ΤΟ ΟΣΤΕΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ

Εχω επικοινωνήσει με την υπηρεσία του Δήμου μας επανειλημμένως και συγκεκριμένα με την υπεύθυνη του Κοιμητηρίου κα Γκόγκολη, σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο οστεοφυλάκιο του κοιμητηρίου. Παρά τις απανωτές διαβεβαιώσεις της κυρίας, ότι το πρόβλημα είναι προσωρινό και θα διαρκέσει έως ότου δημιουργηθεί νέος χώρος για την αποσυμφόρηση του οστεοφυλάκιου, η εικόνα γίνεται ολοένα και πιο απελπιστική.

Τελευταία επίσκεψή μου στο νεκροταφείο, χτες το μεσημέρι. Η εικόνα είναι τραγική. Ο χώρος που κάποτε είχε τακτοποιημένα οστεοφυλάκια, με διαδρόμους και φωτισμό για εύκολη πρόσβαση, τα εικονίσματα και το μανουάλι στην είσοδο, έχουν εξαφανιστεί. Τα κουτιά έχουν φρακάρει την είσοδο και η πρόσβαση είναι πλέον αδύνατη. Δεν υπάρχει καν διάδρομος και το σκηνικό μοιάζει με ταινία φρίκης. Το να κάνουμε ένα απλό τρισάγιο για τις ψυχές των αγαπημένων μας, είναι πρακτικά αδύνατο πλέον. Ο παπάς δεν έχει τη δυνατότητα να μπει καν μέσα στο χώρο. Είναι θέμα τύχης και χρόνου, τα στοιβασμένα κουτιά που σχηματίζουν ένα μακάβριο πύργο μέχρι το ταβάνι του κτιρίου, να σωριαστούν στο έδαφος.

Σημειώνω ότι γι αυτή την -ανύπαρκτη- υπηρεσία καταβάλλω την ετήσια χρέωση στο Δήμο. Ως εκ τούτου, απαιτώ την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου και τη δική σας βοήθεια να σταματήσει αυτό το αίσχος που προσβάλλει τους νεκρούς μας, αλλά και την -κατά τα άλλα- "στολισμένη & αναβαθμισμένη" περιοχή μας.

Οι νεκροί δεν έχουν φωνή και ίσως αυτό να καθησυχάζει την ηγεσία του Δήμου μας μέχρι την επόμενη προεκλογική περίοδο που θα ακούσουμε βαρύγδουπους λόγους & μακρόπνοα σχέδια. Παρακαλώ όλο το Δημοτικο Συμβούλιο, να ξεκινήσει απ' τα θεμελιώδη που διέπουν μια χριστιανική & πολιτισμένη κοινωνία. Το σεβασμό στους νεκρούς μας.

Με εκτίμηση,
Μαρία Στ. Κανελλάκη