ΕΔΩΣΕ ΡΕΣΤΑ

Για άλλο λόγο πήγα στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο, και τελικά αλλού ήταν το κλου της βραδιάς.
Υποτίθεται ότι σήμερα θα παρουσιάζονταν το σχέδιο για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αλλά τελικά το θέμα αποσύρθηκε…

Είχαν στήσει τον σχετικό εξοπλισμό για να γίνει η παρουσίαση αλλά τελικά μείναμε με την απορία.
Το θέμα που κυριάρχησε στο δημοτικό συμβούλιο ήταν εκείνο της ραδιοφωνίας, οι εργαζόμενοι στον δημοτικό ραδιοφωνικό έχουν να πληρωθούν από τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα να τεθεί πολλάκις στο δημοτικό συμβούλιο το τι σκοπεύει να κάνει η δημοτική αρχή και ποιες είναι οι προθέσεις της για το μέλλον… πιο μέλλον? αυτούς τους 6 μήνες που της απομένουν.

Φυσικά για ακόμα μια φορά απάντηση δεν πήραν ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι που ρωτούσαν για το θέμα.

Είναι αλήθεια ότι κυκλοφορεί έντονη φημολογία τις τελευταίες εβδομάδες για κλείσιμο του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, αλλά όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις αυτό είναι ράδιο αρβύλα, παρόλα αυτά εγώ προσωπικά ήμουν αποδέκτης τέτοιας φημολογίας που είναι άγνωστο από ποιον καλλιεργείτε και με πιο σκοπό.

Εντυπωσιακός ήταν ο Δήμαρχος ο οποίος απέδωσε τις ευθύνες για το ότι τα έσοδα του ραδιοφωνικού σταθμού είναι δυσανάλογα με τα έξοδα του, και μάλιστα αναφέρονταν με έντονο ύφος, λες και τον έπνιγε το δίκαιο.

Το ερώτημα είναι ποιος διοικεί τον ραδιοφωνικό σταθμό Κε Γεωργόπουλε?
Μήπως οι εργαζόμενοι, τους οποίους τους θεωρείτε και όχι μόνο, τους εκθέτετε στο δημοτικό συμβούλιο?

Εγώ αυτό που ακούω κατά καιρούς είναι ότι το δημοτικό ραδιόφωνο είναι μονίμως έρμαιο του εκάστοτε προέδρου και των επιλογών του, με αποτέλεσμα να μην έχει ένα συγκεκριμένο ύφος, που συνεπάγεται ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα σοβαρό πυρήνα ακροατών.
Αυτό είναι ένα ζητούμενο, το 2ο είναι ότι ποιος γνωρίζει αν τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό τον ακούνε, όταν δεν υπάρχουν μετρήσεις ακροαματικότητας στις οποίες για να συμμετέχει θα πρέπει να διαθέσει ένα σημαντικό ποσό.

Σας είχα γράψει και σε προηγούμενη ανάρτηση ότι τον τελευταίο καιρό το ραδιόφωνο του δήμου μεταδίδει πολύ καλή μουσική, και εκτός από δική μου άποψη, την ίδια εντύπωση είχαν γνωστοί μου εκτός Ηρακλείου, οι οποίοι με ξεσήκωσαν να ακούσω από περιέργεια το πρόγραμμα του σταθμού.
Η λογική του Κου Γεωργόπουλου είναι η γνωστή λογική εργοδότη που για όλα φταίει ο εργαζόμενος και όχι η διοίκηση. Για να είμαι πιο ακριβής η γνωστή λογική του ανίκανου εργοδότη, που πιάνει χρυσό και γίνεται κάρβουνο.

Να μην πολυλογώ, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ήταν υπέρ του να παραμείνει το ραδιόφωνο, να αναβαθμιστεί, να γίνουν κάποιες κινήσεις όπως μεταφορά μερικού προσωπικού στον δήμο Ηρακλείου (εργαζόμενοι που έχουν αιτηθεί) ώστε να αποφορτιστεί η μισθοδοσία που αφορά τον ραδιοφωνικό σταθμό. Να σημειώσω ότι από εκείνους που θα μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες του δήμου, ήδη απασχολούνται σε θέσεις που δεν έχουν σχέση με τον ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά πληρώνονται από το λογιστήριο του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94.

Με εντυπωσίασε για ακόμα μια φορά η θέση του Γεωργόπουλου, ο οποίος με έντονο ύφος είπε ότι και αν μεταφερθούν κάποιοι εργαζόμενοι από το δημοτικό ραδιόφωνο στον δήμο, πάλι θα πληρώνονται με λεφτά του Ηρακλειώτικου λαού…

Δηλαδή εσύ Σταύρο με τα λεφτά ποιανού πληρώνεσαι και πόσο μάλλον όταν ο μισθός σου είναι το 1/6 που στοιχίζει το σύνολο των εργαζομένων στον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ?
Τι να πεις…

Ενδιαφέρουσα ήταν η στάση του Κ. Κουτρούλη ο οποίος αντιπαρήλθε σε αυτό που είχε πει προηγουμένως ο Στ. Γεωργόπουλος σχετικά με τις λιγοστές διαφημίσεις που έχει ο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Ουσιαστικά εξέθεσε τον Στ. Γεωργόπουλο λέγοντας του, ότι όλο αυτό το διάστημα και μάλιστα πριν αλλάξει η κυβέρνηση, που είναι αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, δεν έκανε καμία προσπάθεια ο ίδιος ο δήμαρχος να φέρει κάποια διαφήμιση στο δημοτικό ραδιόφωνο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Γεωργόπουλος εκνευρίστηκε κάποια στιγμή όταν εργαζόμενοι που ήταν συγκεντρωμένοι στην αίθουσα, χειροκρότησαν τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων για την τοποθέτηση του, μάλιστα ο Γεωργόπουλος ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε…
Οι εργαζόμενοι του αθλητικού που ήταν πιο σεμνοί και ταπεινοί μεταφέρθηκαν στον δήμο, ενώ εσείς που δείχνεται κακή διαγωγή μπορεί να με κάνετε να ξανασκεφτώ το μέλλον σας…
Το προσπερνάω το συγκεκριμένο θεωρώντας ότι ήταν μια άσχημη στιγμή αμηχανίας από μεριάς του δημάρχου.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο ήταν όταν ο Γεωργόπουλος είπε ότι για τους 3 μήνες δεδουλευμένων στο ραδιόφωνο θα αναγκαστεί να διαθέσει 230.000 ευρώ, όμως όταν πήρε τον λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων είπε ότι το ποσό που αφορά τις μισθοδοσίες των τριών μηνών είναι περίπου 120.000 ευρώ, το υπόλοιπο ποσό αφορά πρόστιμο για κακή λογιστική χρήση παρελθόντων ετών, η αλήθεια είναι ότι ο Γεωργόπουλος όπου θέλει τα φουσκώνει και όπου θέλει τα κάνει βελούδινα.

Έγιναν και άλλα στο δημοτικό συμβούλιο, πάντως αξίζει τον κόπο να βρεθείτε κάποια στιγμή σε κάποιο από τα επόμενα, εξάλλου οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές για όλο τον κόσμο.