ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΗΣ

Είναι προφανές ότι έχουν βελτιωθεί οι σχέσεις του δημάρχου με τον τοπικό τύπο, ενδεχομένως οι άνθρωποι που γράφουν και ελέγχουν τις τοπικές εφημερίδες να εκτίμησαν το μεγαλείο της διοίκησης του Στ. Γεωργόπουλου, θέλοντας να επανορθώσουν για την επιπόλαιη κριτική τους τα τελευταία 3 χρόνια, αποφάσισαν να τον αφήσουν ήσυχο να πορευτεί μέχρι τις δημοτικές εκλογές.

Δε θα ασχοληθώ με το ηθικό μέρος αυτής της αντιμετώπισης η οποία φυσικά και δεν έχει να κάνει με αυτό που ειρωνικά περιέγραψα παραπάνω, αλλά θα ασχοληθώ με το οικονομικό, διότι αυτές οι καλές σχέσεις κοστίζουν, και για να κοστίζουν πληρώνονται με χρήμα, χρήμα για το οποίο ο δήμος Ηρακλείου έχει ξεχάσει το χρώμα του.

Στην χθεσινή παρέλαση, το κόστος της εξέδρας και των ηχητικών, με πρόχειρους υπολογισμούς κόστισαν στον δήμο μας περίπου 5000 ευρώ.

Από την μια δεν υπάρχουν χρήματα, κάποιοι από τους εργαζόμενους στον δήμο ενδέχεται να μην πληρωθούν ούτε το δώρο του Πάσχα, από την άλλη, για παράτες και για υπάρχει θετική αντιμετώπιση από τον τύπο, ως δια μαγείας υπάρχουν χρήματα διαθέσιμα.

Ηθικά ο Κος Δήμαρχος έχει αποδείξει και στο παρελθόν, παρόλο που ευαγγελίζεται το αντίθετο, ότι υστερεί και μάλιστα σε βαθμό που επιδιώκει την υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου, φυσικά δεν περιμένω τίποτα από τον ίδιο τον Γεωργόπουλο, όσο από τα υπόλοιπα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως της αντιπολίτευσης, οι οποίοι λες και δε γνωρίζουν τι γίνεται με τον τοπικό τύπο, λες και δεν γνωρίζουν τι γίνεται με τους εργαζόμενους, λες και δεν ξέρουν ότι για κάποιες «ειδικές περιπτώσεις» τα χρήματα βρίσκονται με έναν μαγικό τρόπο, ενώ σε άλλες πιο κρίσιμες φταίει η κυβέρνηση, όπως ο ίδιος ο Γεωργόπουλος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο απέδωσε της ευθύνες για το ότι το ταμείο του δήμου είναι μηδέν.

Δηλαδή Κε Γεωργόπουλε το νοικοκύρεμα που λέτε ότι έγινε επί της δικής σας διοίκησης ποιο είναι ακριβώς?

Να πρέπει να πάρει δάνεια ο δήμος για να μπορεί να πληρώσει τις βασικές ανάγκες του?
Να εξαρτάτε από την κυβέρνηση, για το αν ο δήμος έχει χρήματα?
Δεν εισπράττει ο δήμος μας χρήματα από τους χώρους που παραχωρούνται από τους επιχειρηματίες της πόλης?

Δεν εισπράττει χρήματα από τις ταμπέλες που αναγράφουν τις επωνυμίες τους?
Δεν εισπράττει από τα δημοτικά τέλη?

Προφανώς και δεν εισπράττει!

Το έχουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι ο δήμος δεν λαμβάνει όπως θα έπρεπε τα έσοδα από τους καταστηματάρχες όπως οφείλουν να αποδίδουν, με λίγα λόγια τα χαρίζει.
Το αποκορύφωμα είναι μια από τις τελευταίες αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο που αφορούσε την ρύθμιση οφειλών καταστηματαρχών για τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, μάλιστα ο Στ. Γεωργόπουλος χαρακτήρισε “ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και για τους επαγγελματίες”.

Φυσικά και είναι μια δύσκολη περίοδος για τους επαγγελματίες, για τους απλήρωτους εργαζόμενους δεν είναι?

Είναι προφανές ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να είναι το ίδιο χρήσιμοι με τους επαγγελματίες ιδίως σε μια προεκλογική περίοδο, οι επαγγελματίες βλέπουν αρκετό κόσμο καθημερινά, οι φουκαριάρηδες οι εργαζόμενοι πέρα από την οικογένεια τους και τους φίλους τους δεν μπορούν να φανούν περισσότερο χρήσιμοι.

Δε θα επεκταθώ στο γεγονός ότι αυτή την δύσκολη περίοδο για τους επαγγελματίες η σοκολάτα στην πλατεία του Ηρακλείου κοστίζει 5 ευρώ. Με την αύξηση του ΦΠΑ μπορεί χαλαρά να φτάσει τα 6.

Μια μικρογραφία της κεντρικής εξουσίας είναι και το «χωριό» μας σε ότι αφορά τις πολιτικές τακτικές, τις αδικίες, τα θύματα και τους θύτες.