ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Ολοταχώς προς την επιλογή της επίσχεσης εργασίας οδεύουν οι εργαζόμενοι του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού του Ηρακλείου, «Επικοινωνία 94», μετά την δήλωση της δημοτικής αρχής ότι αδυνατεί να δεσμευθεί για το πότε θα εξοφληθούν τα...

...χρωστούμενα προς αυτούς (Φεβρουάριος και Μάρτιος 2010). Η μοναδική εξέλιξη που υπήρξε τις τελευταίες ημέρες, ήταν ότι αναμενόταν να λάβουν το υπόλοιπο δώρο του Πάσχα (την Μεγάλη Εβδομάδα έλαβαν έναντι μισό δώρο).

Κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης των εργαζομένων την περασμένη Τρίτη και παρουσία μεταξύ άλλων των προέδρων των κλαδικών σωματείων της ΕΤΕΡ Δ. Καμαρινόπουλου (Τεχνικοί) και της ΕΣΠΗΤ Γ. Πλαχούρη (Δημοσιογράφοι), αποφασίστηκε να δοθεί διορία μέχρι την 1η Μαΐου να υπάρξει εξόφληση των οφειλομένων. Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και σε μορφές κινητοποίησης στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.

Ανακοίνωση εργαζομένων
"Τις άγιες και κατανυκτικές τούτες ημέρες οι εργαζόμενοι του δημοτικού ραδιοφώνου Ηρακλείου Αττικής για ακόμα μια φορά ήρθαν αντιμέτωποι με την αδιαφορία, την ασυνεννοησία και την ανευθυνότητα της διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου, η οποία -όχι μόνο- δεν έχει ακόμα καταβάλει τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2010, αλλά ούτε το δώρου του Πάσχα 2010 παρά τις δεσμεύσεις που είχε λάβει τόσο απέναντι μας όσο και απέναντι στα κλαδικά μας σωματεία.

Το μόνο που λάβαμε αργά την Μ. Πέμπτη το μεσημέρι- εκτός από απειλές για το εργασιακό μας μέλλον- ήταν ένα ποσό που αντιστοιχούσε στο μισό δώρο Πάσχα και σήμερα το μεσημέρι μια (ακόμα) προφορική δέσμευση από τον Δήμαρχο Σταύρο Γεωργόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Δημήτρη Παπουτσή ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας(έως 9/4) θα έχουμε λάβει και το υπόλοιπο δώρο.

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το σωματείο εργαζομένων σε συνεργασία με τα κλαδικά όργανα αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, την παραχώρηση συνέντευξης τύπου( ενημέρωση για την ημερομηνία και ώρα θα λάβετε άμεσα) και παράσταση διαμαρτυρίας στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σεβασμός απέναντι στις δεσμεύσεις μας, είναι σεβασμός απέναντι στον εαυτό μας.

Σεβασμός απέναντι στα δικαιώματα ανθρώπων που εργάζονται, είναι πολιτισμός".

Από το www.zonews.gr