ΛΕΟΦΩΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Το δράμα συνεχίζεται ίσως και να έχει επιδεινωθεί για τους κατοίκους της οδού πολυτεχνείου, Η κίνηση των οχημάτων είναι ασταμάτητη, η στενότητα του δρόμου δεν δικαιολογεί τον όγκο της διέλευσης των οχημάτων με αποτέλεσμα εκτός από την κίνηση οι συνδημότες μας να έχουν να αντιμετωπίσουν το έντονο πρόβλημα της ηχορύπανσης.

Παρά τις υποσχέσεις του Στ. Γεωργόπουλου ότι θα δώσει λύση σαν δήμαρχος για την οδό πολυτεχνείου, μπαζώνοντας το θεατράκι στην πλατεία και ανοίγοντας την Μ. Μερκούρη (δηλαδή ιστορίες για αρκούδες), όχι μόνο δεν έχει ασχοληθεί με το πρόβλημα τα 3 χρόνια, δεν εμφανίζει έστω κάποια μελέτη που να είναι ωφέλιμη για την πόλη μας.

Βάζει μπάρες ο Στ. Γεωργόπουλος για να κλείσει το κέντρου του Ηρακλείου αλλά για το μείζον πρόβλημα που έχει μετατραπεί o δρόμος σε λεωφόρος δεν απασχολεί κανέναν.
Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής στο θέμα της διέλευσης των οχημάτων από δρόμους του Ηρακλείου, πρόβλημα που κάθε χρόνο διογκώνεται, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Όπως έχουμε γράψει και σε παλαιότερες παρατηρήσεις μας, ο θόρυβος και ο όγκος της κίνησης των οχημάτων έχουν γίνει καθημερινό και αφόρητο πρόβλημα για πολλούς Ηρακλειώτες, ωστόσο δεν υπάρχει καμία μέριμνα, κανένας δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να προτείνει άμεση λύση, και όπως δείχνουν τα πράγματα αυτό το σοβαρό θέμα δεν είναι στις προτεραιότητες καμίας παράταξης.
Αποδεικνύεται μετά από 3 χρόνια διοίκησης από τον Στ. Γεωργόπουλο ότι δεν είχε κανένα απολύτως σχεδιασμό, το πρόγραμμα που παρουσίαζε προεκλογικά ήταν κουραφέξαλα, αλλά στο σύνολο της η δημοτική αρχή αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία επαφή με την καθημερινότητα και τα προβλήματα των Ηρακλειωτών.

Να θυμίσω πως ένας σεβαστός αριθμών ψηφοφόρων προερχόμενος από κατοίκους της πολυτεχνείου και περιμετρικά, καταδίκασαν τον Γ. Μαστοράκο στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Να θυμίσω επίσης ότι προκειμένου να κερδίσει ο Στ. Γεωργόπουλος αυτούς τους δημότες έταζε λαγούς με πετραχήλια, Δηλαδήο Στ. Γεωργόπουλος γνώριζε το πρόβλημα προεκλογικά αλλά ως δήμαρχος δε τον απασχολεί?

Η πρόταση μας ως δημότες είναι να γίνει μελέτη η οποία να διοχετεύει την πρόσβαση στην Σπ. Λούη και την Λ. Κύμης μέσω της Λ. Ηρακλείου και την Πλαπούτα, με τέτοιο τρόπο που να αποθαρρύνει την διέλευση των οχημάτων μέσα από δρόμους και στενά του Ηρακλείου.

Αυτό ίσως να μπορούσε να γίνει με αλλαγή της φοράς των οχημάτων για την οδό πολυτεχνείου, δηλαδή να απαγορεύεται η άνοδος και να παραμείνει μονοδρομημένη με φορά προς την κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, ώστε να προσφέρεται για τοπική χρήση των Ηρακλειωτών, αυτό μέχρι κάποιο ύψος ώστε να μην αποκλειστεί η πρόσβαση στην γέφυρα της οδού Ανατολής, με τέτοιο τρόπο που να είναι χρηστική για τους μόνιμους κατοίκους.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου το οι δρόμοι της πόλης να πάψουν να αποτελούν οδικό κόμβο που εξυπηρετεί  3-4 όμορους δήμους.
Φυσικά δε συζητάω να ανοίξει και πάλι η Μ. Μερκούρη που θα συγκεντρώσει το οδικό φορτίο προς την Σπ. Λούη και την Λ. Κύμης.

Επιτέλους πρέπει να γίνουν τομές ώστε να ξαναγίνει το Ηράκλειο φιλόξενο για τους κατοίκους του.