ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μια νέα διάκριση πέτυχαν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής σε πανελλήνιο διαγωνισμό. Το σχολείο συμμετείχε στο Διαγωνισμό Μαθητικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας “Ο Βυθός μέσα από τη μάσκα μου” που διοργάνωσε το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και το ΟΙΚΑΔΕ, εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωστής τράπεζας.


Πάνω από 3.000 μαθητές από 173 σχολεία και καλλιτεχνικά εργαστήρια  όλης της Ελλάδας συμμετείχαν στο διαγωνισμό με 1.590 ατομικά και ομαδικά καλλιτεχνικά έργα, όπως εντυπωσιακές ζωγραφιές, περίτεχνα κολάζ και φωτογραφίες, μέσα από τα οποία εξέφρασαν την αγάπη τους για το θαλάσσιο πλούτο της χώρας αλλά και την αγωνία τους για τους κινδύνους που τον απειλούν.  Από το 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου συμμετείχαν συνολικά 15 παιδιά με 8 έργα ζωγραφικής (τα περισσότερα με μεικτή τεχνική).  Η επιτροπή αξιολόγησης βράβευσε τα 21 καλύτερα έργα, με το σχολείο του Ηρακλείου να παίρνει το 2ο Ομαδικό Βραβείο Γυμνασίου στην κατηγορία της ζωγραφικής. Οι μικροί δημιουργοί ήταν οι μαθητές της Β' Τάξης Παύλος Θεολογίδης και ο Αντώνιος-Νικόλαος Γραμματικός, ενώ η υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κα Αννίτα Αργυρωηλιοπούλου.  


Αξίζει να σημειωθεί ότι το ηρακλειώτικο σχολείο. πριν λίγους μήνες βραβεύτηκε και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “Εντυπώσεις από μια Περιήγηση στο σύμπαν” της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.