400.000 ΕΥΡΩ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρόβλημα με το πότισμα των φυτών και δέντρων που υπάρχουν στη νησίδα της οδού Πλαπούτα, στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Ο Δήμος έχει τοποθετήσει κάποια φυτά στη νησίδα (στην οποία έγινε πρόσφατα έργο ανάπλασης), τα οποία όμως, όπως διαπιστώσαμε δεν έδειχνα πολύ υγιή, τουλάχιστον την προηγούμενη εβδομάδα, όταν βρεθήκαμε στο χώρο.

Ερώτηση για το θέμα υπέβαλε προς τη Διοίκηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Κουτρούλης. Απάντηση επί του θέματος έδωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, ο οποίος αρχικά είπε πως μέχρι και τη στιγμή της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε ολοκληρωθεί η φύτευση. Επίσης, αποκάλυψε πως ανακαλύφθηκε από τη Διοίκηση πως υπάρχει χρέος του Δήμου, ύψους 400.000 ευρώ στην ΕΥΔΑΠ από προηγούμενη δημοτική περίοδο, κάτι που μπλοκάρισε την τοποθέτηση από το Δήμο συστήματος αυτόματου ποτίσματος.

Ο Δήμος έχει προχωρήσει σε διακανονισμό του χρέους, συνέχισε ο κ. Παπαδημητρίου, αλλά μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες είναι αναγκασμένος να πάρει νερό από γειτονικό χώρο. Πάντως, διευκρίνισε πως, για όσο διάστημα υπάρχει το πρόβλημα, υδροφόρα του Δήμου ποτίζει καθημερινά το πράσινο της νησίδας.

Από το www.xtypos.gr