ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΟΙ ΑΣΤΕΪΣΜΟΙ

Όπως πιθανόν να είδατε στα σχόλια για το θέμα με το ΔΡΟΣΟΜΑΝΤΗΛΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, υπήρχε ένα που προφανώς προέρχονταν από υποστηρικτή του Στ. Γεωργόπουλου το οποίο έλεγε:

«Έτσι είναι αυτά… Ο Δήμαρχος μας είναι άνθρωπος με καθαρά χέρια και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Ας επικεντρωθούμε στις εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει φέτος και ας μην σχολιάζουμε μικροαστικά λέω εγώ»

Δηλαδή είναι μικροαστισμός η φωτοτυπία του δροσομάντηλου, και δεν είναι το ότι κάποιος φωστήρας μπορεί και ο ίδιος ο Γεωργόπουλος έφτιαξε αυτό το πράμα.

Και να θέλουμε αγαπητή/ε σχολιαστή να ασχοληθούμε με τις εκδηλώσεις του δήμου, δεν έχουμε πρόσβαση στο να δούμε τι περιλαμβάνει το μενού.
Η σελίδα του δήμου Ηρακλείου είναι στάσιμη δεν υπάρχουν νέα, δεν λειτουργούν οι σύνδεσμοι, εδώ και πολλούς μήνες.
Αφίσες για τις εκδηλώσεις αν θα δεις θα είναι περιμετρικά της κεντρικής πλατείας και στο δημαρχείο, έντυπα μοιράζονται μόνο στο δημαρχείο, οπότε πως θα μάθει καλή μου κυρία για το τι εκδηλώσεις κάνει ο Γεωργόπουλος και πότε?

Δαπανώνται χρήματα για να τυπώνονται οι αφίσες και τα flyers και τελικά κανένας δε τα βλέπει πλην των υπαλλήλων στο δημοτικό κατάστημα.
Τουλάχιστο τα στέλνεται για ανακύκλωση ή τα πετάτε στα σκουπίδια στη ζούλα για να μη γίνεστε ρόμπα ότι περισσέψανε ένα κάρο έντυπα, που έχει σαν συνέπεια να δαπανηθούν χρήματα χωρίς αντίκρισμα…

Πρέπει να ενημερώσω τους συνδημότες που παρακολουθούν το blog, ότι στις προηγούμενες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος μας, η συμμετοχή ήταν απογοητευτική, τσάμπα και τότε οι αφίσες και τα έντυπα, τσάμπα και ότι άλλο κόστος απαιτούνταν για να πραγματοποιηθούν.




Ο φίλος/η αφήνει να εννοηθεί ότι ο κος Γεωργόπουλος έχει ετοιμάσει φέτος τις γιορταστικές εκδηλώσεις…
Αυτό δεν είναι δουλειά του πολιτιστικού?

Ο Κος Γεωργόπουλος εκτός από πολιτικός είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής?
Αυτό είναι ένα παράδειγμα για το ότι δεν μπορεί να διοικήσει αυτός ο άνθρωπος.
Όταν ασχολείται με το αν οι εντολές πληρωμών είναι σωστές, αν ποτίστηκαν τα φυτά, αν κτυπάνε οι εργαζόμενοι την κάρτα τους, σε ποια γραφεία θα μεταφερθούν και θα τοποθετηθούν εργαζόμενοι, αν τα φώτα είναι κλειστά, αν οι πόρτες είναι κλειδωμένες, αν υπάρχει χαρτί υγείας στη τουαλέτα και πολλά άλλα, τότε που να προλάβει να ασχοληθεί με σοβαρά θέματα που απαιτούν ικανότητα, υπευθυνότητα, και πάνω από όλα τεχνογνωσία.

Είχα γράψει και παλαιότερα, όταν κάποιος που διοικεί είναι συγκεντρωτικός, τότε είναι αυτονόητο ότι δεν έχει ιδέα από διοίκηση.

