ΑΝΗΦΟΡΙΚΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Δύσκολα τα πράγματα για Μαστοράκο και Μπάμπαλο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ δε σκοπεύει  να  δώσει χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Το σενάριο λέει ότι επειδή στις βουλευτικές εκλογές οι υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ πέτυχαν ψηλά ποσοστά που είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθούν δε θέλει να χρεωθεί κομματικά πολύ πιθανή πτώση των ποσοστών αυτών στις δημοτικές εκλογές του 2010.

Το κόμμα μάλλον θα ρίξει το μπαλάκι στα τοπικά στελέχη και τα μέλη του κόμματος οι οποίοι εκείνοι θα αποφασίσουν τελικά ποιόν θα στηρίξει ο πυρήνας των οργανωμένων σε οπαδών σε κάθε δήμο.
Τα δεδομένα αλλάζουν και δεν αποκλείεται να καταλήξουν Μαστοράκος και Μπάμπαλος σε συμμαχία που όπως φαίνεται και εφόσον το σενάριο ισχύσει αποτελεί μονόδρομο για μια αξιοπρεπή μάχη της διεκδίκησης της δημαρχίας.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως που ο Μαστοράκος και ο Μπάμπαλος στις τοποθετήσεις τους για θέματα που αφορούν το Ηράκλειο, αναφέρονται σε παρόντα χρόνο λες και δεν είχαν καμία σχέση με τις παλαιότερες διοικήσεις.




Ο Γ. Μαστοράκος ιδιαίτερα κάνει παρεμβάσεις και προτάσεις για θέματα που θα μπορούσαν να είχαν επιλυθεί τα προηγούμενα χρόνια πόσο μάλλον τα 16 χρόνια που ήταν δήμαρχος της πόλης.
Θεωρώ πως αν ο Γ. Μαστοράκος δεν αναλάβει την ευθύνη και δεν αποδεχθεί τα λάθη που έκανε, όχι γενικά, να αναφέρει αναλυτικά τα σημεία στα οποία θεωρεί ότι έσφαλε ή αμέλησε ή διαχειρίστηκε λάθος δεν έχει καμία τύχη. Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός απέναντι στον πρώην δήμαρχο, στον οποίο χρεώνει πολλά για τα 16 χρόνια που διοίκησε τον δήμο.

Από την άλλη ο Ν. Μπάμπαλος νίπτει τα χείρας του για τα χρόνια που συμμετείχε στην διοίκηση του δήμου, δείχνοντας τον Γ. Μαστοράκο ως υπεύθυνο καθότι επικεφαλής για λάθη και παραλείψεις.
Να έρθουμε τώρα στον δήμαρχο μας τον Στ. Γεωργόπουλο, που και γι’ αυτόν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα σε ότι αφορά την σχέση του με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ.

Να θυμίσω πως η υπογραφή του Στ. Γεωργόπουλου ήταν ανάμεσα σε εκείνες που πρότειναν την υποψηφιότητα της Ντ. Μπακογιάννη για αρχηγό κόμματος.
Έτσι και αλλιώς ο Στ. Γεωργόπουλος έχει δημιουργήσει δυσαρέσκεια στο κόμμα κατά την διάρκεια της θητείας του στον δήμο Ηρακλείου.

Σε ότι αφορά το Ηράκλειο ακόμα και οι σκληροπυρηνικοί Νεοδημοκράτες δηλώνουν την αποστροφή τους στο πρόσωπο του δημάρχου.

Σε αυτό έχει συντελέσει το υπεροπτικό ύφος του Στ. Γεωργόπουλου άλλα και αναξιοπιστία που έδειξε και δείχνει σε υποσχέσεις και στην τήρηση πολιτικής, που διαφέρει από εκείνη που προεκλογικά παρουσίαζε.

Αν και κινδυνεύουμε να θεωρηθούμε ότι υποστηρίζουμε την ΑΚΕΠ του Π. Βλασσόπουλου (κάτι που μας έχουν καταλογίσει για παλαιότερες αναρτήσεις), παρόλα αυτά δεν γίνεται να μην αναφέρω την άποψη μου για την νέα παράταξη που για πρώτη φορά θα διεκδικήσει την ψήφο των Ηρακλειωτών στις εκλογές του 2010.

Κατά την γνώμη μου αυτή την στιγμή με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι η πιο υγιής κίνηση σε σχέση με τις υπόλοιπες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας.
Χωρίς μηχανισμούς, χωρίς μέσα, ασκεί αντιπολίτευση και εκφράζει τις θέσεις της σε καίρια θέματα που αφορούν το μέλλον της πόλης, την διαχείριση και την διοίκηση του δήμου.
Με λίγα λόγια είναι η μοναδική παράταξη που ασκεί «επιθετική» αντιπολίτευση χωρίς να είναι καν στο δημοτικό συμβούλιο.

Φυσικά η ΑΚΕΠ είναι νεοφώτιστη και αυτό σίγουρα είναι μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τις υπόλοιπες παρατάξεις, αλλά οι κινήσεις της είναι προσεκτικές κάτι που αν μη τι άλλο δηλώνει σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Το σίγουρο είναι ότι τα δεδομένα απαιτούν από όλες τις παρατάξεις που θα διεκδικήσουν τον δήμο, τρελό τρέξιμο, καθώς κανένας από τους υποψηφίους δεν φαίνεται να έχει προβάδισμα.
Εξάλλου μην ξεχνάμε την κρίσιμη ώρα της κάλπης που από εκείνη κρίνονται όλα.