ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ο Γ. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ

Με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση συναντήθηκε ο Γιώργος Μαστοράκος και όπως τόνισε ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου στο Δημοτικό Συμβουλίο, το συμπέρασμά του απ’ αυτήν την συνάντηση είναι ότι θα πρέπει να συζητηθούν άμεσα στο Ηράκλειο, θεσμικά θέματα που έχουν να κάνουν με την πορεία της αυτοδιοίκησης, προκειμένου η πόλη να μην χάσει το τρένο των αλλαγών. Εξάλλου ο πρώην δήμαρχος φαίνεται και...

...αποφασισμένος να υψώσει τον πήχη της κριτικής προς τη διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου, αναφορικά με ορισμένα καίρια ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της πόλης. Ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» κατά τακτά χρονικά διαστήματα στο πρόσφατο παρελθόν έχει θέσει ενώπιον των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου θέματα που από πολλές πλευρές θεωρούνται κορυφαία για την ομαλή λειτουργία της πόλης όπως:





Ο ανασχεδιασμός των λεωφορειακών γραμμών και των διαδρομών οδοποιίας στο Λεκανοπέδιο, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ένα πλαίσιο παρεμβάσεων για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης.

Την ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής θέσης του Δήμου για την οριστική απόκτηση του Κτήματος ΦΙΞ.

Το θέμα του χειρισμού των συμβάσεων έργου υπό την έννοια ότι οι εργαζόμενοι οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους με τη συγκεκριμένη μορφή εργασίας καλύπτουν πολύ βασικές δραστηριότητες του Δήμου.

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Γιώργος Μαστοράκος σε προηγούμενη του σώματος το όλο θέμα είχε απασχολήσει και το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν απόλυτα και οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης μετά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών.

Όπως ισχυρίζονται άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στο στενό πυρήνα του Γιώργου Μαστοράκου ο πρώην δήμαρχος εμφανίζεται διατεθειμένος να εντείνει τις πιέσεις του προς τη δημοτική αρχή προκειμένου να διεξαχθεί διεξοδική συζήτηση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι αυτό είναι ένα πάγιο αίτημα του συνόλου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και ο πρώην δήμαρχος το έχει θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα προκειμένου όπως λένε οι ίδιες πηγές «να λάμψει η αλήθεια για την πραγματική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος» και να μην υπάρχουν περιθώρια για παρερμηνείες και δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων από καμία πλευρά.

Ο Γιώργος Μαστοράκος αναμένεται να επαναφέρει και το θέμα της δεύτερης φάσης της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης καθώς είναι γνωστό ότι ανήκει στην στενή ομάδα των πρώην δημάρχων και δημάρχων από το χώρο του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους συνομιλεί τακτικά ο υπουργός Εσωτερικών – Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης.

Από το www.zonews.gr