ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ 8Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Την απόσυρση της Πάκιας Ναούμ από την προεδρία της 8ης σχολικής επιτροπής ανακοίνωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα» Βασίλης Λυκούρας (φωτο) στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Ηρακλείου Αττικής. Όπως ο ίδιος εξήγησε αιτία δεν ήταν η πορεία της ίδιας της κ. Ναούμ αλλά το καθεστώς που διέπει τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών με αιχμή του δόρατος τον τρόπο με τον οποίο πληρώνονται οι σχολικές καθαρίστριες.

Ο Βασίλης Λυκούρας μεταξύ άλλων επισήμανε τα εξής: « Το ζήτημα με τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων παραμένει άλυτο αφού δεν γνωρίζει κανείς ουσιαστικά με ποιόν τρόπο προσλαμβάνονται οι καθαρίστριες στα σχολεία. Το θέμα αφορά την κεντρική εξουσία ωστόσο ο δήμαρχος δεν είναι μετέωρος, ούτε άμοιρος ευθυνών γιατί για εμάς πρωτίστως τίθεται το θέμα της πολιτικής βούλησης. Διαφωνούμε κάθετα με τη μετατροπή των προέδρων των σχολικών επιτροπών σε υπέρ εργολάβους».

Στην συνέχεια της τοποθέτησης του ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής ενότητας» που έχει την πολιτική στήριξη του ΚΚΕ αναφερόμενος στη μελλοντική λειτουργία των σχολικών επιτροπών εξέφρασε ζωηρές επιφυλάξεις λέγοντας: « Οι σχολικές επιτροπές στο άμεσο μέλλον αναμένεται να μειωθούν και όλα δείχνουν ότι θα έχουν ένα ρόλο διαφορετικό από το σημερινό. Είναι ξεκάθαρο ότι ανοίγει ο δρόμος για τη δράση επιχειρηματιών στα σχολεία. Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να παίζουμε το Δούρειο Ίππο στους εργαζόμενους. Θα διατηρήσουμε θέσεις στις σχολικές επιτροπές αλλά θα είμαστε συμμέτοχοι στον αγώνα των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας».

Από το www.zonews.gr