδιαφερομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα οικονομικά της δημοτικής επιχείρησης βρίσκονται στο 0 (μηδέν)!
Δεν υπάρχουν χρέη, εκκρεμότητες σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, όπως εφορία, ΙΚΑ, και άλλα ταμεία.

Οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί κανονικά και τον μήνα Ιούλιο, και όπως είχαμε αναφέρει, ο Ν. Μαραγκός, έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις, για μια δυναμική νέα σεζόν.
Χθες με φίλους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ακούγαμε τον δημοτικό μας ραδιοφωνικό σταθμό, και δε πιστεύαμε στα αυτιά μας… Η μουσική που μεταδίδεται από τον 94FM είναι εξαιρετική! και άκρως ραδιοφωνική.

Όταν κάποιος που ενδιαφέρεται να κινηθεί στην αγορά ενός τέτοιου μέσου, θα υπολογίσει σίγουρα τον οικονομικό παράγοντα, αλλά και το πρόσωπο που βγάζει προς τα έξω μια συχνότητα. Ο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ διαθέτει και τα 2 αυτά τα χαρακτηριστικά.

Βέβαια για να μη τα παρουσιάζουμε όλα ρόδινα, ένα από τα αρνητικά στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό, είναι το ότι δεν ακούγεται καλά, υπάρχει πρόβλημα με την λήψη σε πολλές περιοχές της Αθήνας, ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να αντέξεις να τον ακούς καθ’ οδών. Αυτό πιστεύω ότι είναι κάτι που φτιάχνεται όπως περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον.

Σε ότι αφορά την πώληση του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, όσο και να αρέσει στον Γεωργόπουλο κάτι τέτοιο, που θα προχωρήσει στην όποια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση, θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα, καθώς ο ραδιοφωνικός σταθμός είναι ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ, που σημαίνει ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και όχι ΙΔΙΩΤΙΚΗ.

Εντωμεταξύ σχετικά με τον νόμο Ρουσόπουλου για τα ραδιόφωνα, με τον οποίο ακόμα και τα δημοτικά θα έπρεπε να μετατραπούν σε Α.Ε., κάτι που θα ήταν καταδικαστικό για δημοτικά ραδιόφωνα, καθώς σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά, (και καλά κάνουν, ας υπάρχουν και 4-5 συχνότητες στα FM που να έχουν πιο εναλλακτικό πρόσωπο και πρόγραμμα) φαίνεται ότι θα εξαιρεθούν από τον συγκεκριμένο νόμο…

Άσχετο… περιμένουμε έναν νόμο να εφαρμοστεί, που συντάχθηκε από έκπτωτο μέλος της κυβέρνησης… Ανέκδοτο?

Το έχουμε γράψει και σε άλλες περιπτώσεις… Οι αιρετοί αν θέλουν έσοδα για τον δήμο μας… υπάρχουν τεράστιες πηγές… Δεν χρειάζεται να πουλήσουν τίποτα, εξάλλου αν θέλει να πουλήσει κάτι ο Κος Γεωργόπουλος, ας πουλήσει από τα δικά του περιουσιακά στοιχεία, την περιουσία του Δήμου να την αφήσει εκεί που είναι, διότι είχαμε μια απώλεια τελευταία για την οποία όλοι κάνουν τους τρελούς… Η απώλεια αφορά την κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, την οποία όπως ισχυρίζεται η ΗΣΑΠ Α.Ε. αποτελεί δικό της περιουσιακό στοιχείο…

Αλήθεια από αυτό… τι έσοδα είχε ο δήμος? (Ρητορικό το ερώτημα)