ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ...

Το Ηράκλειο παραμένει αυτόνομος δήμος, και από αύριο οι υποψήφιοι θα ξεκινήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία.

Ανάμεσα τους θα είναι και ο Στ. Γεωργόπουλος.
Ο οποίος θα προσπαθήσει να πείσει τους δημότες ότι δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του και τις προεκλογικές του υποσχέσεις, πριν 3μίση χρόνια, ζητώντας έτσι πίστωση χρόνου για μια ακόμα θητεία στο Ηράκλειο.

Επίσης αυτό που θα πει ο Στ. Γεωργόπουλος, είναι ότι παρέλαβε χάος, και τι χάος… 20 εκατομμύρια χρέος, το οποίο κατάφερε να μειώσει σε 16 εκατομμύρια και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς όπως η οικονομική κρίση που διανύουμε.
Θα πει ότι είναι ο πιο έντιμος άνθρωπος και δήμαρχος όλης της Ευρώπης αν όχι παγκοσμίως, ότι οι αξίες του και η προσωπικότητα φώτιζαν τους διαδρόμους του δημαρχείου τα τελευταία 3μιση χρόνια, και το κορυφαίο… Ότι είναι ασκητής της τοπικής αυτοδιοίκησης…

Η πλάκα ξέρετε ποια είναι?
Αυτά που λέει τα πιστεύει…

Για να γίνεις πιστευτός σε κάποιους πρέπει πρώτα από όλους να πείσεις τον εαυτό σου ότι μπορεί να πείσεις, πως κάνουν οι ηθοποιοί που ξοδεύουν ατελείωτες ώρες πριν γυρίσουν μια ταινία μέχρι να αφομοιώσουν τον ρόλο που θα παίξουν.

Επειδή εδώ είναι Ηράκλειο, και ευτυχώς δεν μασάμε ταραμά Κε Γεωργόπουλε, θα αναφέρουμε κάποια πράγματα που γνωρίζουμε και που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν την δημοτική αρχή, εσάς δε σας υπολογίζουμε καν διότι βρίσκεται στον κόσμο σας.

Υπάρχουν απλήρωτα ενοίκια για χώρους που φιλοξενούνται αθλητικοί χώροι, ΚΑΠΗ, και κάποιες άλλες υπηρεσίες του δήμου.

Πολλά από αυτά τα ενοίκια φτάνουν τα 40.000 ευρώ, που σημαίνει ότι εδώ και αρκετούς μήνες συστηματικά δεν πληρώνονται.

Αυτή την στιγμή ο δήμος Ηρακλείου έχει χρέη σε προμηθευτές  4 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει ότι μέχρι να ξεχρεώσει αυτό το ποσό θα δυσκολευτεί να βρει προμηθευτές να καλύψει κάποιες ανάγκες. Αυτά τα 4 εκατομμύρια ευρώ, ήταν φέσι από την περίοδο δημαρχείας του Γ. Μαστοράκου, Κε δήμαρχε?


Ούτε λοιπόν τους προμηθευτές πλήρωνε ο Κος Γεωργόπουλος, δε τους πλήρωνε τα τελευταία χρόνια ο Μαστοράκος, αλλά συνέχισε το βιολί και ο νυν δήμαρχος.
Έκανε ολόκληρη φιέστα ο Στ. Γεωργόπουλος στον απολογισμό, που ούτε λίγο, ούτε πολύ βγήκε το πόρισμα ότι όχι μόνο έχει μειώσει τα χρέη, αλλά ότι έχει στο ταμείο του δήμου και 1 εκατομμύριο ευρώ… καταρχήν είναι αστείο να χρωστάς (έστω όπως λέει ο Γεωργόπουλος) 16 εκατομμύρια ευρώ και να μιλάς για πλεόνασμα…

Αυτό που αναφέρει ο Γεωργόπουλος για πλεόνασμα είναι για να κάνει το χρέος των  16 εκατομμυρίων  15.

Και ας πούμε ότι πάμε με τα νερά του Κου Γεωργόπουλου,
Είχαμε πλεόνασμα στο ταμείο του δήμου για το 2009, που πήγαν αυτά τα χρήματα, όταν προμηθευτές δεν πληρώθηκαν, οι γιατροί στα δημοτικά ιατρεία δουλεύουν προς το παρόν εθελοντικά, είναι απλήρωτοι τους τελευταίους 4 μήνες, οι υπάλληλοι της ραδιοφωνίας και άλλων επιχειρήσεων πλησιάζουν τους 3 μήνες απλήρωτοι, τα ενοίκια για χώρους που χρησιμοποιεί ο δήμος τρέχουν…

Οι εργαζόμενοι στον δήμο, είναι λιγότεροι άρα και η μισθοδοσία του δήμου έχει ελαφρύνει, για τα stage δεν συμμετέχει καθόλου ο δήμος, πληρώνονται αποκλειστικά από τον ΟΑΕΔ.
Υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν λήξει οι συμβάσεις τους και τους οφείλονται μισθοί ακόμα και 10 μηνών.

