ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές μέσα από αυτές τις γραμμές τις επιπτώσεις  που παρουσιάζονται στην εύρυθμη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την αρχή του έτους, λόγω των περικοπών στις κρατικές επιχορηγήσεις. Ένα παράδειγμα αποτελούν τα κονδύλια που στέλνει το Υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων.
Στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, όπως μας ενημέρωσε ο  Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Δημήτρης Τσαπραζλής, η τετράμηνη δόση που ήρθε από το Υπουργείο είναι μόλις 86.278,60 ευρώ όταν πέρσι για το αντίστοιχο διάστημα είχαν δοθεί 235.995,51 ευρώ. Δηλαδή έχουμε μια μείωση της τάξης των 149.000 ευρώ (περίπου 63%) στην επιχορήγηση του 2010 σε σχέση με αυτήν του 2009.  Ο κ. Τσαπραζλής είπε στο www.xtypos.gr  πως η υποχρηματόδοτηση, ιδιαίτερα αν συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, αναμένεται να προκαλέσει δυσλειτουργίες στις σχολικές μονάδες. “Δεν θα μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που οραματιζόμαστε για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων”,   μας δήλωσε ο Αντιδήμαρχος. 

Ευτυχώς που υπάρχει και το προεκλογικό κονδύλι του ΟΣΚ
Πάντως, οι επιπτώσεις της υποχρηματόδοτησης μετριάζονται κάπως στην περίπτωση του Δήμου Ηρακλείου, καθώς αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει μια μεγάλη εργολαβία επισκευών-επεμβάσεων σε 22 από τα 38 δημόσια σχολεία της πόλης με το κονδύλι των 350.000 ευρώ που είχε πάρει (προεκλογικά) ο Δήμος από τον ΟΣΚ το περασμένο φθινόπωρο. Η εργολαβία προβλέπει κτιριακές-οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, καθώς και εργασίες σε υπαίθριους χώρους.

Από το www.xtypos.gr