ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Την έγκρισή του έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής στη δημιουργία Τράπεζας Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Δημοτικού Παντοπωλείου στο Δήμο, μετά από σχετική πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Στόχος αυτού του νέου θεσμού, που έχει εφαρμοστεί και σε άλλους δήμους της χώρας, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης των κατοίκων του Δήμου.

Στα πλαίσια της λειτουργίας του Παντοπωλείου θα διανέμονται δωρεάν σε συγκεκριμένες και οικονομικά ασθενείς ομάδες του πληθυσμού τυποποιημένα τρόφιμα, ρούχα, είδη βρεφανάπτυξης και παιχνίδια καθώς και ιατρικά βοηθητικά είδη. Τα είδη αυτά θα εξασφαλίζονται μέσω δωρεών και χορηγιών από καταστήματα και επαγγελματίες της πόλης αλλά και από προμηθευτές του Δήμου.

Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα είναι το εισόδημα ενώ εξετάζονται παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση (πολύτεκνες, τρίτεκνες οικογένειες, προβλήματα υγείας και πιθανή υποαπασχόληση ή ανεργία, μεταξύ άλλων.  Το όριο εισοδήματος ξεκινάει από 6000 ευρώ για ένα άτομο και προσαυξάνεται κατά 1500 ευρώ μέχρι και την τετραμελή οικογένεια (10.500 ευρώ).

Στην πενταμελή οικογένεια το όριο ανεβαίνει στα 13.000 ευρώ και για 6 άτομα και πάνω (πολύτεκνοι) 15.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Γιώργο Οικονομίδη από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν περίπου 140 άπορες οικογένειες του Ηρακλείου.
Αναλυτικό ρεπορτάζ με τις απόψεις και θέσεις που εξέφρασαν συμπολίτευση και αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο για αυτό το ευαίσθητο θέμα θα έχουμε στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας.

Από το www.xtypos.gr