Κε Γεωργόπουλε μου, όταν κάνετε φορολογική δήλωση την κάνετε μόνος σας ή ζητάτε την συνδρομή κάποιου λογιστή?

Όταν χαλάει το καζανάκι στο σπίτι σας, το φτιάχνετε μόνος σας ή καλείτε κάποιον υδραυλικό?

Όταν μουλαρώσει το αυτοκίνητο σας, προσπαθείτε να το επισκευάσετε μόνος σας ή το πάτε σε ένα συνεργείο?

Τι θέλω να πω?

Επειδή είναι ρητορικά τα παραπάνω ερωτήματα, και φυσικά ο δήμαρχος μας δε μπορεί να λύσει μόνος του τα προβλήματα, σίγουρα θα ζητήσει την συνδρομή κάποιου ειδικού.

Έλα μου όμως που δεν αναγνωρίζει διοικώντας κανέναν ως περισσότερο ειδικό από τον ίδιο και θέλει να περνάει το δικό του!

Κε Δήμαρχε οι φίλοι μας, μπορεί να είναι έμπιστα άτομα, αλλά όταν στερούνται τεχνογνωσίας για κάτι που θα τους αναθέσετε, είναι θέμα χρόνου στο τέλος να σας εκθέσουν.

Το οξύμωρο είναι ότι η επιλογή σε φίλους και γνωστούς γίνετε με το σκεπτικό ότι δε θα μας εκθέσουν…

Φαντάζομαι καταλαβαίνετε πόσο αστείο ποσοστό σκέψης χρειάζεται για να συνειδητοποιήσεις ότι η πρακτική σαν αυτή που μας έχει συνηθίσει ο Στ. Γεωργόπουλος είναι από χέρι άστοχη, και μόνο σε περιπέτειες μπορεί να σε οδηγήσει.
Το κακό με τον δήμαρχο μας είναι ότι εκτός από συγκεντρωτικός είναι και πολιτικός νάρκισσος, που σημαίνει ότι όσα λάθη και να κάνει, δε του γίνονται ποτέ μάθημα, γιατί πολύ απλά, θεωρεί ότι μόνο αυτός είναι ικανός, μόνο ο ίδιος γνωρίζει, και για ότι στραβό συμβαίνει φταίνε πάντα οι άλλοι, στην προκειμένη περίπτωση οι συνεργάτες του.

Τα παραπάνω αφορούν τον ίδιο τον Στ. Γεωργόπουλο, και λίγο θα μας ενδιέφεραν αν δεν ήταν δήμαρχος της πόλης μας, Το πρόβλημα όμως είναι αυτό ακριβώς…

Δεν γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει σε θέματα οικονομικών, κάτι που προβλέπω ότι θα αποτελέσει δυσάρεστη έκπληξη στον επόμενο δήμαρχο που θα εκλεγεί τον Νοέμβριου του 2010. Έργα δεν έχουν γίνει αυτά τα 3 χρόνια που είναι η δήμαρχος ο Κος Γεωργόπουλος, μόνο μικροαστικά (όπως έγραψε και η φίλη/ος) έργα εντυπωσιασμού, χωρίς καμία σημασία στην καθημερινότητα των δημοτών, καμία βελτίωση στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που παρέλαβε ο κος Γεωργόπουλος.

Αν υπάρχει κάποιος που σκοπεύει να με κατηγορήσει σαν άδικο απέναντι στον κο Δήμαρχο και το έργο του, θα τον παρακαλούσα να μας αναφέρει με την ευκαιρία και μερικά από τα έργα του.

Το Ηράκλειο αν δεν έμεινε τουλάχιστο στάσιμο, τότε σίγουρα έχει κάνει βήματα προς τα πίσω. Ο χρόνος πέρασε, ο Κος δήμαρχος έπαιξε αρκετά αυτόν τον ρόλο, το μόνο που ελπίζω είναι να μην αφήσει εκτός από την σκιά του και τίποτε γραμμάτια που θα επιβαρύνουν την επόμενη διοίκηση του δήμου μας.