ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 19 "ΠΡΩΗΝ" ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τη δύσκολη  έως τραγική θέση στην οποία βρίσκονται, μετέφεραν προς τη Διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου οι 19 συμβασιούχοι των  πρώην επιχειρήσεων ΔΕΤΕΗΑ και ΕΑΔΗΑ στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 18 Μαΐου.
Οι άνθρωποι αυτοί, που προσλήφθηκαν στις επιχειρήσεις μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, προσφέροντας επί σειρά ετών τις υπηρεσίες τους στο Δήμο, παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο, καθώς η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνει τα σχετικά εντάλματα πληρωμής τους, παρά το γεγονός  ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει τη μεταφορά τους στο Δήμο. “80 άνθρωποι πεινάνε στο Ηράκλειο.

Τι μέλει γενέσθαι με αυτά τα παιδιά;” ρώτησε τον Δήμαρχο ο κ. Θανάσης Μπαμπάκος, πατέρας ενός εκ των 19. “Είμαι σε μια ηλικία που δεν μπορώ να βρω αλλού δουλειά. Αν είμαστε όλοι ενωμένοι, μπορούμε να βρούμε λύση,” είπε ο κ. Μένιος Μικρόπουλος, ένας εκ των απλήρωτων συμβασιούχων. Για το θέμα αυτό έγινε νέα συνάντηση διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, κ. Σταύρο Γεωργόπουλο, με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

“Ζητήσαμε να εφαρμοστεί αυτό που έχει γίνει στο Δήμο Αχαρνών και εξηγήσαμε την ανάγκη που έχει ο Δήμος τους εργαζόμενους, αλλά και τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται,” τόνισε ο Δήμαρχος, που πρόσθεσε πως η Διοίκηση θεωρεί τους 19 ως εργαζόμενους του Δήμου, αλλά συμπλήρωσε ότι τα χέρια της είναι δεμένα, καθώς δεν μπορεί να υπερκεράσει την επίτροπο. Να δοθούν άμεσα λύσεις σε αυτό το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα ζήτησαν από τη διοίκηση και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, κ.κ. Νίκος Μπάμπαλος και Κυριάκος Κουτρούλης, που συμμετείχαν στην διαπαραταξιακή επιτροπή.

Από το www.xtypos.gr