ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ... ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ

Αυτή ήταν η απάντηση των δημοτών στην διοίκηση του Σταύρου Γεωργόπουλου…

Αυτό ήταν το ράπισμα στην παλαιομοδίτικη συμπεριφορά και αντίληψη του δημάρχου μας…

Πρώτοι από όλους οι αξιοπρεπείς Ηρακλειώτες δεξιοί θα έπρεπε να είχαν εκθρονίσει τον ανεπανάληπτο Σταυρό Γεωργόπουλο, από τους πρώτους μήνες της θητείας του ως δήμαρχος.

Πρώτοι οι αξιοπρεπείς Νέο Δημοκράτες θα έπρεπε να σταθούν εμπόδιο στην ανούσια και επιθετική πολιτική του Γεωργόπουλου απέναντι στους εργαζόμενους…

Γνωρίζω και σίγουρα υπάρχουν περισσότεροι συνδημότες μας που ανήκουν κομματικά στην δεξιά, που δικαιούνται περισσότερο τον χαρακτηρισμό του προοδευτικού από πολλούς υποστηριχτές και στελέχη, του παραδοσιακά προοδευτικού χώρου.

Ένα μεγάλο ποσοστό από τους παραπάνω προτίμησαν να δείξουν κομματική πειθαρχία και να θυσιαστούν στον βωμό του Σταύρου Γεωργόπουλου.

Κάποιοι αποφάσισαν από νωρίς να κρατήσουν αποστάσεις και να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια τους, παραμερίζοντας τις όποιες συνέπειες θα συνεπάγονταν σε κομματικό επίπεδο η επιλογή τους…

Αυτοί είναι κερδισμένοι μετά το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών.
Μπορεί το κόμμα τους να βούλιαξε στο Ηράκλειο, μπορεί η ΝΔ στο Ηράκλειο να πλησιάζει τα χαμηλά παραδοσιακά ποσοστά του παρελθόντος, αλλά όσοι λειτούργησαν με γνώμονα την αξιοπρέπεια και την εντιμότητα τους απέναντι στους Ηρακλειώτες, είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι.

Οι υπόλοιποι αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα τον χρόνο που απομένει μέχρι τον Νοέμβριο του 2010.

Η πολιτική ανικανότητα και οι επιλογές του Σταύρου Γεωργόπουλου, αποδοκιμάστηκαν για 2η φορά σε διάστημα μερικών μηνών, αναφέρομαι στις ευρωεκλογές, που τότε προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν το αποτέλεσμα ότι δήθεν είναι πλασματικό, ήρθε όμως το πραγματικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, να διαψεύσει και τον τελευταίο «στρατιώτη» που πίστευε στον Σταύρο Γεωργόπουλο.

Εδώ και μήνες γράφουμε στο Blog, ότι ο Σταυρός Γεωργόπουλος και η παρέα του είναι ανεπιθύμητοι πλέον στο Ηράκλειο, ο κόσμος μαθαίνει και αποδοκιμάζει τις πρωτόγνωρες πρακτικές που από την πρώτη μέρα της διοίκησης του, εφάρμοσε ο Γεωργόπουλος…
Πρακτικές βγαλμένες από άλλες εποχές, πρακτικές χωρίς κανένα αποτέλεσμα, που το μόνο που εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν είναι ο ρεβανσισμός και η ματαιοδοξία για εξουσία.

Οι Ηρακλειώτες είχαν απαντήσει όταν η αλαζονεία του Μαστοράκος και των σύμβουλων του, είχε ξεπεράσει τα όρια… τον καταδίκασαν τον Μαστοράκο σε μια ταπεινωτική ήττα, παρά τα 16 χρόνια που του είχαν εμπιστευτεί την διαχείριση του δήμου μας.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό ο Γεωργόπουλος ήταν παρόν καθώς ήταν ο αντίπαλος και μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών του 2006, αλλά απ’ ότι φάνηκε, τα ανύπαρκτα πολιτικά αντανακλαστικά του Σταύρου δεν του άφησαν τα περιθώρια για ευελιξία, αμέσως μετά την νίκη του, έβγαλε το προεκλογικό προσωπείο, εμφανίζοντας το πραγματικό του πρόσωπο, εκπλήσσοντας ακόμα και τους ίδιους του, τους συνεργάτες.

Όταν αναφέρομαι στο Ηράκλειο χαρακτηρίζοντας το προοδευτικό δήμο, αυτό ακριβώς εννοώ. Οι Ηρακλειώτες μπορεί να είναι αθόρυβοι, αλλά μαθαίνουν, ενημερώνονται, κρίνουν και αποφασίζουν.

Μόνοι σας μπορείτε να διαπιστώσετε από την προηγούμενη ανάλυση που αναρτήσαμε χθες, ότι οι δημότες του Ηρακλείου, κρίνουν και αποφασίζουν άμεσα για το ποιος θα αναλάβει τις τύχες τους.

Δεν θέλουμε στο Ηράκλειο Κε Γεωργόπουλε, τιτλούχο δήμαρχο… αλλά ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ με σεβασμό στους δημότες που τον εξέλεξαν, με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια…