ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΤΕΣ

 Επειδή κάθε τόσο δεχόμαστε διάφορα ειρωνικά σχόλια, για δήθεν δημοσιογραφικές επιτυχίες κτλ… οφείλω να θυμίσω για ακόμα μια φορά ότι το blog δεν είναι δημοσιογραφικό, όσες φορές αναγκάζεται να παίξει τέτοιο ρόλο συμβαίνει προκειμένου να καλύψει κενά ενημέρωσης που για διάφορους λόγους ο παραδοσιακός δημοτικός τύπος προσπερνά σημαντικά κατά την γνώμη μας γεγονότα.

Δεν έχουμε βλέψεις για δημοσιογραφικές δάφνες, δεν μας ενδιαφέρει το αντικείμενο, είμαστε Ηρακλειώτες, αγαπάμε και πονάμε το προάστιο, λυπούμαστε που κάποιες πολιτικές το έχουν μετατρέψει σε μια αφιλόξενη πόλη.

Μέσα από αυτό το blog θέλουμε σαν ενεργοί πολίτες, να συμβάλλουμε στον έλεγχο των αιρετών, ώστε οι βλέψεις τους και οι πρακτικές τους να είναι προς όφελος της πόλης μας και των συμπολιτών μας.
Σίγουρα θίγονται μικρό-συμφέροντα, «αξιοπρέπειες», αλλά μη τα θέλουν όλα δικά τους εκείνοι που έχουν πρόσβαση στο μέλι.

Δε μπορεί φίλε να κάνεις γαργάρα θεματάρες, να τις βλέπεις μετά σε ένα blog, να προσπαθείς να τις υποβαθμίσεις, γιατί έχεις να αντιμετωπίσεις τους αναγνώστες σου που αναρωτιούνται, γιατί δεν έδωσες την βαρύτητα που έπρεπε σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του, είτε είναι ανώνυμος είτε επώνυμος…
ακόμα και εμείς που είμαστε «ανώνυμοι» δεχθήκαμε πριν έναν χρόνο περίπου εξώδικο…
αλλά όχι για αυτά που γράφαμε αλλά για το ότι αυτά που γράφαμε ενοχλούσαν…
… ίσως γι’ αυτό τον λόγο δεν δεχθήκαμε άλλη ενόχληση, τα κείμενα είναι συγκεκριμένα, τσεκαρισμένα, προσεκτικά γραμμένα και με υπευθυνότητα, το μόνο που μας λείπει είναι το ονοματεπώνυμο…