ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΗΣ Τ.Ο. Ν.Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Για το τοπικό σκηνικό, τον Καλλικράτη και το πολιτικό του μέλλον ο δήμαρχος του Ηρακλείου Αττικής είπε: «Το 2006 η νίκη και η ανατροπή που πετύχαμε ανήκει αποκλειστικά σε εσάς. Τότε κάποιοι θεωρούσαν ότι ο Γεωργόπουλος δεν έχει γεννηθεί στο Ηράκλειο. Ο Γεωργόπουλος είναι από το 1974 στο Ηράκλειο, εδώ είναι η οικογένεια μου και εδώ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν τα παιδιά μου. Και έλεγαν κάποιοι τότε γιατί αυτός και όχι εμείς; Και τόσα χρόνια τι κάνανε;
Εάν τότε δεν είχαμε κερδίσει τις εκλογές ακόμη σήμερα στη διοίκηση του Δήμου θα ήταν το καθεστώς του Μαστοράκου».

«Δυστυχώς κάποιοι δικοί μας με τις αποχωρήσεις τους έγιναν μέρος του κατεστημένου.
Σήμερα αυτές οι αποχωρήσεις ποιους εξυπηρετούν;
Το χώρο της ΝΔ;
Τη δημοτική μας παράταξη;
Η μήπως εξυπηρετούν το Μαστοράκο και τον Μπάμπαλο και όλους αυτούς;

Παραλάβαμε έναν διαλυμένο Δήμο από το Μαστοράκο και την παρέα του και όλοι αυτοί σήμερα τολμούν να διεκδικούν ξανά την ψήφο των συμπολιτών μας.

Φίλες και φίλοι πρέπει να βγείτε μπροστά.
Να γίνουμε θύελλα. Αν η παράταξη μας κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα καθιερωθεί και θα βάλει πλώρη και για μια τρίτη τετραετία».

Σταματημό δεν είχε ο Σταύρος Γεωργόπουλος και είπε επίσης: «Περιμένω από όλους αυτούς τους δικούς μας να κάνουν έντονη αυτοκριτική. Να βγούνε μπροστά να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα αρωγές μέτωπο και να ξανακερδίσουμε τις εκλογές. Δεν με ενδιαφέρει προσωπικά εάν θέλετε να είμαι δήμαρχος.

Με ενδιαφέρει σαν παράταξη να ξανακερδίσουμε για να συνεχίσει μετά το Γεωργόπουλο να είναι δήμαρχος κάποιος άλλος από το χώρο μας. Έχω δηλώσει ότι θα ασχοληθώ για μια ακόμη τετραετία. Μετά πρέπει να παραδίδουμε τη σκυτάλη σε νεότερους και θα το πράξω αυτό».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος είπε: «Θα πρέπει να ξέρετε ότι το σχέδιο είναι καλοστημένο.
Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο δημόσιος λειτουργός πρέπει να είναι έντιμος, εργατικός και να έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Να μην είναι άνθρωπος που βρίσκεται στα καφενεία και χαρτοπαίζει ή άτομο που συνωστίζεται στα νυκτερινά κέντρα και διαπομπεύεται. Εγώ διεκδικώ ότι εντιμότερος από μένα δεν μπορεί να υπάρξει στην ανθρωπότητα. Δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ στο Δήμο περισσότερο από τον καθένα. Δεν παίζω ούτε τάβλι. Με κάλεσε κάποτε ο φίλος μου ο Γιώργος Κουτσούκος για να παίξουμε τάβλι στο σπίτι του και του είπα ότι δεν μπορώ να πάω γιατί οι θιασώτες της πλατείας μπορεί να ισχυρίζονταν ότι παίζω στοίχημα».

Και κλείνοντας ο Σταύρος Γεωργόπουλος τόνισε: «Κατά 99,9% το Ηράκλειο θα παραμείνει μόνο του. Σας καλώ όλους να δώσετε την υπέρτατη μάχη στις εκλογές να γίνεται λοξή φάλαγγα που θα μας ξαναδώσει τη νίκη στις δημοτικές εκλογές».

Από την τοπική εφημερίδα ΖΩ