ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ... ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ?

Έχουν ξεκινήσει οι επαφές και οι προτάσεις  - διαβουλεύσεις από κάποιους αλχημιστές ΠΑΣΟΚους για το πώς πρέπει να κινηθεί η παράταξη που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ με αξιώσεις εν’ όψη των δημοτικών εκλογών.

Ανέφερα την λέξη «αλχημιστές» διότι κάποιοι, παρά τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, εξακολουθούν να χρίζουν τους εαυτούς τους μεσσίες, οργανώνοντας συζητήσεις σε κλειστό κύκλο, πιστεύοντας ότι έτσι θα βοηθήσουν ή θα προτείνουν τις ιδανικές επιλογές για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κύριοι Αλχημιστές… μη επιδιώκεται να βγάλετε εκτός τον κόσμο που στήριζε, ήθελε να στηρίξει αλλά κάποιοι δε τους άφησαν, που έχει ακόμα ιδεολογικά στεγανά αλλά λόγω του καθεστώτος που εσείς δημιουργήσατε τα τελευταία χρόνια δεν τους επιτρέπονταν οποιαδήποτε ενεργή συμμετοχή για το καλό της παράταξης.

Δεν καταλαβαίνω, γιατί εφόσον υπάρχει το παράδειγμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επιδίωξε την διαδικασία επιλογής για αρχηγό του κόμματος από την βάση, δεν σκέφτονται να κάνουν το ίδιο και για το Ηράκλειο…

Όπως καταλαβαίνεται κανείς δεν θέλει να εκτεθεί για την συμμετοχή του στους μυστικούς δείπνους, με αποτέλεσμα να λέει ότι θέλει όταν παίρνει θέση δημοσίως και εκεί μπορεί να περιγράφει τις απόψεις του εντελώς διαφορετικά από αυτό που πρεσβεύουν.

Ενδεικτικό του μπάχαλου που επικρατεί στον χώρο του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο είναι η πρόσκληση σε εκδήλωση την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στο πολιτιστικό πολύκεντρο, από την «Πρωτοβουλία Μελών & Φίλων ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Αττικής».

Στο συνοδευτικό κείμενο αναγράφονται τα παρακάτω:
«Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Αττικής,
Με την επιστολή αυτή, θέλουμε να γνωστοποιήσουμε ορισμένες σκέψεις και προτάσεις, που ελπίζουμε να δώσουν ώθηση και προοπτική στη γεμάτη προβλήματα καθημερινότητα στο Δήμο μας.

Το κίνημα μας από το 1974 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία των Δημοτικών μας θεμάτων.

Στα 35 χρόνια, η Δημοτική μας παράταξη, με επικεφαλής τον Γ. Ηλιακόπουλο στο διάστημα 1978 – 1986 και τον Γ. Μαστοράκο το 1990 – 2006 μαζί με μια σειρά αξιόλογων στελεχών και συνεργατών, συνέβαλαν ουσιαστικά, τόσο στην επίλυση τοπικών θεμάτων όσο και στη σταδιακή ανάπτυξη του Δήμου μας.

Το έργο και η προσφορά όλων αυτών ασφαλώς κρίνονται σημαντικά.

Σημαντικά όμως και τα πολιτικά λάθη, οι παραλήψεις, οι εγωισμοί, η απουσία πολιτικού διαλόγου που σταδιακά οδήγησαν πολλά μέλη και φίλους μας στο περιθώριο και τραυμάτισαν την ενότητα μας, με αποτέλεσμα να αποκοπούμε σαν παράταξη από τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα της πόλης μας και να οδηγηθούμε στην ήττα του 2006.
Σήμερα ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές, θεωρούμε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε έναν ανοιχτό και ελεύθερο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε την δυνατότητα ανάδειξης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ – ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ.
Αποτελεί πρόκληση για μια προοδευτική τοπική κοινωνία.

Πως ένας προβληματικός και καταχρεωμένος δήμος, όπως είναι το Ηράκλειο, μπορεί να βγει από το τέλμα?
Πως θα προτείνουμε ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας του δήμου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών?

