ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ...

Διάβασα το κείμενο από το zonews.gr που αναρτήσαμε με τον τίτλο «ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙ ΣΕΝΑΡΙΩΝ», και έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις.

Ομολογώ ότι είχα και εγώ την ίδια εντύπωση, ότι ο Μαστοράκος διαθέτει πολύ μεγάλη πολιτική εμπειρία, μάλιστα θεωρούσα ότι είναι άνθρωπος που μπορεί να πετύχει και τις πιο απίστευτες ανατροπές…

Έτσι ήταν τα πράγματα, μέχρι που εμφανίστηκε ένας σοβαρός αντίπαλος με στόχο να γίνει δήμαρχος στο Ηράκλειο.

Μήπως τελικά ο Μαστοράκος επικρατούσε μεταξύ των μονόφθαλμων?
Οδηγούμε στο να πιστεύω πως ναι!
Τα αντανακλαστικά του, οι χειρισμοί του, οι συνεργάτες του, αποδεικνύουν ότι η αίσθηση που είχαμε για τον Γ. Μαστοράκο ως πολιτική ιδιοφυΐα ήταν ένα μπαλόνι που ξεφουσκώνει.

Θα γίνω πιο συγκεκριμένος προκειμένου να στηρίξω τις απόψεις μου…
Ο Μαστοράκος όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει πουλήσει δεκάδες ίσως και εκατοντάδες φίλους του κολλητούς που ήταν διατεθειμένοι να πέσουν και στην φωτιά για τον ίδιο.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια εξέθρεψε λαμόγια, καιροσκόπους, «φίδια», που στο τέλος όχι μόνο τον εγκατέλειψαν, αλλά προσπάθησαν και φρόντισαν να τον αποκαθηλώσουν.

Ο Μαστοράκος ήθελε υποδεέστερους από τον ίδιο για συνεργάτες. Ο πρώην δήμαρχος διακατέχεται από ένα ανυπέρβλητο σύμπλεγμα, που δε του αφήνει τα περιθώρια, να επιλέξει ή να ξεχωρίσει κάποιον σύμφωνα με τις ικανότητες και την δυναμική του.

Ο Μαστοράκος θέλει οι συνεργάτες του να είναι ένα σκαλοπάτι παρακάτω.
Τι μπορεί να δημιουργεί όλο αυτό το σύμπλεγμα?
Τον τελευταίο καιρό τα γεγονότα στην παράταξη του Μαστοράκου δίνουν από μόνα τους την απάντηση…

Δεν μπορεί, δεν έχει το σθένος, τον τσαμπουκά? Όταν κάποιος σηκώσει κεφάλι ή αμφισβητήσει τον ηγετικό ρόλο του Μαστοράκου, να τον αποκεφαλίσει, οπότε με τις επιλογές του, προσπαθεί να αποκλείσει, κρίνοντας από το προφίλ του «συνεργάτη» ότι δεν πρόκειται να του βγει στο μέλλον «ζωηρός».

Τελικά τι πέτυχε ο Μαστοράκος?
Να φτάσει στο σημείο, εκείνοι που θεωρούσε ότι δε θα του δημιουργούσαν πρόβλημα, οι μισοί από αυτούς να εμφανίζονται σήμερα, είτε φανερά είτε στα μουλωχτά ως δελφίνοι για την διαδοχή του Μαστοράκου.

Μηδέν διορατικότητα, μηδέν αντανακλαστικά, πολιτική ακαμψία.
Ο Μαστοράκος ως δήμαρχος ακόμα, είχε αρχίσει να δημιουργεί έντονες αρνητικές εντυπώσεις ακόμα και στους πιο πιστούς ψηφοφόρους του.

Σε μία προσπάθεια να φανεί δίκαιος και ίσος προς όλους, έπεσε στην παγίδα και έκανε το αντίστροφο, ίσως να τους θεωρούσε δεδομένους, ίσως να ήθελε να διευρύνει την δεξαμενή ψήφων του, το σίγουρο είναι ότι τα τελευταία χρόνια, ο πρώην δήμαρχος έκανε παντού εξυπηρετήσεις εκτός από τον σεμνό και ταπεινό πυρήνα του.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, και ενώ οι ΠΑΣΟΚΟΙ στο Ηράκλειο ζητούσαν ανανέωση των προσώπων στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ο Μαστοράκος, συμφωνούσε με αυτή την άποψη, μέχρι τελευταία στιγμής, αλλά στο τέλος δεν άλλαζε τίποτα.

