ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ"

“Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 3/11/2009, έγινε συζήτηση για θέματα που αφορούν τον αθλητισμό στην πόλη, τις λεπτομέρειες της οποίας πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου. Οι αντιπαραθέσεις των δημοτικών παρατάξεων...

...δεν μας αφορούν. Εμείς προσπαθούμε, ως οφείλουμε, να έχουμε μια αρμονική συνεργασία με την Διοίκηση του Δήμου, όπως είχαμε και με την προηγούμενη και θα επιδιώξουμε να έχουμε και με την επόμενη. Τα μέλη και η Διοίκηση του Συλλόγου έχουν κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο και δραστηριοποιούνται με μοναδικό σκοπό την διάκριση των ομάδων μας και την εξάπλωση του αθλήματος στην πόλη μας από το 1929.

Η επιτυχία όμως της προσπάθειας μας σήμερα, προϋποθέτει και την ύπαρξη των αναγκαίων οικονομικών πόρων που να ανταποκρίνονται στα έξοδο μιας ομάδας που πρωταγωνιστεί στην Α κατηγορία Ε.Π.Σ.Α. και διαθέτει έξη τμήματα ακαδημιών. Οι επιχορηγήσεις του Δήμου δεν φτάνουν πλέον ούτε για τα πρώτα έξοδα της χρονιάς (προετοιμασία, αγορά αθλητικού υλικού). Είναι γνωστό λοιπών, σε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό, ότι κάθε χρόνο ματώνουν σι τσέπες κυρίως των προέδρων.

Το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ Αθλητική Ένωση», τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθεί να φτάσει σ’ ένα οικονομικό επίπεδο αυτάρκειας ώστε να επιβαρύνονται το λιγότερο δυνατό οι γονείς που μας κάνουν την τιμή να μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Γι αυτό το λόγο αξιοποιήσαμε τον προηγούμενο χρόνο το 1/3 των γραφείων, που ευγενώς μας είχε παραχωρήσει ο Δήμος απ’ το 2001 και δημιουργήσαμε κατάστημα αθλητικών ειδών που, σχεδόν αποκλειστικά, το αθλητικό υλικό που διαθέτει έχει το όνομα και το σήμα της ομάδας μας. Από εκεί προμηθεύονται τον αθλητικό τους εξοπλισμό κυρίως τα παιδιά των ακαδημιών της ομάδας, αλλά και όσοι φίλαθλοι επιθυμούν να αγοράσουν είδη με τα διακριτικά της.

Επειδή ο Σύλλογος είναι ερασιτεχνικός και δεν μπορεί να ασκεί εμπορική δραστηριότητα, αναγκαστήκαμε να δανειστούμε τον τίτλο εταιρίας που προσφέρθηκε να μας βοηθήσει, ώστε το κατάστημα να λειτουργεί νόμιμα. Όλα τα έσοδα καταλήγουν απ’ ευθείας στο ταμείο των ακαδημιών και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπερηφανευόμαστε ότι οι γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στις ακαδημίες μας πληρώνουν την μικρότερη συνδρομή σε όλο το λεκανοπέδιο.

Το ότι επί δύο χρόνια το γήπεδο της οδού Πρασίνου Λόφου δεν διέθετε κυλικείο, αφού το υποτυπώδες που λειτουργούσε στο υπόγειο στην είσοδο των αποδυτηρίων καταργήθηκε, δεν τιμούσε κανέναν. Ούτε τον Δήμο, ούτε τη πόλη, ούτε τα δύο ποδοσφαιρικά Σωματεία της. Αυτή η παναθηναϊκή αρνητική πρωτοτυπία δεν ακούσαμε ποτέ να ενοχλεί τους όψιμα ενδιαφερόμενους για την χρήση και την πληρότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης μας. Αποδέκτες των ειρωνικών και χλευαστικών σχολίων των γονιών που καθημερινά παρακολουθούσαν τις προπονήσεις των παιδιών τους, των φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων αλλά και του Ηρακλείου, ήμασταν εμείς και οι άνθρωποι του συμπολίτη μας «ΕΡΜΗ».

