CHINESE DEMOCRACY

Καλοκαιράκι, Καλοκαιράκι, αλλά όπως βλέπετε στον δήμο μας, δεν υπάρχουν διακοπές…
Ήρθε για ακόμη μια φορά ο Μαξούτης να αποδείξει την ακαταλληλότητα των περισσοτέρων δημοτικών συμβούλων…

Είναι η 2η χοντροκομμένη τεχνητή παραίτηση του, που αυτή την φορά μας βάζει ψύλλους στα αυτιά.

Η πρώτη ήταν στα μέσα Ιανουαρίου, που Σάββατο το πρωί ενημέρωνε γνωστούς και φίλους ότι πρόκειται να παραδώσει την παραίτηση του το μεσημέρι στον Δήμαρχο. Ο Γεωργόπουλος επικοινωνεί με τον Μαξούτη και ζητάει να βρεθούνε στο γραφείο του στο δημαρχείο. Αυτό ήταν…

Ο Μαξούτης αφού ολοκληρώνει την συζήτηση με τον Δήμαρχο, τα γυρνάει όλα ανάποδα, όχι μόνο δεν παρέδωσε την παραίτηση του, αλλά διατυμπάνιζε σε γνωστούς και φίλους, που νωρίτερα τους είχε κάνει γνωστό ότι θα παραιτηθεί, ότι θα είναι ο τελευταίος που θα αποχωρήσει από την παράταξη!

Μου αρέσει που στο κείμενο του που αφορούσε την τελευταία παραίτηση του, έγραψε…
«Θα μου επιτρέψετε όμως ένα μικρό σχόλιο. Παραφιλολογικές συζητήσεις μπορεί να γίνονται, μπορεί να εκφράζονται απόψεις, ίσως υπερβολικές υπό την επήρεια όξυνσης θυμού ή έντασης που όμως δεν αντικατοπτρίζουν απόλυτα την πραγματική διάσταση των πραγμάτων και συμβάλουν σε λανθασμένες εκτιμήσεις.»
Ρε τι είναι τούτος!

Εντάξει την προηγούμενη φορά στις αρχές του χρόνου, έκανε αυτή την τίμια κίνηση, να απειλεί με παραίτηση, γνωρίζοντας καταρχήν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια από μεριάς Γεωργόπουλου να δεχθεί κάτι τέτοιο, διότι από τότε η πλειοψηφία ήταν οριακή, οπότε έχοντας αυτό τον άσσο, ο «στρατιώτης» ο ιδεολόγος Μαξούτης βρήκε ευκαιρία να καβατζάρει την Αντιδημαρχία… όπερ σημαίνει περίπου 2.000 ευρώ, μέχρι την επόμενη φορά που θα τεθεί ζήτημα ανασχηματισμού…

Και συναδελφικός ο Κος Μαξούτης λοιπόν!

Περιμένουν και κάποιοι άλλοι από τους δημοτικούς συμβούλους, μήπως και καταφέρουν να βγάλουν κανένα χαρτζιλίκι από την παρουσία τους στην δημοτική αρχή, αλλά μάλλον δε…

Μήπως λοιπόν υπήρξε ζήτημα να παραδώσει την αντιδημαρχία ο Μαξούτης, προκειμένου
να τοποθετηθεί και κανένας άλλος χριστιανός, και εκεί υπήρξε κάποια όξυνση?
Και το λέω αυτό διαβάζοντας το ότι στις 25 Αυγούστου θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα με ηρεμία και καθαρή σκέψη!

Άρα δεν ήταν προσωπικό το θέμα της παραίτησης, εφόσον εξαρτάται από σειρά συζητήσεων με τον Γεωργόπουλο…

Δεν φτάνει που ξεμπροστιάζονται από τις άτσαλες κινήσεις τους οι αιρετοί μας, δεν ξέρουν και πώς να τις διατυπώσουν ώστε να μην γίνονται ρόμπες!
Το χειρότερο για τον Μαξούτη, είναι να μάθουμε ότι ενώ δεν υπήρχε θέμα με την αντιδημαρχία, προχώρησε σε αυτή την κίνηση, προκειμένου να πετύχει κάτι περισσότερο που να αφορά τον ίδιο… αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα είναι εντελώς ξευτίλα αν μάθουμε ότι η παραίτηση του, είχε να κάνει με το ακόρεστο προσωπικό του όφελος.

Για τον συγκεκριμένο σύμβουλο είχα ακούσει προεκλογικά (2006), ότι δεν τον ενδιέφεραν οι θέσεις όσο το να εκλεγεί για να υπάρχει κάποιος που να μην τον βάλει ο Γεωργόπουλος στο βρακί του.

Δεν μπορώ να πω, το έχει πετύχει ευνοημένος βέβαια από τις εξελίξεις, αλλά δεν ακολούθησε αυτό περί θέσεων… όπως έχει ο ίδιος δείξει τις κυνηγάει τις έμμισθες θέσεις με το ψαροντούφεκο.

Ότι άλλο να γράψουμε θα είναι περιττό… οπότε θα μου επιτρέψετε να κάνω μια πρόβλεψη, όταν θα έρθει ο Σεπτέμβριος με το καλό, τα πάντα θα είναι όπως και πριν το καλοκαίρι, σα να μην υπήρξε το θέμα της παραίτησης… και οι εμπλεκόμενοι θα κάνουν τους κινέζους….

Εμείς όμως δεν πρόκειται!