ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΜΑΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡOΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Είναι βέβαια καλοκαίρι, αλλά το θέμα νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό, που δεν επιτρέπει να το αφήσεις για το φθινόπωρο…

Επειδή κάποιοι μπορεί να μην είχαν διαβάσει την σχετική είδηση – βόμβα, θα κάνω μια περίληψη γι’ αυτούς…
Πριν τον Αύγουστο στελέχη του ΗΣΑΠ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Αραπατσάκος, ο Διευθυντής Έργων, κ. Νικόλαος Αλεξαντωνάκης και η αρχιμηχανικός, κα Ιουλία Καμπάνη, βρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας προκειμένου να ενημερώσουν για τα σχέδια που έχουν καταλήξει για την διαμόρφωση του σταθμού του ΗΣΑΠ στο ψαλίδι, και το υπόγειο παρκινγκ στην κεντρική πλατεία….

Κάποια στιγμή ο Δημοτικός Σύμβουλος της “Δημοκρατικής Συνεργασίας”, κ. Στάθης Παπουτσής ρώτησε πως γίνονται μελέτες σε έναν χώρο, του οποίου το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν έχει ξεκαθαρίσει. Αρχικά οι εκπρόσωποι του ΗΣΑΠ φάνηκαν απρόθυμοι να απαντήσουν ξεκάθαρα αλλά ο κ. Παπουστής επέμενε αναγκάζοντας τον κ. Αραπατσάκο να παραδεχτεί πως ο ΗΣΑΠ έχει περιουσία στο χώρο. Προς το τέλος της συζήτησης η κα Καμπάνη μπορεί η πλατεία να είναι επί πολλά χρόνια στη χρήση του Δήμου αλλά ανήκει στον ΗΣΑΠ και μάλιστα έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο ως περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας.

Το θέμα έχει περάσει κάπως στα χαλαρά, ενώ εδώ μιλάμε για σκάνδαλο 1ου μεγέθους για την τοπική μας κοινωνία και περιουσία.

Όλοι έχουν κάνει το θέμα γαργάρα… ο Μπάμπαλος έβγαλε μια επιστολή που ζητάει από τους δημότες να αντισταθούν στο «τσιμεντένιο έγκλημα» που αφορά το υπόγειο παρκινγκ, αλλά κουβέντα για το ότι η πλατεία σύμφωνα με τους εκπρόσωπους του ΗΣΑΠ ανήκει στην εταιρία και όχι στον δήμο!

Δε συζητάω για τον Μαστοράκο και τον Κουτρούλη, ούτε φυσικά για τον Γεωργόπουλο, εντύπωση μου έκανε ότι δεν είδα αντιδράσεις από τους Βλαντή και Λυκούρα.

Στις 4ης Αυγούστου είχαμε αναρτήσει κείμενο μας σχετικά με το θέμα,
http://irakleionews.blogspot.com/2009/08/blog-post_2599.html

η σοβαρότητα της κατάστασης δεν έχει καμία σχέση με την ανευθυνότητα των αιρετών μας όπως διαγράφεται από την ημέρα που ανακοινώθηκε στο Δ.Σ του δήμου, αυτή η πληροφορία, και μέσω του τοπικού τύπου, έγινε γνωστή σε όσους την διάβασαν μερικές μέρες πριν.

Η αίσθηση μου είναι ότι θα προσπαθήσουν να το περάσουν όλοι στην ζούλα, καθώς ο Γεωργόπουλος θέλει να καρπωθεί τα όποια σχέδια γίνονται για τον ΗΣΑΠ σε ψαλίδι και κεντρική πλατεία, ενώ στην ουσία δεν έχει καμία σχέση ο δήμος με όποια έργα, όπως τελικά αποκαλύφθηκε, ο Μαστοράκος ίσως (για μένα σίγουρα) είναι ο κύριος υπεύθυνος για το ότι κατέληξε να αποτελεί η πλατεία περιουσιακό στοιχείο της ΗΣΑΠ Α.Ε., καθώς τα έργα στον σταθμό το 2004, μάλλον χρηματοδοτήθηκαν εξ ολοκλήρου από τον ΗΣΑΠ, και όχι τα έργα που αφορούσαν αυστηρά τον χώρο που χρησιμοποιεί καθημερινά η εταιρία, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο, ακόμα και εκείνον της πλατείας(?)

Δεν έχει βρεθεί κανένας κακομοίρης δημοτικός σύμβουλος να μας εξηγήσει, όταν ο ΗΣΑΠ εννοεί ότι του ανήκει η πλατεία του Ηρακλείου, για ποιους χώρους και πόσα τετραγωνικά είναι αυτά, που αναφέρεται.

Με ποιο τρόπο η πλατεία πέρασε στην κυριότητα του ΗΣΑΠ, τι νταραβέρι, έγινε από τους τότε αιρετούς? Που είναι το παραστατικό που δίνει το δικαίωμα στον ΗΣΑΠ να θεωρεί και μάλιστα να δηλώνει στο κτηματολόγιο την πλατεία του Ηρακλείου ως δική του περιουσία?

