ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ... ΤΕΛΟΣ

Το έλεγα και το λέω, ότι η αποτελεσματικότητα μια δημοτικής αρχής δεν φαίνεται από τα «μεγάλα έργα», αλλά από την πρόληψη την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των δημοτών.

Η ολιγωρία σε πολλές περιπτώσεις «μικρών» αλλά καθημερινών προβλημάτων, που παρόλα αυτά, όπως καταλήγουν δεν λύνονται ποτέ, μπορεί να αποβεί μοιραία για τον εκάστοτε δήμαρχο και δημοτική αρχή.

Η καθημερινή ανάγκη των δημοτών δεν περιορίζεται στην αποκομιδή των σκουπιδιών, αλλά και στους χώρους στάθμευσης, άνετη πρόσβαση ή εναλλακτική πρόσβαση, προσφερόμενη από τον δήμο, στο εμπορικό κέντρο της πόλης, στον σταθμό του Ηλεκτρικού, σε κεντρικούς δρόμους κτλ.

Η εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών στην πόλη, και όχι ο δήμος να είναι στην υπηρεσία και να κατευθύνεται από τους επιχειρηματίες της πόλης.
Η συντήρηση και ανάπτυξη των ελεύθερων χώρων, ώστε να γίνονται πόλος έλξης για τους δημότες, και όχι αφιλόξενες αλάνες με λίγο παραπάνω πρασινάδα.

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα «μικρά» καθημερινά για τα οποία καμία δημοτική αρχή δεν ασχολείται.

Ένα άλλο καθημερινό φαινόμενο το οποίο όσο το αγνοούν οι υπεύθυνοι τόσο θα εξαπλώνεται, είναι τα εγκαταλελειμμένα όχημα σε διάφορους δρόμους της πόλης.
Και δεν είναι μόνο το ότι είναι εγκαταλελειμμένα και καταλαμβάνουν πολύτιμες θέσεις πάρκιν, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνα, διότι βρίσκονται σε σημεία που πολύ εύκολα μπορούν να προκαλέσουν ατύχημα.

Για παράδειγμα, στον παράδρομο της λεωφόρο Κύμης, που οδηγεί στον Βασιλόπουλο, υπάρχει παρκαρισμένο όχημα από πριν το καλοκαίρι, και δημιουργεί πρόβλημα σε όσους επιδιώκουν επιτόπια στροφή (και δεν είναι λίγοι, λόγω Super Market).
Το όχημα έχει εδώ και μερικές εβδομάδες σπασμένα τα τζάμια, προσωπικά έχω αναφέρει το περιστατικό στην τροχαία, αλλά δεν έχει ενδιαφερθεί κανένας.

Το θέμα με τα εγκαταλελειμμένα οχήματα αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια ζήτημα δευτερευούσης σημασίας, αλλά πρέπει να καταλάβουν οι υπεύθυνοι, ότι οι σακαράκες αποτελούν απορρίμματα και με τον καιρό γίνονται εστίες μολύνσεως, συν το πρακτικό έως και επικίνδυνο πρόβλημα που δημιουργούν.

Δεν μπορώ να καταλάβω, κάποιος ο οποίος αποφασίζει ότι θα ασχοληθεί με τα κοινά, τι πιστεύει ότι θα κάνει? Θα φτιάξει πύργους στο Ηράκλειο? Θα γκρεμίσει τις πολυκατοικίες και θα κάνει πάρκα?

Αυτά είναι που τα ζει καθημερινά, αυτά είναι τα εύκολα, που θα του δώσουν και λόγω ύπαρξης ως ανήσυχου ανθρώπου που ασχολείται ενεργά με την πόλη του.
Δεν τυχαίνει άραγε οι δημοτικοί μας σύμβουλοι να ψωνίσουν από το συγκεκριμένο super market?
Δε χρειάστηκε να κάνουν όπισθεν προκειμένου να καταφέρουν να στρίψουν, έχοντας από πίσω τους άλλα αυτοκίνητα που βιαστικά θέλουν να αποφύγουν το φανάρι, φρενάροντας στο τσάκ?

Α…. και μια και το έφερε η κουβέντα, εκεί που εδρεύει ο Βασιλόπουλος και ο Μουστάκας, είναι κτίριο του δήμου! Και δεν είναι μόνο όσο φαίνεται έχει και αποθήκη, την οποία χρησιμοποιεί ο Βασιλόπουλος.

Πόσο να εισπράττει άραγε ο δήμος για την χρήση του συγκεκριμένου οικοδομήματος? (αν τα εισπράττουν…)

Με αυτό το θέμα θα ασχοληθούμε προσεχώς…