Και αύριο αν τον ρωτήσετε για το αν πρόκειται να κάνει ανανέωση, θα σας διαβεβαιώσει πως θα το κάνει και μάλιστα η ανανέωση θα είναι ριζοσπαστική. Εγώ σας το υπογράφω 1 χρόνο και κάτι πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2010, ότι ο Μαστοράκος θα πορευτεί με τους ίδιους, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό του Μαστοράκου, έχει ένα κάρο ανθρώπους δίπλα του, αλλά δεν ακούει κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό του.
Ένας «γάτος» πολιτικός, ακούει τους πάντες, συγκρατεί μια πολύ καλή ιδέα που άκουσε, και την διαμορφώσει και να την παρουσιάζει με τέτοιο τρόπο, που ακόμα και ο εμπνευστής της, να θεώρησε ότι απλά μοιάζει με αυτό που είχε πει κάποια στιγμή.

Θα επιμείνω σε αυτό που ξεκίνησα, ο Μαστοράκος ήταν τυχερός τα προηγούμενα χρόνια γιατί δεν είχε σοβαρό αντίπαλο…
Τα δεδομένα θα ήταν πολύ διαφορετικά σήμερα, αν τα 16 χρόνια υπήρχαν σοβαροί αντίπαλοι, σοβαρή αντιπολίτευση, και σίγουρα περισσότερα μέσα ενημέρωσης όπως σήμερα, που θα κατέγραφαν και τις παραμικρές λεπτομέρειες της διοίκησης του.
Εφόσον συμφωνήσουμε, ότι οι επιλογές του Μαστοράκου σε ότι αφορά τους συνεργάτες του, έγιναν σύμφωνα με το σύμπλεγμα του, που σας περιέγραψα προηγουμένως, και να αποφασίσει να αποχωρήσει ο Μαστοράκος, τι αφήνει κληρονομιά στην παράταξη?

Ως αντιπολίτευση ο Γ. Μαστοράκος αποδείχθηκε ανεπαρκής και λίγος, επιλέγοντας να μη σπάσει αυγά, αφήνοντας έτσι τα περιθώρια στον Γεωργόπουλο να οργιάζει χωρίς καμία αντίσταση.
Ως πρώην δήμαρχος έχει αφήσει στο έλεος του Γεωργόπουλου τον δήμο, δημιουργώντας την εντύπωση της αδιαφορίας για την πόλη μας.

Το ότι προγραμμάτιζε ο Μαστοράκος να ξεχυθεί στους δρόμους του Ηρακλείου στις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά λόγω των εθνικών εκλογών, αναβάλλεται, δε μου λέει τίποτα απολύτως.

Απλά ο Μαστοράκος γνωρίζοντας πλέον τον Γεωργόπουλο, πρέπει να ξεκινήσει από πολύ νωρίς την προεκλογική του εκστρατεία.
Δηλαδή τα 3 προηγούμενα χρόνια που ήταν ο Μαστοράκος? Δεν υπήρχαν προβλήματα στις γειτονιές, τώρα εμφανίστηκαν τα προβλήματα.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον, να δούμε το επιτελείο που θα συνοδεύει τον Μαστοράκο σε αυτή την εξόρμηση στις γειτονιές του δήμου μας…

Ίσως να είναι διαφωτιστική η εικόνα για το περί ανανέωσης των προσώπων στην παράταξη του Μαστοράκου.

Πάντως ανεξάρτητα αν ο Μαστοράκος γίνει και πάλι δήμαρχος στο Ηράκλειο, ανεξάρτητα αν το ΠΑΣΟΚ εφόσον εκλεγεί, τον διορίσει σε κάποιον οργανισμό, ένα είναι το σίγουρο, ότι ο Μαστοράκος θα παραμένει ένας πολιτικός…

...Πολιτικός Μηχανικός.