ΚΥΒΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΚ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Σταυροδρόμι για το Ηράκλειο θα είναι οι δημοτικές εκλογές του 2010, καθώς το χάος που επικρατεί στις παρατάξεις των δύο μεγάλων κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μοιάζει να μη μπορεί να επανέλθει ακόμα και την ύστατη ώρα…

Από την άλλη εμφανίζονται εναλλακτικές λύσεις με ανεξάρτητες παρατάξεις αυτές του Π. Βλασσόπουλου ΑΚΕΠ, και του Ν. Μπάμπαλου ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ…
Φυσικά υπάρχουν και οι παρατάξεις του Γ. Βλαντή ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, αν και είναι άγνωστο αν ο επικεφαλής της παράταξης θα παραμείνει και δε θα μετακινηθεί σε κάποια εκ των εναλλακτικών παρατάξεων. Υπάρχει και η παράταξη του Β. Λυκούρα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ…

Όπως δείχνουν τα πράγματα ο Γ. Μαστοράκος κρατάει σαν άσσο στο μανίκι την άρνηση του να αποσυρθεί από επικεφαλής της παράταξης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, περιμένοντας το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές, και να παζαρέψει μια καλή τοποθέτηση του, που να «αξίζει» τον κόπο να ρίξει νερό στο κρασί του. Αυτό αφενός, διότι στην κόντρα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ Βενιζέλου και Παπανδρέου, ο Γ. Μαστοράκος από την πρώτη στιγμή ανοικτά εμφανίζονταν υπέρ του Βενιζέλου, και όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον πρώην δήμαρχο, όσο θα είναι ο Γιωργάκης πρόεδρος του κόμματος.

Σε ότι αφορά τον Ν. Μπάμπαλο, το κόμμα του καταλογίζει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το ότι ο δήμος πέρασε στα χέρια της ΝΔ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται και εκείνος σε δυσμενή θέση για το ενδεχόμενο να πάρει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ…

Ο «μηχανισμός» του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο είναι απονευρωμένος έως ανύπαρκτος, οπότε δεν θεωρώ ότι είναι σε θέση να συνεργαστεί με τα κεντρικά έτσι ώστε να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο που θα κερδίσει την αποδοχή του κόσμου, και θα επιστρέψει τον δήμο στο ΠΑΣΟΚ.

Να δούμε τι γίνεται και με την ΝΔ.
Θεωρώ βέβαιο ότι και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, το χρίσμα θα το πάρει και πάλι ο Γεωργόπουλος, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο, καθώς ο Δήμαρχος έχει δημιουργήσει απίστευτα μέτωπα με τους πάντες. Πολλά οργανωμένα στελέχη της ΝΔ στο Ηράκλειο, είναι διατεθειμένοι να σαμποτάρουν την υποψηφιότητα του Γεωργόπουλου, και να σταθούν αν χρειαστεί απέναντι του, προκειμένου να απαλλαγούν.

Σημαντικό μέρος ψηφοφόρων της ΝΔ θα μετακινηθεί και στην ΑΚΕΠ, περισσότερο εκδηλώνοντας την συμπάθεια του στο πρόσωπο του Π. Βλασσόπουλου, και λιγότερο στην κομματική του ταυτότητα.

Εδώ και καιρό ακούγονται σενάρια που θέλουν τον Γ. Βλαντή, ή να μετακομίζει σε κάποια από τις καινούργιες παρατάξεις, ή να συζητά δημιουργία νέας υπερκομματικής παράταξης με άλλους πρώην δημοτικούς συμβούλους.

Ο ίδιος δεν έχει αφήσει καν να εννοηθεί κάτι τέτοιο, αλλά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά όπως λέει ο σοφός λαός.

Με τα παραπάνω δεδομένα, δημιουργούνται πολλές πιθανότητες οι Ηρακλειώτες στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, να έχουν να επιλέξουν (επιτέλους) πρόσωπα και όχι κομματικούς αντιπροσώπους.

