H ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΕΠ

Σε ανοικτή συζήτηση με τα μέλη της προχώρησε η Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών (ΑΚΕΠ), η δημοτική κίνηση που δραστηριοποιείται στους κόλπους του Ηρακλείου από τις 22 Μαρτίου και πρωτοστάτης της οποίας είναι ο πρώην δημοτικός σύμβουλος της σημερινής δημοτικής αρχής και πρώην πρόεδρος του ΔΣ της πόλης Παντελής Βλασσόπουλος. Στο πλαίσιο της συζήτησης/ολομέλειας έγινε απολογισμός των...

...μέχρι σήμερα πεπραγμένων καθώς και οριοθέτηση των στόχων και των κινήσεων που θα ακολουθήσουν έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Πάρα το γεγονός ότι οι εργασίες της ολομέλειας έγιναν στο μέσο της προεκλογικής περιόδου (την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου) στη «Βίλλα Στέλλα», τα μέλη και οι φίλοι της κίνησης ανταποκρίθηκαν με αμεσότητα στο κάλεσμα του Παντελή Βλασσόπουλου και των συνεργατών του.

Ο πρόεδρος της ΑΚΕΠ αναφέρθηκε στη σημασία των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου αποσαφηνίζοντας για ακόμη μια φορά ότι για τον ίδιο και τους συνεργάτες του αυτό που προηγείται και προέχει όλων είναι τα προβλήματα της πόλης του Ηρακλείου: «Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι για την ΑΚΕΠ σε άμεση προτεραιότητα βρίσκονται τα προβλήματα του δήμου και η επίλυση τους. Όλα τα υπόλοιπα έπονται. Δεν αναιρούμε τις κομματικές μας θέσεις και τις προτιμήσεις μας. Στις Εθνικές εκλογές όπως συνέβη και στις Ευρωεκλογές θα μας συναντήσετε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους που μαρτυρούν και καταδεικνύουν ότι ο καθένας από εμάς σέβεται το παρόν και το παρελθόν και τιμά τις ιδεολογικές του προτιμήσεις.

Αρνούμαστε την υποκλοπή των ψήφων σας και δεν εμφανιζόμαστε ενώπιον σας μεταμφιεσμένοι. Οι μάσκες δεν έχουν θέση στον αγώνα και στην κορυφαία επιλογή μας να τοποθετήσουμε μπροστά και πάνω από τα κόμματα το Ηράκλειο και τους ανθρώπους του».

Στη συνέχεια της τοποθέτησης του ο Παντελής Βλασσόπουλος αναφέρθηκε σε συζητήσεις που -όπως ο ίδιος υποστήριξε- έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα σχετικά με το εάν η ΑΚΕΠ στο δρόμο προς τις δημοτικές εκλογές του 2010 θα αναζητήσει το χρίσμα οποιουδήποτε κομματικού φορέα τονίζο-ντας χαρακτηριστικά: «Μέσα στις ημέρες που διανύουμε φτάνει στα αυτιά μας η αγωνία κάποιων σχετικά με το τι θα γίνει με το οποιοδήποτε χρίσμα στο δρόμο προς τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Η απάντηση προς όλους όσους το λένε αυτό βρίσκεται μέσα στην ιδρυτική μας διακύρηξη.

Για εμάς ο ρόλος των κομμάτων στην αστική κοινοβουλευτική μας δημοκρατία είναι απολύτως σεβαστός.

Ακόμη πιο σεβαστό είναι το δικαίωμα που έχει κάθε τοπική κοινωνία να επιλέγει από μόνη της αυτούς που θα την εκπροσωπήσουν. Για αυτό το μοναδικό χρίσμα που θα επιδιώξουμε είναι αυτό των πολιτών του Ηρακλείου».

Από την πλευρά του ο ταμίας της ΑΚΕΠ Γιάννης Δαλέζιος προχώρησε σε ανοικτή ανάλυση όλων των οικονομικών δεδομένων της κίνησης από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα εξηγώντας ότι η κυρίαρχη αντίληψη στη λειτουργία των μελών της συντονιστικής επιτροπής βασίζεται στην απόλυτη διαφάνεια των οικονομικών.

Όπως ο ίδιος υποστήριξε « Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι μόνο τίμια αλλά πρέπει να φαίνεται και τίμια» και τόνισε ότι τα έσοδα της κίνησης είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή διαθέσιμα σε όποιο από τα μέλη τα ζητήσει καθώς είναι γνωστό ότι η ΑΚΕΠ «βασίζεται μόνο στις συνδρομές των μελών της γιατί δεν επιθυμεί να χειραγωγηθεί από κανένα μυστικό κονδύλι ή κανέναν μυστικό χορηγό».

Στη δευτερολογία του ο Πρόεδρος της ΑΚΕΠ αναφέρθηκε στις έντονες δραστηριότητες που έχει επιδείξει το τελευταίο χρονικό διάστημα η ομάδα νέων της Κίνησης η οποία πήρε πρωτοβουλίες με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Ο Παντελής Βλασσόπουλος επισήμανε ότι χωρίς την νεολαία ενεργό σύμμαχο και συμπαραστάτη δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα καμιά προσπάθεια για το μέλλον του Ηρακλείου.

Αναφερόμενος στην συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ και αρκετό καιρό για την κατασκευή τριώροφου υπογείου χώρου στάθμευσης στην κεντρική πλατεία της πόλης ο Παντελής Βλασσόπουλος ξεκαθάρισε ότι η ΑΚΕΠ και τα μέλη της τάσσονται κατηγορηματικά απέναντι σε μια τέτοια προοπτική καθώς οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στην πλατεία είναι πλέον εξαιρετικά περιορισμένες και κατέστησε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην αλλοιωθεί περαιτέρω η φυσιογνωμία της περιοχής.

Από την τοπική εφημερίδα ΖΩ