ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ VS ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Έλαβα κάποιο μήνυμα τις προηγούμενες μέρες από έναν φίλο Ηρακλειώτη, ο οποίος με επιφύλαξη με βάφτισε Μανώλη, και στην συνέχεια εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το blog υποστηρίζει την ΑΚΕΠ.

Τι να εξηγήσω, και τι να πω, που κάθε φορά που θα γράψουμε για κάποιον θα μας καταλογίσουν ότι το κάνουμε γιατί υποστηρίζουμε τον άλλον…
έχει γίνει αρκετές φορές μέχρι σήμερα, αλλά πλέον το έχουμε συνηθίσει.

Βασικά ο φίλος, ήθελε να μας προσάψει μεροληψία προς όφελος της ΑΚΕΠ, αλλά μάλλον σε σχέση με το ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ του Μπάμπαλου…
Με την ευκαιρία, ας κάνουμε μια προσπάθεια να δούμε τι κοινά υπάρχουν στις 2 παρατάξεις, αλλά και ποιες οι διαφορές μεταξύ τους…

Θα ξεκινήσω από τον Π. Βλασσόπουλο που είναι πιο πρόσφατη η περίπτωση του.

Όταν ο Κος Βλασσόπουλος διαπίστωσε ότι οι επιλογές της δημοτικής αρχής απέχουν από τις προσωπικές του αντιλήψεις, υπόγραψε την παραίτηση του, την κοινοποίησε στον τοπικό τύπο, παραιτήθηκε εκτός από την τιμητική και έμμισθη θέση του προέδρου του Δ.Σ, και από δημοτικός σύμβουλος.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν 1μιση χρόνο από την ανάληψη της διοίκησης του δήμου από τον Γεωργόπουλο.

Δεν έπαιξε κανένα παιχνίδι, δεν δημιούργησε κανένα παρασκήνιο, δε λειτούργησε υπονομευτικά απέναντι στον Γεωργόπουλο.
Ένα χρόνο μετά την παραίτηση του ο Π. Βλασσόπουλος ιδρύει επίσημα την ΑΚΕΠ.
Ας έρθουμε τώρα στον Ν. Μπάμπαλο…

Η αμφισβήτηση του στο πρόσωπο του Γ. Μαστοράκου ήταν εμφανής αρκετό καιρό πριν, αρχίσει να ζητάει επίμονα το «δακτυλίδι» από τον Μαστοράκο…

Μάλιστα στις δημοτικές εκλογές του 2002 σε μερικά από τα προεκλογικά φυλλάδια του Μπάμπαλου, υπήρχε «χαρτάκι» που έγραφε «Ο αυριανός δήμαρχος Ηρακλείου», τότε ο Μπάμπαλος δεν γνώριζε κάτι γι’ αυτό, και αποδόθηκε ότι κάποιοι ένθερμοι υποστηρικτές του ήταν εκείνοι που με δική τους πρωτοβουλία, έβαλαν μερικά από αυτά τα «χαρτάκια» σε μερικά από τα προεκλογικά φυλλάδια του Μπάμπαλου.

Η ιστορία για την διαδοχή του Μαστοράκου από τον ίδιο τον Μπάμπαλο είχε ξεκινήσει πολύ πριν τις δημοτικές εκλογές του 2002.

Ο Μαστοράκος ως μεγάλη γάτα που είναι, τρέναρε όσο μπορούσε το θέμα, επικαλούμενος ότι θα ήθελε να ήταν δήμαρχος Ηρακλείου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, και ότι μετά από την συγκεκριμένη τετραετία θα αποσύρονταν…
Από το 1998 – 2004 ή 2005 και μέχρι να ανεξαρτητοποιηθεί ο Κος Μπάμπαλος, ήταν σε σημαντικές θέσεις στον δήμο. Πρόεδρος ΔΕΤΕΗΑ, αντιδήμαρχος έργων κτλ.
Στις 7-10-2005 ιδρύει ο Μπάμπαλος τον όμιλο κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού «Αράκλι» το οποίο στην πορεία έγινε παράταξη με το όνομα ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ…

Μέχρι τις εκλογές του 2006 παρέμεινε ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, πιέζοντας παράλληλα να του δοθεί το χρίσμα από Μαστοράκο και ΠΑΣΟΚ για να είναι ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που θα υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ…

