ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

H υποψηφιότητα Δημάρχου πρέπει να πληροί αθροιστικά ή στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα εξής κριτήρια:
• Να συσπειρώνει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τους προοδευτικούς δημότες της πόλης μας. Πρόσωπα τα οποία έχουν κουράσει στο παρελθόν με πολύχρονες θητείες έχουν μικρό βαθμό ανταπόκρισης και περιορισμένη πλέον απήχηση. Επιπλέον το πρόσωπο που θα προταθεί πρέπει να υπερβαίνει τα σύνορα μιας κομματικής οργάνωσης, να έχει διεισδυτικότητα και σε άλλους χώρους και να τυγχάνει της ευρύτερης δυνατής αποδοχής.

• Να προβάλει ένα πειστικό πρόγραμμα για τη πόλη μέσα στις συγκεκριμένες αντίξοες δημοσιονομικές συνθήκες. Το Ηράκλειο έργο του θα είναι η ανάπτυξη με ταυτόχρονη μείωση του χρέους της πόλης που ανέρχεται στα 17,5 εκ Ευρώ. Να μπορεί να κινητοποιήσει και να αξιοποιήσει στο μεγαλύτερο βαθμό τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις αλλά και να εκμεταλλευτεί τους νέους θεσμούς. Να εμπνέει με το λόγο του και τη πρακτική του τη τοπική κοινωνία.

• Να διαβουλεύεται με τους πολίτες όχι με τη κλασσική παλαιομοδίτικη συνταγή της επίσκεψης των δημοτών στο γραφείο του Δημάρχου, που έχει εκφυλιστεί σε ικανοποίηση ρουσφετιών, αλλά στη δυνατότητά του να κινητοποιεί το Δήμο και να ζητά τη γνώμη ή και τις απόψεις των δημοτών σε κρίσιμα ζητήματα και πριν τη ψηφοφορία στο Δημοτικό συμβούλιο.
• Να έχει ανεπτυγμένο στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το κριτήριο της συχνής λογοδοσίας όχι μόνο στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στους δημότες της πόλης μας, ενημερώνοντάς τους για τη πρόοδο του προγράμματος με βάση το οποίο εκλέχτηκε και ακούγοντας τις απόψεις τους για καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί ή βελτιωτικές προτάσεις.

• Να προβάλει καινοτόμες προτάσεις για τη τοπική ανάπτυξη ή τη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών έχοντας μελετήσει και ενσωματώσει στις προτάσεις του βέλτιστες πρακτικές άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων.

• Να εμφορείται από την αντίληψη ότι η επίλυση των προβλημάτων ή των αναγκών των πολιτών πρέπει να υλοποιείται στο πλησιέστερο προς το δημότη γεωγραφικό επίπεδο.

• Να έχει οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες.

Από το www.zonews.gr