Πιστεύω ότι αυτή η προοπτική αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για την πόλη μας, αν λάβουμε υπόψη, και αυτό δε αφορά μόνο το Ηράκλειο, ότι οι διοικήσεις που εκλέχθηκαν σύμφωνα με κομματικό κριτήριο, δεν εξασφάλισαν τίποτα απολύτως για το Ηράκλειο, αντιθέτως ανέβασαν το πρεστίζ των εκλεγμένων δημάρχων στα κόμματα τους.

Αυτό που χρειάζεται το Ηράκλειο είναι ανθρώπους που να θέλουν να ασχοληθούν με τα ζητήματα της πόλης και όχι με το πώς θα αναρριχηθούν στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Η πόλη μας χρειάζεται μια ομάδα Ηρακλειωτών που κυκλοφορούν στο Ηράκλειο, που γνωρίζουν τα καθημερινά προβλήματα, που θα είναι σε θέση και θα έχουν την διάθεση να δημιουργήσουν ανθρώπινες συνθήκες για ΟΛΟΥΣ στην πόλη που ζούνε και που ζούμε.

Οι μέχρι σήμερα εκλεγμένοι αιρετοί έχουν αποδείξει ότι δεν είχαν τέτοια διάθεση, σκοπός τους ήταν να καταλάβουν ένα γραφείο στο δημαρχιακό μέγαρο, στο οποίο θα παλουκωθούν για 4 χρόνια.

Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω…
Δεν γίνεται διοίκηση μέσα από τα γραφεία.
Δεν γίνεται κάποιος υποψήφιος να οργώνει το Ηράκλειο προεκλογικά, και εφόσον εκλεγεί να εξαφανίζεται πίσω από την γραμματεία του.

Παρόλο που είμαστε μια κοινωνία 100.000 ανθρώπων στο Ηράκλειο, άσχετα αν οι ψηφοφόροι είναι 35.000!, παραμένουμε μια «μικρή κοινωνία», κάτι που μας αφήνει τα περιθώρια να γνωρίζουμε τα καθημερινά προβλήματα και τις ανάγκες των δημοτών όσο και των συνοικιών.

Ζούμε στο Ηράκλειο και λίγο ή πολύ ερχόμαστε αντιμέτωποι με καθημερινά προβλήματα, τα οποία μπορούν να επιλυθούν, όταν επιλύονται τα μικρά καθημερινά, μπορούν να επιλυθούν τα μεγάλα και δύσκολα…
όταν όμως δεν επιλύονται τα μικρά προβλήματα, τότε τι να πούμε για τα μεγάλα…

Τις προάλλες πέρασα από το 2ο δημοτικό στην Ευτυχίας, και είδα το ένα από τα 2 ταμπλό στο γήπεδο μπάσκετ να είναι σπασμένο…

Αναρωτήθηκα πόσο να είναι το κόστος του ταμπλό, αναζήτησα πληροφορίες στο διαδίκτυο, και διαπίστωσα το εξής: το κόστος του ταμπλό μαζί με το στεφάνι είναι 140 ευρώ!

http://www.sportstore.gr/product_info.php?cPath=1711_1767&products_id=3106
δείτε το και μόνοι σας.

Να σας το κάνω δώρο εγώ ρε τενεκέδες το ταμπλό, εφόσον δεν έχετε καν την ευαισθησία να ασχοληθείτε.

Δεν θα ασχοληθώ με τις παιδικές χαρές που η ύπαρξη τους είναι εντελώς τυπική, δεν θα ασχοληθώ με άλλες εγκαταστάσεις που η κατάσταση τους είναι για γέλια, ενώ το κόστος για οποιαδήποτε βελτίωση και συντήρηση είναι αστείο.

Τι να το κάνω τα υπόγεια γκαράζ, τις εναέριες γέφυρες, το μετρό που θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ο Γεωργόπουλος να περνάει από το Ηράκλειο…
Εδώ, αυτοί δεν μπορούν να κάνουν τα αυτονόητα…

Δεν έχουν τσίπα επάνω τους, γι’ αυτό και την ερχόμενη προεκλογική περίοδο θα ξεχυθούν και πάλι στους δρόμους του Ηρακλείου, και θα εκλιπαρούν τους καημένους – καμένους Ηρακλειώτες να τους επανεκλέξουν.