ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Μπορεί ο Γεωργόπουλος να πιστεύει ότι έχει ελπίδες να διεκδικήσει τις δημοτικές εκλογές του 2010, εξάλλου η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, εκείνοι που βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα, είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Γεωργόπουλου, των οποίων οι όποιες ελπίδες για επανεκλογή της παράταξης τους έχει εξανεμιστεί.

Εδώ και καιρό ακούω, ότι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, ή έχουν προσεγγίσει ή προσπαθούν να βρουν τρόπο να το κάνουν, προκειμένου να έχουν ανοικτή την πόρτα της ΑΚΕΠ.

Έχω μάθει επίσης, ότι σε κάποιες περιπτώσεις που ήταν πιο ξεκάθαρο το φλερτ κάποιοι έχουν ήδη «φάει πόρτα».

Σίγουρα το θέμα της στάσης του Π. Βλασσόπουλου, όταν πλέον ρετάλια, θα εμφανίζονται πρώην συνεργάτες του, εφόσον βλέπουν καθαρότερα ότι ο Γεωργόπουλος, με καμία παναγία δεν πρόκειται να επανεκλεγεί, θα είναι καθοριστικό για τις προθέσεις και την σοβαρότητα της παράταξης.

Ο Γεωργόπουλος, θα ρουφήξει, όλο το επιτελείο και τους συμβούλους του, που εξακολουθούν και στέκονται στο πλάι, σα μαύρη τρύπα…
Όποιος δεν αποχώρησε από την δημοτική του ομάδα, πολιτικά είναι τελειωμένος στο Ηράκλειο.

Θεωρώ τεράστιο το ρίσκο που ανέλαβαν όσοι έχουν παραμείνει πιστοί στο Γεωργόπουλο. Από την άλλη η εξουσία έχει την γλύκα της, τόσο που μπορείς να ανεχθείς τον Γεωργόπουλο ως αρχηγό.

Και μη βρεθεί τώρα κανένας και θεωρήσει το παραπάνω προϊόν προσωπικής εμπάθειας, διότι θα με αναγκάσει να σας θυμίσω, ότι αυτά τα 3 χρόνια έχουν παραιτηθεί 4 γενικοί γραμματείς τους δήμου, 3 δημοτικοί σύμβουλοι, 1 δημοτική σύμβουλος επιλαχούσα δήλωσε ανεξάρτητη παρόλο που προέρχεται από την παράταξη του Γεωργόπουλου, και υπάρχουν και αρκετές παραιτήσεις από θέσεις ευθύνης στο δήμο, που έχουν κατατεθεί στο παρελθόν.

Το θέμα μας όμως δεν είναι ο Γεωργόπουλος αλλά εκείνοι που απαρτίζουν την ομάδα του, οι πιστοί στρατιώτες, πρόσωπα που οδηγήθηκαν σε ομαδική πολιτική αυτοκτονία, και όπως καταλαβαίνεται η όποια ενδεχόμενη παραίτηση πλέον, δεν θα έχει την ίδια βαρύτητα και σημασία, όπως αν συνέβαινε 1 χρόνο πριν.

Τώρα που όλοι αυτοί είναι στα γραφεία του, και απολαμβάνουν τις εξουσίες τους, δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα, για το πώς θα είναι τα πράγματα μετά το τέλος…
Όταν θα κουβαλάνε την ρετσινιά, για το ότι στήριξαν τον Γεωργόπουλο, το ότι στράφηκαν εναντίων οικογενειών με την ψήφο τους για απολύσεις, λήξεις συμβάσεων, κτλ. τους βλέπω να μην εμφανίζονται καν στο Ηράκλειο, όπως οι περισσότεροι από τους προηγούμενες φωστήρες δημοτικούς συμβούλους του Μαστοράκου.

Η κλεψύδρα έχει εδώ και καιρό περάσει την μέση, και όσο αδειάζει, τόσο πιάνει κρύος ιδρώτας άπαντες, ακόμα και τον Γεωργόπουλο, ο οποίος, ήδη έχει ξεκινήσει να δίνει ρεσιτάλ με εξαγγελίες έργων, όταν μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως.
Όσα έργα έχουν γίνει ή από τον ΗΣΑΠ έγιναν ή από την νομαρχία που τα είχε έτσι και αλλιώς καθυστερήσει.

