ΑΚΕΠ: ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΜΕΝΟΥΝΕ, ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ

ΣΕ ΔΙΜΗΝΗ ΠΑΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής με την με Αριθ. Πρωτοκ.  16564/9536 της 7/5/2010 απόφασή του, σύμφωνη με αυτής του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφέρειας.

Κρίθηκε ένοχος για το παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος λόγω βαριάς αμέλειας  για το ιδιωτικό συμφωνητικό που είχε υπογράψει με την εταιρεία EURONET OUTDOOR A.E. Ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, γεμάτο παραλείψεις και διάτρητο από παντού, συνέχεια μιας σύμβασης που είχε υπογράψει η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου και που αποκάλυψε η Α.Κ.Ε.Π. τον περασμένο Ιούνιο.

Από τότε παρά τα αμείλικτα ερωτήματα που υποβάλαμε με τις από 24/6,22/7 και 4/11 ανακοινώσεις μας η απάντηση του κ. Δημάρχου ήταν στερεότυπη και καθόλου διαφωτιστική. Δυστυχώς τις ίδιες απαντήσεις έδωσε και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο απολογούμενος, αλλά, όπως φαίνεται και απ΄ την απόφαση, κάθε άλλο παρά πειστικές ήταν.

Το χειρότερο όμως είναι ότι η υπόθεση βρίσκεται και στα χέρια της Δικαιοσύνης και ο αρμόδιος εισαγγελέας αφού ΑΣΚΗΣΕ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ, παρέπεμψε την σχετική δικογραφία στο τέταρτο ειδικό ανακριτικό τμήμα του πρωτοδικείου Αθηνών για την  διενέργεια κύριας ανάκρισης, που είναι σε εξέλιξη και έχει κληθεί να καταθέσει ο κ. Δήμαρχος.

Λυπούμαστε ειλικρινά, γιατί ο θεσμός του Δημάρχου στην Πόλη μας έχει υποστεί για δεύτερη συνεχή τετραετία πλήγμα εξ αιτίας της παραπομπής και τιμωρίας από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας των δύο τελευταίων Δημάρχων.

Εκείνο όμως που μας ξενίζει περισσότερο είναι ότι παρά την «βαριά αμέλεια» η Δημοτική Αρχή δεν δείχνει καμιά μεταμέλεια στην πολιτική της για τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες. Η παρανομία  και η ασυδοσία ανθούν στην Πόλη μας με την περίεργη ανοχή και απάθειά της. Παρά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρά τις εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με την  3/26-2-2010 εγκύκλιό του για ξήλωμα, αγωγές, πρόστιμα κατά των παρανομούντων, η Διοίκηση του Δήμου φαίνεται ότι η ευκολία που επιδεικνύει στο «ξεπάστρεμα» των δέντρων (όπως τα δύο τελευταία στην οδό Φιλλυρών την εβδομάδα που πέρασε),είναι αντιστρόφως ανάλογη αυτής του ξηλώματος των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.

Είναι φανερό πλέον ότι αυτό το καθεστώς δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει με την παρούσα Δημοτική Αρχή. Αν μη τι άλλο, της λείπει η πολιτική βούληση.
Εμείς δεσμευόμαστε, αν οι πολίτες μας εμπιστευθούν την Διοίκηση του Δήμου, ότι θα διενεργήσουμε έρευνα σε βάθος χρόνου για όλες τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί για τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες και θα ανακοινώσουμε το αποτέλεσμα, γιατί είμαστε της άποψης ότι ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Για την Συντονιστική Επιτροπή της Α.Κ.Ε.Π.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΤ. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ                         ΑΝΔΡ. ΔΑΥΙΔ