Αναλάβαμε λοιπόν την πρωτοβουλία να ζητήσουμε απ’ την Δημοτική Αρχή να διαμορφώσουμε σε κυλικείο ένα απ’ τα δύο υπάρχοντα κιόσκια που εφάπτονται των εξωτερικών ορίων του γηπέδου στην πλευρά της οδ.Πρ.Λόφου. Επειδή η πελατεία του κυλικείου αποτελείται κατά κανόνα από πολίτες που προσέρχονται στο γήπεδο να παρακολουθήσουν αθλητικές εκδηλώσεις που συμμετέχουν τα δύο ποδοσφαιρικά Σωματεία της πόλης, θεωρήσαμε αυτονόητο και δίκαιο να παραχωρηθεί η διαχείρισή του σε όποιο εκδήλωνε ενδιαφέρον.

Η Ε.Α.Δ.Η.Α. δέχτηκε το αίτημά μας, μας ανέθεσε την χρήση και προχωρήσαμε στη σύσταση ανώνυμης εταιρείας με τον τίτλο του Συλλόγου για να αναλάβει την δημιουργία και παραπέρα την διαχείριση και εκμετάλλευση του κυλικείου, ώστε μελλοντικά να κατοχυρώσουμε και άλλη μια πηγή εσόδων. Έτσι από τον Μάιο του 2009 το γήπεδο διαθέτει σύγχρονο κυλικείο που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού θεατή-φιλάθλου, που προς το παρόν όμως δεν έχει αποσβέσει το κόστος κατασκευής του και πρόσφατα έχει εξοφλήσει όλα τα ενοίκια στον Δήμο. Για όλες μας τις κινήσεις ήταν ενήμερη και συναίνεσε η διοίκηση του «ΕΡΜΗ» την οποία ενημερώσαμε ότι θα της αποδώσουμε συγκεκριμένο ποσό από τα κέρδη που θα προκύψουν‚ από την διαχείριση του κιλικίου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και όσοι την διαστρεβλώνουν, ή έχουν άγνοια ή προσπαθούν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των σωματείων και του αθλητισμού σε βάρος των 400 περίπου παιδιών που αθλούνται σε ένα ασφαλές περιβάλλον στις δύο ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης.

Τα περί ιδιωτών που επωφελούνται από την δωρεάν χρήση του κυλικείου που διαβάσαμε σε ανακοίνωση δημοτικής παράταξης είναι απλά ανακρίβειες που υποθέτουμε, αλλά δεν γνωρίζουμε, που αποσκοπούν. Όπως και εκφράσεις του τύπου «διώχνουν τα παιδιά από τα γήπεδα και βάζουν σωματεία» που δείχνουν το μέγεθος της άγνοιας αυτών που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τον οργανωμένο αθλητισμό απ’ τον μαζικό. Που δεν θεωρούν παιδιά τα 400 Ηρακλειωτάκια που σήμερα διδάσκονται ποδόσφαιρο και μαθαίνουν τις αξίες του αθλητισμού και αύριο θα επανδρώσουν τις ομάδες της πόλης μας. Που έχουν αποκλειστικά την ευθύνη, σαν εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πολιτών, στο ότι τόσα χρόνια δεν έχει δημιουργηθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ελεύθερος χώρος μαζικής άθλησης για τους πολίτες. Και τέλος λαϊκίζοντας ανεύθυνα προκειμένου να αποσπάσουν ψήφους ανυποψίαστων, προσπαθούν να φέρουν τους πολίτες απέναντι από τους οργανωμένους αθλητικούς Συλλόγους, αδιαφορώντας για το ρήγμα που δημιουργούν στον κοινωνικό ιστό της πόλης.

Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε, αλλά θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας, αφ’ ενός να υπερασπίσουμε την μακρόχρονη ιστορία της Ένωσης την οποία σε κανένα δεν επιτρέπουμε να αμαυρώνει και αφετέρου να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους κατοίκους της πόλης μας.

Τέλος, είναι βέβαια αυτονόητο ότι είμαστε, ανά πάσα στιγμή, στην διάθεση όποιου μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου επιθυμεί να ενημερωθεί έγκυρα και υπεύθυνα. Ο πρόεδρος Δημήτρης Μπελίτσος, ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Μπούκης».