Μετρό υποσχέθηκε ο Γεωργόπουλος, μεθαύριο μπορεί να μας πει ότι θα κάνει και λιμάνι στο Ηράκλειο, το σίγουρο είναι, ότι ακόμα και ο ίδιος, γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία από τους Ηρακλειώτες.
εξαπάτησε τους δημότες με τα ωραία του λόγια προεκλογικά, υπήρχε και η μεγάλη δυσαρέσκεια του κόσμου για το πρόσωπο του Μαστοράκου, του έκατσε καλά του Σταύρου…

Αλλά δεν υπολόγισε κάτι… ότι ένας από τους λόγους που κέρδισε τις εκλογές, ήταν γιατί ο κόσμος στράφηκε εναντίον του αντιπάλου του, επειδή έδειξε ότι υποτιμά την νοημοσύνη των Ηρακλειωτών, όταν στις εκλογές του 2002 που πήγε στην δεύτερη Κυριακή με αντίπαλο τον Γεωργόπουλο, και ο Μαστοράκος είχε βγάλει αφίσες που έλεγε «Το πήραμε το μήνυμα» αυτό τότε τον έσωσε, αλλά στις εκλογές του 2006 επιχείρησε να ξανακάνει το ίδιο, παρόλο που αγνοούσε και ο ίδιος ότι το μήνυμα του το είχαν στείλει οι Ηρακλειώτες 4 χρόνια πριν, με αποτέλεσμα ο κόσμος να στείλει τον πρώην δήμαρχο στο σπίτι του.

Ο Γεωργόπουλος δεν υπολόγισε την ιστορία, όπως θα όφειλε σαν πολιτικός όπως αυτοαποκαλείται, που θα το έκανε για το συμφέρον του και μόνο.
Αλλά εκεί αυτός τυφλωμένος από την εξουσία, «τώρα είναι δικός μας ο δήμος», που αν ήταν λίγο πιο έξυπνος ο Γεωργόπουλος και έκανε μικρά πραγματάκια, θα είχε μέλλον στο Ηράκλειο.

Υπόσχονταν προεκλογικά, ότι θα βάλει κόσμο στην εφορία, στην Αγ. Όλγα στον δήμο, έγλειψε κατουρημένες ποδιές προκειμένου να μαζέψει ψήφους… ε δεν είναι ηλίθιος ο κόσμος Σταύρο μου, σε εκείνους που υποσχέθηκες λαγούς με πετραχήλια, βλέπουν που έχεις 2 οδηγούς, βλέπουν την κόρη σου που για 4ωρη σύμβαση κοστίζει στον δήμο 2.000 ευρώ καθαρά, ενώ περιμένουν το ρουσφέτι που τους έταξες, και τα έχουν πάρει στο κρανίο.

Το σίγουρο είναι ότι θα ρίξουμε πολύ γέλιο όσο θα πλησιάζει και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, γιατί ακόμα και σήμερα 1 χρόνο πριν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές, κάποια μυαλά είναι τόσο φουσκωμένα, που όταν θα αντικρύσουν την πραγματικότητα, θα τους πιάσει τέτοιο ΑΜΟΚ που μας υπόσχεται σκηνές και λόγια απείρου κάλους στην πόλη μας.

Εν κατακλείδι τα σημερινά πρόσωπα της δημοτικής αρχής, έχουν κάνει ήδη πολιτικό χαρακίρι, και αν δε το έχουν συνειδητοποιήσει, είναι τελειωμένοι πολιτικά στο Ηράκλειο, κάποιοι από αυτούς είναι ανεπιθύμητοι από κόσμο που τους ψήφισε εναλλακτικά, αλλά εκείνοι προτίμησαν να μην στεναχωρήσουν τον Σταύρο, όμως στεναχώρησαν τους ψηφοφόρους τους.

Οπότε προεκλογικά ας πάνε να ζητήσουν από τον Γεωργόπουλο να τους ψηφίσει, γιατί αν κάνουν το αστείο και γυρνάνε πόρτα-πόρτα αλιεύοντας ψήφους, τότε θα καταλάβουν γιατί γράψαμε πριν από μερικούς μήνες το συγκεκριμένο κείμενο.