ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ PARKING

Ανακοίνωση σχετικά με την συζήτηση που έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατασκευή γκαράζ στο κέντρο του Ηρακλείου, εξέδωσε η...

...παράταξη «Ηράκλειο – Ανθρώπινη πόλη», ανακοίνωση που υπογράφουν ο επικεφαλής της Ν. Μπάμπαλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Τσεκούρας και Μ. Ζούρου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Ιουλίου 2009, μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης προσήλθαν ο διευθύνων σύμβουλος του ΗΣΑΠ και μηχανικοί, προκειμένου να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο για την κατασκευή, απο ιδιώτες, υπόγειο χώρου στάθμευσης (PARKING) στην κεντρική πλατεία της πόλης μας και επαναφορά της διαμπερούς κυκλοφορίας της οδού Μελίνας Μερκούρη μέσω της υπόγειας διάβασης της οδού Κηφισίας, προς την οδό Μαρίνου Αντύπα.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας ΗΣΑΠ ΑΕ επιβεβαίωσαν τις ανυσηχίες μας για τις πληροφορίες που είχαμε, ότι προγραμματίζονται απο τον ΗΣΑΠ, μετά απο αίτημα του κου. Γεωργόπουλου «έργα» χωρίς σχεδιασμό, χωρίς μελέτες για τις σοβαρότατες επιπτώσεις που θα προκύψουν σε βάρος των κατοίκων και της πόλης, απλά και μόνο για να εξυπηρετήσουν την δημοτική αρχή. Δεν προσκόμισαν μία μελέτη, έστω ένα σχέδιο, το μόνο που είπαν ότι θα γίνει PARKING 330 θέσεων και ότι απαιτούνται 3000 μ2 χώροι μπετόν.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες, ότι οι πρωτοβουλίες του ΗΣΑΠ σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή λαμβάνονται ερήμην του και μας βρίσκουν δε κατηγορηματικά αντίθετους.

Επειδή το κέντρο της πόλης μας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και υποβαθμισμένο, η ίδια η πόλη έχει φθάσει στα όρια της ελάχιστης αξιοπρεπούς λειτουργίας της, δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι με την κατασκευή του έργου αυτού, που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη κακή εικόνα της πόλης και θα καταστρέψει, ότι έχει απομείνει. Οι συνέπειες θα είναι εγκληματικές.

Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να μην υλοποιηθούν τα σχέδια των ιδιωτών για οικονομική εκμετάλλευση του κέντρου του Ηρακλείου.

Καλούμε τον κο. Γεωργόπουλο να συγκαλέσει άμεσα και σε κοινή σύσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο με τους φορείς της πόλης, τους επαγγελματίας και τους κατοίκους για να γίνει επιτέλους μια ουσιαστική συζήτηση τόσο για τα προβλήματα του κέντρου της πόλης, όσο και για την κατάθεση απόψεων για την επίλυσή των.

Καλούμε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις του Ηρακλείου, συλλόγους, ομάδες πολιτών, φορείς κυρίως τους ίδιους τους πολίτες να αντισταθούμε, όλοι μαζί, για την ανατροπή των σχεδίων του ΗΣΑΠ και του κου. Γεωργόπουλου. Φθάνει πια η υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας!»

Από το www.zonews.gr