Τώρα σε ότι αφορά τα υπόλοιπα και λιγότερο γνωστά…

Με τα ίδια μου τα αυτιά άκουγα εργαζόμενους στον δήμο και πιο συγκεκριμένα στην ΔΕΤΕΗΑ, να λένε, ότι εμείς δουλεύουμε αν μας πει ο Μπάμπαλος και όχι ο Μαστοράκος…
Είχε δημιουργηθεί μια ομάδα ανθρώπων του Μπάμπαλου, οι οποίοι θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε σαν Μουτζαχετίν του, τώρα αν ίσχυε αυτό που άκουγα και ενδεχομένως και άλλοι να είχαν ακούσει, και κατά πόσο μπορεί να λειτουργούσε υπονομευτικά αυτό ας το που άλλοι που γνωρίζουν περισσότερα.

Ο Μπάμπαλος από τα 16 χρόνια δημαρχίας του Μαστοράκου στο Ηράκλειο, ήταν 12 χρόνια από τους σημαντικούς συμβούλους, και από ένα σημείο και έπειτα ήταν ένα από τα κορυφαία στελέχη της παράταξης.

Ο Μαστοράκος δεν διοικούσε μόνος του, και σε καμία περίπτωση δεν ήταν συγκεντρωτικός όπως για παράδειγμα ο Γεωργόπουλος, αντιθέτως προκειμένου να μην τον πρήζουν, άφηνε περιθώρια, έδινε πρωτοβουλίες…

Ο Μπάμπαλος σήμερα εμφανίζεται σαν θύμα των θητειών του τα 12 χρόνια συνεργασίας του με τον Μαστοράκο, κάτι που φυσικά για όσους γνωρίζουν, αποτελεί κρύο αστείο.
Τι σχέση μπορεί να έχει λοιπόν ο Βλασσόπουλος με τον Μπάμπαλο?

Ο ένας έκανε μια κίνηση προκειμένου να πιέσει το ΠΑΣΟΚ και τον Μαστοράκο για να του δώσει το δακτυλίδι, έχοντας ήδη έναν μηχανισμό που προέρχονταν από εργαζόμενους του δήμου.

Ο άλλος, ούτε εκβιασμούς, ούτε τίποτα, με αξιοπρέπεια ή μάλλον καλύτερα σεβόμενος τον εαυτό του, αποχώρησε από την νοσηρή διοίκηση του Γεωργόπουλου, και πορεύεται χωρίς να προσπαθεί να διεκδικήσει την συμπάθεια της ΝΔ από όπου προέρχεται.
Αν κάποιοι θέλουν να παραβλέπουν το παρελθόν γιατί αυτό μπορεί να τους συμφέρει, ας το κάνουν για τον εαυτό τους…

Δεν μιλάμε για πριν από 50 χρόνια, μιλάμε για περιστατικά που συνέβησαν πριν από 10 χρόνια περίπου, που και να θέλεις να μη θυμάσαι, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Θα κρίνουμε τον Π. Βλασσόπουλο, για πιο πράγμα…
Για το μόνο που μπορούμε να πούμε κάτι είναι για την λεβεντιά και την αξιοπρέπεια που έδειξε με την παραίτηση του σαν δημοτικός σύμβουλος….

Μπορεί κάποιος μάγκας να μου θυμίσει πότε είχε συμβεί κάτι ανάλογο στον Ηράκλειο?
Εξάλλου πολλάκις έχουμε γράψει ότι δε μας ενδιαφέρουν φιλόδοξοι και οι κουστουμαρισμένοι, αλλά εκείνοι που θα ενδιαφέρονται για το Ηράκλειο, και όχι για την προσωπική τους προβολή και εξέλιξη.

Ουσιαστικά δείγματα δεν έχουμε από την κίνηση της ΑΚΕΠ, θεωρώ η κρίσιμη ώρα για την παράταξη και τον Π. Βλασσόπουλο θα είναι η ανακοίνωση των ονομάτων που θα πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές…
Μέχρι τότε θα παρακολουθούμε όπως και κάνουμε τις κινήσεις της παράταξης, και θα ενημερώνουμε, όπως και θα σχολιάζουμε μελλοντικά συμβάντα.

Αν αυτό το κριτήριο αποτελεί για κάποιους διάκριση προς όφελος κάποιων, τότε μάλλον θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη συζήτηση περί αντικειμενικότητας.

Αν κάποιος φίλος έχει διαφορετική εικόνα για τα κάποια από τα γεγονότα που περιγράφονται στο κείμενο, θα παρακαλούσα πολύ να την καταθέσει.