ΔΥΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤ.

Δύο εμβολιαστικά κέντρα στο Ηράκλειο θα λειτουργήσουν τους επόμενους μήνες, στο πλαίσιο του τοπικού σχεδίου δράσης της Νομαρχίας Αθηνών για την...

...πανδημία του ιού της γρίπης H1N1. Εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν σε όλους τους Δήμους του Λεκανοπεδίου. Στο Ηράκλειο ο Δήμος όρισε τα δημοτικά ιατρεία που βρίσκονται στο δημαρχείο (στο -1) καθώς και τα ΚΑΠΗ Πρασίνου Λόφου στο ύψος της Πλαπούτα. Τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν σε δύο 9ωρες βάρδιες και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα εμβολιάζονται 1000 περίπου άτομα ημερησίως ανά κέντρο.

Ωστόσο, προς το παρόν, φαίνεται ότι υπάρχει μία δυστοκία στο να βρεθεί το κατάλληλο προσωπικό που θα στελεχώσει τα κέντρα αυτά, ενώ είναι και συγκεχυμένες οι πληροφορίες στο εάν το προσωπικό αυτό θα δοθεί από τη Νομαρχία ή θα πρέπει να φροντίσουν σχετικά οι Δήμοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νομαρχίας, κάθε κέντρο θα πρέπει να διαθέτει έναν γιατρό, 3-4 άτομα επισκέπτριες υγείας (ή και νοσηλεύτριες) καθώς και 2-3 διοικητικούς υπαλλήλους που θα καταγράφουν σε κατάσταση τους εμβολιασθέντες.

Στο Δήμο Ηρακλείου, υπάρχει η εκτίμηση ότι το ιατρικό προσωπικό θα το καλύψει η Νομαρχία, ενώ ο Δήμος θα καλύψει το διοικητικό προσωπικό.

Στην ανακοίνωση της Νομαρχίας αναφέρεται επίσης και ο εξοπλισμός που θα πρέπει να έχει κάθε ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα. Αυτός θα είναι: Ισοθερμικό ψυγείο για την συντήρηση των εμβολίων, παγοκύστες, τηλέφωνο για άμεση επικοινωνία (σταθερό-κινητά), παροχή νερού, 2 ράντζα, κάδοι απορριμμάτων, καταστάσεις για την καταγραφή των στοιχείων των ατόμων που προσέρχονται, ποτηράκια μιας χρήσεως, μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας, γυαλιά ή ασπίδα προσώπου, κάλυμμα κεφαλής ολικής προστασίας, με ή χωρίς ασπίδα, φόρμα από υλικό Tyvek, ποδονάρια μέχρι το γόνατο, γάντια μιας χρήσεως, βαμβάκι, σύριγγες, αλκοολούχο διάλυμα για αντισηψία, αντισηπτικό διάλυμα για πλύσιμο των χεριών, θερμόμετρα, χαρτομάντιλα, νεφροειδή, κυτία απόρριψης αιχμηρών και μολυσματικών.

Για την αποκομιδή και αποτέφρωση των μολυσματικών υλικών που θα προκύψουν από τα κέντρα εμβολιασμού θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με τον ενιαίο σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομό Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ).