ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ

Ο δήμος Ηρακλείου μπορεί να καυχιέται για πανελλαδική αν όχι παγκόσμια πρωτοτυπία.

Αναφέρομαι στην πρόσβαση των οχημάτων στον σταθμό του τρένου από την μεριά του δημαρχείου. Συγκεκριμένα στον αποκλεισμό της Μαρίνου Αντύπα, που έχει σαν συνέπεια μοναδική νόμιμη πρόσβαση στην Στ. Καραγεώργη μέσω της πλατείας Όθωνος.

Δεν είναι μόνο ότι η πρόσβαση στον σταθμό του τρένου που γίνεται λαβύρινθος αλλά το ότι για 50 μέτρα που αφορά το απαγορευτικό στην Μ. Αντύπα, η κίνηση περνάει από πολλούς άλλους δρόμους της ευρύτερης περιοχής.

Μέχρι πριν από 5 χρόνια η πρόσβαση στον σταθμό του Ηλεκτρικού γίνονταν από την Παλλάδος παράλληλος δρόμος της Μ. Αντύπα.

Μετά τις εργασίες για την διαμόρφωση του σταθμού του ΗΣΑΠ τοποθετήθηκε αυτό το απαγορευτικό, το οποίο όπως είναι φυσικό οι περισσότεροι το αγνοούν, αλλά δε το αγνοεί η τροχαία που κάθε τόσο στήνει καρτέρι για να κόβει εύκολα κλήσεις.

Να θυμίσω και την περίπτωση των μπαρών που είχαν μετατρέψει ένα μεγάλο μέρος του δρόμου σε ιδιωτικό, όταν οι μόνιμοι κάτοικοι είχαν κλειδί! με το οποίο ξεκλείδωναν τις μπάρες για να έχουν μόνοι εκείνοι πρόσβαση στο σημείο.



Εκτός από την πρόσβαση στο σημείο πριν το πεζόδρομο επί της Μ. Αντύπα υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης οι οποίοι και εκείνοι είχαν αποκλειστεί.
Τον τελευταίο μήνα έχω παρατηρήσει ότι ο δρόμος είναι ελεύθερος και η πρόσβαση είναι επιτέλους χωρίς εμπόδια (όταν δεν λειτουργούσε ένα από τα δύο κολονάκια, οι μόνιμοι κάτοικοι τοποθετούσαν κάδους απορριμμάτων και τσιμεντόλιθους για να αποκλείσουν την διέλευση).

Με λίγα λόγια ενώ η πρόσβαση των οχημάτων, αν δεν υπήρχε το απαγορευτικό, ήταν 150 μέτρα, τώρα έχει γίνει 800.


Το απαγορευτικό εξακολουθεί και υπάρχει και το μόνο που διευκολύνει είναι την τροχαία που επωφελείται από αυτή την παγκόσμια πρωτοτυπία για να τσεκουρώνει τον κόσμο.
Από το 2004 έχουν περάσει 5 χρόνια, παρόλα αυτά δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς να ασχοληθεί. Είναι θέμα που αφορά την καθημερινότητα των δημοτών και όχι μόνο, είναι θέμα το οποίο κοστίζει σε όσους τολμήσουν να αντιδράσουν αγνοώντας το απαγορευτικό και δεν σταθούν αρκετά τυχεροί πέφτοντας πάνω σε κάποιο περιπολικό της τροχαίας.

Τελικά οι νόμοι μερικές φορές προστατεύουν τον παραλογισμό και την ηλιθιότητα.