Και αναρωτιέμαι, δεν είναι φυσικό όταν δεν πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου, να σου περισσεύουν και από πάνω?

Το θέμα είναι ότι αυτά τα χρήματα που περισσεύουν δεν πάνε στον προορισμό από τον οποίο έχουν καθυστερήσει, και το ερώτημα είναι που πάνε?

Όταν ένας δήμος στέλνει τον προϋπολογισμό στην περιφέρεια για να τον εγκρίνει, στέλνει και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το τι πρόκειται να κάνει αυτά τα χρήματα.
Για παράδειγμα, συγκεντρώνει τους προϋπολογισμούς από τις δημοτικές επιχειρήσεις, έχει κάνει ένα πλάνο για το τι έργα σκοπεύει να υλοποιήσει μαζί με τους προϋπολογισμούς αυτών. Η περιφέρεια ελέγχει τα στοιχεία και εγκρίνει ή απορρίπτει τον προϋπολογισμό του δήμου.
Δηλαδή για τις δημοτικές επιχειρήσεις στις οποίες εμφανίζεται ένα μάλλον μόνιμο πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στην μισθοδοσία των εργαζομένων, έχουν εγκριθεί οι επί μέρους προϋπολογισμοί, υποτίθεται ότι ο δήμος από τα χρήματα που επιχορηγείται από το δημόσιο, μέρος αυτών είναι να καλύψουν τις ανάγκες και των δημοτικών επιχειρήσεων.

Εκεί είναι το λεπτό σημείο…
Οι δημοτικές επιχειρήσεις δεν είναι δημόσιο, επιχορηγούνται από τον δήμο, τα οποία χρήματα όμως έχει ζητήσει ο δήμος από το κράτος για να εξασφαλίσει την λειτουργία των επιχειρήσεων.
Αν τα χρήματα τα οποία προορίζονταν για τους εργαζόμενους των δημοτικών επιχειρήσεων δεν πάνε τελικά ή καθυστερούν να πάνε στους εργαζόμενους, τότε που πάνε οεο?
Χρησιμοποιούμε λοιπόν τα χρήματα που προορίζονταν για τις δημοτικές επιχειρήσεις για να καλύψουμε άλλες ανάγκες, και όταν πάρουμε τα χρήματα από την ΔΕΗ, ή καμία έκτακτη επιχορήγηση τότε μπορεί να πληρωθούν και οι άμοιροι οι εργαζόμενοι.

Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι στον προϋπολογισμό του δήμου που πηγαίνει στην περιφέρεια και από εκεί εγκρίνεται, εκτός από μισθοδοσίες, λειτουργικά έξοδα κτλ., υπολογίζονται και τα ενοίκια τα οποία οφείλει να πληρώνει κάθε μήνα η εκάστοτε επιχείρηση, δεν είναι δηλαδή κερατιάτικα που δεν έχουν συμπεριλήφθη στον προϋπολογισμό και καλείται ο δήμος να βάλει χρήματα από την τσέπη του.
Ο δήμος έχει την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί σαν πηγή εσόδων διάφορους δημοτικούς χώρους, πεζοδρόμια, χώρους που έχουν στηθεί διαφημιστικές πινακίδες, ακόμα και για τις διακριτικές ταμπέλες των καταστημάτων υπάρχει τέλος είσπραξης για τον δήμο.

Τα έσοδα από όλα αυτά είναι άγνωστο αν τελικά καταλήγουν στο ταμείο του δήμου και ακόμα πιο άγνωστο είναι το ποσό που τελικά εισπράττει ο δήμος μας.
Στο Ηράκλειο δραστηριοποιούνται σύμφωνα με το εμπορικό επιμελητήριο περίπου 700 επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν υποχρέωση να πληρώνουν κάποια τέλη στον δήμο…
εισπράττονται άραγε?