Πως συμβάλουμε στην ανάπτυξη του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Παιδείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας για τους αδύναμους?

Πως θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο θέμα της συνεχούς υποβάθμισης του περιβάλλοντος?

Πως θα προωθήσουμε και θα εφαρμόσουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος της γνώσης και των πολιτών?

Πως θα μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις, την Νεολαία, τις Γυναίκες, τους Επιστήμονες, τους Δημιουργούς, για το μεγάλο θέμα της απασχόλησης?

Πως θα αναδείξουμε καινοτόμες ιδέες και προτάσεις?

Πως θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια φιλική και ανθρώπινη πόλη?

Όλα αυτά μαζί με τα γενικότερα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, πιστεύουμε απόλυτα ότι μπορούν να υλοποιηθούν και να αντιμετωπιστούν μέσα από ένα ΙΣΧΥΡΟ – ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟ.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Είναι οι βασικές αξίες που πρέπει να κάνουμε πράξη.

Το παραπάνω κείμενο το υπογράφουν σαν ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:
Αιβαλιώτης Γιάννης
Βασιλείου Ντίνα
Δαβίλλας Ανδρέας
Δημητρόπουλος Δημήτρης
Δήμου Γεωργία
Δήμου Τηλέμαχος
Ζαφειρόπουλος Γιάννης
Ζαφειρόπουλος Αντώνης
Κασβίκης Σπύρος
Καρανικολάου Μάκης
Καρανικολάου Βιβή
Καρατράσογλου Ιάκωβος
Κοτίνης Παναγιώτης
Καλλιανιώτου Σταυρούλα
Κωστόπουλος Γιάννης
Κόντος Δημήτρης
Κορτσαλός Θεόδωρος
Λυτζεράκου Μαρία
Μαρκόπουλος Αντώνης
Μαρκόπουλος Βασίλης
Νικολάου Ελένη
Νιαβής Παναγιώτης
Πολιτικού Ιωάννα
Ροσσολάτος Γιάννης
Σπυρόπουλος Γιάννης
Σπυρόπουλος Νώντας
Σιμιακάκης Γιάννης
Τσάνας Γιάννης
Φλωρόπουλος Τάσσος
Χατζής Γεώργιος
Χατζημανωλάκης Στράτος
Χανιώτης Φραγκίσκος
Χρύση Ντόρα

Το έντυπο το βρήκα στο γραμματοκιβώτιο μου, μια και είμαι φίλος του ΠΑΣΟΚ, δεν είχε ταχυδρομική σφραγίδα…

Σαν πρωτοβουλία είναι πολύ καλή, αλλά μου ξενίζει το γεγονός ότι προσωπικά δεν ρωτήθηκα αν θα ήθελα να συμπεριληφθεί (δηλαδή αν συμφωνώ) το όνομα μου ανάμεσα σε υπόλοιπα που αναφέρονται ως ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ.

Το αναφέρω αυτό, καθώς δεν μπορώ να καταλάβω πως προέκυψαν αυτά τα 33 ονόματα για μια πρωτοβουλία στην οποία ενδεχομένως να ήθελαν να συμμετέχουν και άλλοι?

Πως, πότε και με τι τρόπο συναντήθηκαν και συζήτησαν αυτοί οι 33 συνδημότες μας και γιατί αυτοί οι 33ις και όχι πολλοί άλλοι που είναι φίλοι του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο?

Σαφέστατα και μέσω της συνάντησης θα δοθεί η ευκαιρία σε όποιον ενδιαφερόμενο παραβρεθεί να θέσει τις απόψεις του και τους προβληματισμούς του, αλλά μήπως αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει πριν ορισθεί αυτή η ομάδα πρωτοβουλίας, η οποία θα προέκυπτε μετά από μια ανοικτή συνάντηση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ?

Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010 στις 18:30 στο πολιτιστικό πολύκεντρο (Κουντουριώτου & Νεότητος)

Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

18:00-18:30 Προσέλευση
18:30-20:30 Συζήτηση – Διάλογος
20:30-20:40 Παρουσίαση Συμπερασμάτων – Προτάσεων