ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΑΓΚΟΥΦΑΝΑ ΦΙΞ

Για μια ακόμη φορά οι ιδιοκτήτες στην περιοχή Μαγκουφάνα Φιξ είναι αγανακτισμένοι λόγω της νέας εμπλοκής που έχει παρουσιαστεί στην υπόθεση ένταξης στο σχέδιο της εν λόγω περιοχής . Η απαίτηση από το κεντρικό συμβούλιο χωροταξίας οικισμού και περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ) για τη σύνταξη γεωλογικής μελέτης έχει δημιουργήσει νέα προβλήματα, καθώς η Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα δεν έχει κινηθεί προς την κατεύθυνση ανάθεσης σύνταξης της απαιτούμενης γεωλογικής μελέτης, μολονότι είναι στη δική της αρμοδιότητα. 

Η νέα αυτή καθυστέρηση σε μια υπόθεση που τραβάει πολλά χρονιά, ακόμα και από την προηγούμενη δημοτική αρχή, έχει εξοργίσει δικαιολογημένα τους κατοίκους που περιμένουν με αγωνία να ενταχθεί η περιοχή στο σχέδιο. Καλούμε λοιπόν τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά το Δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο. 

Για το λόγο αυτό στο δημοτικό συμβούλιο της 23ης-3-2010 ζήτησα από το δήμαρχο να πάρει σχετική πρωτοβουλία και να αναθέσει τη σύνταξη γεωλογικής μελέτης σε γεωλόγο μηχανικό της περιοχής Μαγκουφάνα Φιξ, καθώς και να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για να ενταχθεί η περιοχή στο σχέδιο. Κάθε παράλειψη ή ολιγωρία αποτελεί συνειδητή επιλογή της δημοτικής αρχής. Νίκος Μπάμπαλος Υποψήφιος Δήμαρχος