Σίγουρα από τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες, από την ημέρα που έγινε δήμαρχος ο Στ. Γεωργόπουλος δεν έχει εισπράξει ο δήμος μας ούτε 1 ευρώ, όταν την προηγούμενη χρονιά 2005 τα έσοδα ήταν περίπου 400.000 ευρώ.
Ο υπεύθυνος για την είσπραξη των ενοικίων για τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες ήταν ο πρώτος στόχος με το που ανέλαβε ο Στ. Γεωργόπουλος, καταγγέλλοντας του σύμβαση αορίστου χρόνου, με 15 χρόνια υπηρεσία στον δήμο Ηρακλείου.
Μάλιστα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, άφησε υπόνοιες ότι χρηματίζονταν από τις διαφημιστικές εταιρίες για να κάνει τα στραβά μάτια, και το έλεγε αυτό όταν τα έσοδα από αυτή την χρήση ήταν περίπου 400.000 ευρώ τον χρόνο!!!!!

Δηλαδή Σταύρο μου τώρα μετά από 3 χρόνια που δεν έχει μπει ούτε 1 ευρώ στο ταμείο του δήμου ποιοι είναι εκείνοι που χρηματίζονται για να κάνουν τα στραβά μάτια, γιατί όπως θα έχετε προσέξει οι υπαίθριες διαφημίσεις μια χαρά ανανεώνονται και λειτουργούν κανονικότατα…
… και δεν ξηλώνονται, όταν σε άλλους δήμους έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό επιχείρηση σκούπα.

Η απάντηση στην καθυστέρηση της αποψίλωσης των διαφημιστικών πινακίδων από την μεριά της διοίκησης του δήμου είναι, ότι έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές που είναι εκείνες που ευθύνονται για την καθυστέρηση.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ….
Ο δήμος δεν έχει τα μέσα να τις κατεβάσει, έτσι και αλλιώς είναι παράνομες από την στιγμή που δεν υπάρχουν συμβάσεις, τι φοβάται ο δήμος, μη του κάνουν μήνυση οι διαφημιστές?
Το θέμα είναι ότι ο Στ. Γεωργόπουλος έχει το θράσος και αυτό είναι μεγάλο του προσόν.
Εκεί που πρέπει να είναι απολογούμενος, ξαφνικά θα περάσει στην αντεπίθεση και θα έχει την απαίτηση να βγει και από πάνω, ο τρόπος είναι πολύ συγκεκριμένος, βγαίνει εκτός θέματος και αρχίζει μια μπουρδολογία περί ήθους, τιμιότητας, αξιοπρέπειας, και τελικά χάνεις την μπάλα.

Η μεγαλύτερη απάτη του Στ. Γεωργόπουλο, που θα είναι και το κύριο προεκλογικό του χαρτί, είναι ότι παρέλαβε τον δήμο Ηρακλείου με χρέος 20 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που είναι ψευδές, και δε το λέω εγώ, αλλά το δημοσίευμα που παραποίησε σκοπίμως ο Στ. Γεωργόπουλος για να έχει το άλλοθι της καταχρέωσης του δήμου μας στην διάρκεια της θητείας του.









Συγκρίνετε τα στοιχεία στα δύο φυλλάδια που κυκλοφόρησαν με διαφορά μηνών από τον δήμο Αμαρουσίου και από τον δήμο Ηρακλείου, δείτε και το δημοσίευμα της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ που παραπέμπουν τα δύο φυλλάδια (Κάνοντας κλικ στις φωτογραφίες μπορείτε να τις δείτε μεγεθυμένες)

Αν ήταν πραγματικά τα στοιχεία γιατί να παραποιήσει ένα δημοσίευμα οικονομικής εφημερίδας και όχι να παρουσιάσει συγκεκριμένο έγγραφο που να δικαιολογεί τον ισχυρισμό του?
Όσο ανύπαρκτος αποδείχθηκε σαν δήμαρχος, τόσο ανύπαρκτοι είναι και οι ισχυρισμοί του.
Τώρα λοιπόν που ξεκινάει και επισήμως η προεκλογική περίοδος, θα σας ενημερώνουμε με συγκεκριμένα στοιχεία, υπάρχουν και κάποιες αποκαλύψεις, όπως αυτό που μάλλον διαβάσατε για το κόστος της καινούργια ιστοσελίδας του δήμου Ηρακλείου, που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται τα 150.000 για την δημιουργία μια ιστοσελίδας για το διαδίκτυο… ποιος την ανέλαβε την δουλειά, και τι σχέση μπορεί να έχει με γραφείο δημάρχου?

Αυτά και άλλα πολλά θα έχουμε να λέμε για τον επόμενο καιρό.