ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΑ

Έτοιμοι να προασπίσουν το δικαίωμα στην εργασία, συναδέλφισσάς τους, ΑμεΑ δηλώνουν οι εργαζόμενοι του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού του Ηρακλείου «Επικοινωνία 94» με αφορμή την μη δέσμευση από τη διοίκηση του σταθμού για ανανέωση της σύμβασής της (λήγει στις 21 Δεκεμβρίου). Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση των εργαζομένων, «στις 21 Δεκεμβρίου 2009, λήγει η σύμβαση εργασίας (πρόγραμμα ΟΑΕΔ 3+1) της συναδέλφου δημοσιογράφου ΑμεΑ Σόνιας Περλέγκα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία 94» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Η συνάδελφος έχει την ευθύνη εκπομπής για τα ΑμεΑ όλο αυτό το διάστημα (4 χρόνια). Μεταξύ άλλων η εκπομπή έδινε φωνή στο ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων) radio με τη συμμετοχή 20 μαθητευόμενων δημοσιογράφων με κινητική αναπηρία, μία συνεργασία που έχει βραβευθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η συνάδελφος έχει μεταπτυχιακές σπουδές πάνω σε θέμα Πολιτισμού και ΑμεΑ.

Ως γνωστόν οι προσλήψεις/ανανεώσεις συμβάσεις εργασίας δημοσιογράφων σε δημοτικές επιχειρήσεις εξαιρούνται της διαδικασίας έγκρισης από το ΑΣΕΠ και χρειάζεται απλώς μία απόφαση του Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης.

Το Σωματείο Εργαζομένων του «Επικοινωνία 94» έχει ζητήσει εδώ και αρκετές ημέρες συνάντηση με την διοίκηση του «Επικοινωνία 94», η οποία όμως αφενός αρνείται να συζητήσει το θέμα, αφετέρου αρνείται να συναντήσει το σύνολο των μελών του Σωματείου Εργαζομένων.

Το Σωματείο Εργαζομένων του «Επικοινωνία 94» προκειμένου να στηρίξει τη συνάδελφο Σόνια Περλέγκα προχωρά ήδη από σήμερα με βάση την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, σε δημοσιοποίηση της κατάστασης τόσο στις Ενώσεις μας, όσο και στον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο και λοιπά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση μέχρι και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2009, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε τοπικό (Ηράκλειο Αττικής) και κεντρικό επίπεδο».

Από την τοπική εφημερίδα ΖΩ