Φαντάζομαι πως και το παρκινγκ που σχεδιάζει να κάνει ο ΗΣΑΠ, άσχετα αν τελικά συμφωνεί ή όχι το δημοτικό συμβούλιο!!!! Φυσικά θα το διαχειρίζεται ο ΗΣΑΠ, και όχι ο δήμος…

Ούτε καν ΕΝΟΙΚΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΗΣΑΠ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΚ!

Το διανοείστε τι επίτευγμα ΒΛΑΚΕΙΑΣ και ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ είναι αυτό!!!!!!
Για παράδειγμα τον Φεβρουάριο ο ΗΣΑΠ αποφασίζει (Λέμε τώρα…) να ξεκινήσει τις εργασίες για το υπόγειο πάρκιν, για περισσότερους από 6 μήνες, ένα μέρος της πλατείας θα είναι μια τεράστια λακκούβα, ο θόρυβος θα είναι καθημερινός, ενώ το κέντρο της πόλης μας θα φιλοξενεί σχεδόν σε καθημερινή βάση, ογκώδη οχήματα που θα προσπαθούν να περάσουν από τα στενά δρομάκια και πεζοδρομάκια της πλατείας!!!!!

Τρέλα!!!!!!!!!!!!

Και φυσικά ο δήμος να μη μπορεί να πει κουβέντα…
Νομίζω πως όταν γράψαμε το κείμενο το δικό μας σχετικά με το ότι η πλατεία σύμφωνα με τον ΗΣΑΠ ανήκει στην εταιρία, και όχι στον δήμο, κάποιοι δε το πήραν στα σοβαρά, γιατί όπως τακτικά συμβαίνει, υπάρχουν αναγνώστες που δεν διαβάζουν τα κείμενα μας, αλλά προσπαθούν να ανιχνεύσουν τις προθέσεις που θεωρούν ότι κρύβονται πίσω από αυτά.

ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Αυτή η βλακεία του να μην αξιολογεί κάποιος τα λεγόμενα ή τα γραφόμενα, χωρίς να δίνει βάση στην ουσία του κειμένου, αλλά να κάνει τον Σέρλοκ Χόλμ, πρέπει να σταματήσει…
Έχετε πάρει χαμπάρι συνδημότες τι γίνεται εδώ πέρα?

Η περιουσία του δήμου μας, η δική μας περιουσία, με κάποιο μαγικό τρόπο έγινε περιουσία της ΗΣΑΠ Α.Ε.

Αυτοί οι άχρηστοι που θέλουν να αναλαμβάνουν κάθε 4 χρόνια την διαχείριση της δημοτικής περιουσίας, την σκοτώνουν, την χαρίζουν, την ανταλλάσουν μέχρι να την χάσουν στους διάφορους καρχαρίες.

Μπορεί να μας πει, κάποιος από τους φωστήρες, πόσο αγόρασε η ΗΣΑΠ την πλατεία?
Σίγα μην την αγόραζε…

Μέσα στα δικά του έργα ο ΗΣΑΠ, έκανε και μερικά για τον δήμο, όπως το θεατράκι!, όπως την τσιμεντοποίηση της πλατείας… δεν έγραψε πουθενά ότι τα έργα ακόμα και εκείνα που αφορούσαν τον σταθμό του ΗΣΑΠ, ότι τα χρηματοδότησε η εταιρία, και Τέλος!

Ο κοσμάκης θεωρούσε ότι όλο αυτό αποτελεί έργο του δημάρχου, ο δήμαρχος καμάρωνε, αλλά ο ΗΣΑΠ απλά δε τα έκανε τσάμπα όλα αυτά όπως αποδεικνύεται.
Για μένα, αν έχουν τσίπα, που δυστυχώς δεν έχουν, όσοι ενεπλάκησαν σε αυτό, όσοι προσπαθούν να το κουκουλώσουν, γιατί μπορεί και εκείνοι να χρειαστούν την βοήθεια και τα έργα της ΗΣΑΠ, για να δείξουν έργο, πρέπει να αποσυρθούν και εξαφανιστούν από Ηράκλειο…

Αυτό που συμβαίνει, δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους μας!
Πρέπει να παραιτηθούν άμεσα από το δημοτικό συμβούλιο, πρέπει να πάψουν να ασχολούνται με τα κοινά, γιατί πολύ απλά έχουν αποτύχει, γιατί πολύ απλά θυσιάζουν την περιουσία του δήμου, για προσωπικό τους όφελος.

Θα προσπαθήσουμε και εμείς από την μεριά μας…
Να βρούμε εκείνα τα παραστατικά που «χαρίζουν» την κεντρική πλατεία στον ΗΣΑΠ, αλλά ζητάμε και από όσους αναγνώστες έχουν την δυνατότητα και τα μέσα, να προσπαθήσουν και εκείνοι από την μεριά τους, προκειμένου να δούμε τι διάολο συμβαίνει με αυτή την ιστορία.

Αντί ο ΗΣΑΠ να πληρώνει στον δήμο την χρήση του χώρου που καταλαμβάνει, ξαφνικά βρίσκεται να έχει στον έλεγχο του και τον περιβάλλον χώρου του σταθμού!!!!! μέχρι που δε έχουμε μάθει ακόμη...