ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

Τελικά μια από τα ίδια οι καφετέριες στην πλατεία, έγινε μία κίνηση εντυπωσιασμού από την δημοτική αρχή, που δήθεν θα ξήλωνε τα αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την αισθητική της κεντρικής πλατείας.



Υπάλληλοι του δήμου με σκάλες έκαναν, κατά τα άλλα, επιχείρηση αποκατάστασης της νομιμότητας, αλλά όπως βλέπετε από την πολύ πρόσφατη φωτογραφία το μόνο που πέτυχαν ήταν να αφαιρέσουν τα προστατευτικά νάιλον.

Προφανώς και είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει λύση στο πρόβλημα, εξάλλου όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενες αναρτήσεις, η κεντρική πλατεία είναι στο έλεος και την διακριτική ευχέρεια των μαγαζατόρων, οι οποίοι κάθε χρόνο και όσο οι διοικήσεις του δήμου παραμένουν χαλαρές, ροκανίζουν μερικά τετραγωνικά, καταλαμβάνοντας επί πλέον χώρο από αυτόν που δικαιούνται και που πληρώνουν στον δήμο.



Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η ανοχή από τις διοικήσεις τουδήμου, όταν αυτά τα «μαγαζάκια» δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως στην εμπορική ανάπτυξη του δήμου μας, δεν προσφέρουν θέσεις εργασίας, αφού οι λιγοστές θέσεις απασχόλησης αμείβονται με πενιχρούς μισθούς.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η καφετέρια που φαίνεται στην πρόσφατη φωτογραφία, χρεώνει την ζεστή σοκολάτα 5 ευρώ!, απασχολούσε την Κυριακή 3 υπαλλήλους από τους οποίους οι 2 ήταν αλλοδαποί και η κοπελίτσα μάλλον μαθήτρια.

Η ανοχή σε όλους αυτούς τους καταστηματάρχες πρέπει να σταματήσει, και ο γνώμονας για την αισθητική και την λειτουργία της πλατείας να είναι με βάση τον δημότη και όχι το συμφέρον του εκάστοτε «επιχειρηματία»

Περιμένουμε να δούμε μέχρι το καλοκαίρι τι θα γίνει με το θέμα, και να δούμε πόσο τελικά θα λειτουργήσει στα πλαίσια της νομιμότητας ο δήμαρχος μας Στ. Γεωργόπουλος.