ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ηρακλείου, διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου, το γραφείο Παιδείας και ο Α.Ο ΤΥΦΩΝ για πρώτη φορά, το οποίο φιλοξενείται στο ανοικτό Γήπεδο του Α.Ο ΤΥΦΩΝ (Πολυτεχνείου και Κουντουριώτου). Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου «η έναρξη του Τουρνουά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Μαΐου και η τελετή λήξης έχει ορισθεί μετά το πέρας των τελικών αγώνων την Κυριακή 16 Μαΐου. Στο μεταξύ διάστημα αγώνες καλαθοσφαίρισης έγιναν την Παρασκευή 7 Μαΐου, Δευτέρα 10, Τετάρτη 12 και συνεχίζονται την Παρασκευή 14, Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Μαΐου. Οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων είναι 09:00-10:00 και 10:00-11:00.
Το σχολικό πρωτάθλημα διοργανώνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Ηρακλείου, του Γραφείου Παιδείας και του Α.Ο ΤΥΦΩΝ να ενδυναμωθεί το αθλητικό ιδεώδες, να ενθαρρυνθεί η ενεργή συμμετοχή των παιδιών σε δραστηριότητες, οι οποίες προάγουν το ομαδικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα, και να αναπτυχθεί αμοιβαίος σεβασμός και συνεργασία μεταξύ των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Ηρακλείου. Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Σταύρος Γεωργόπουλος, επιδοκιμάζοντας την συγκεκριμένη διοργάνωση, προέβη στην εξής δήλωση: “Αυτή η διοργάνωση δίνει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να γνωριστούν με το συγκεκριμένο άθλημα και να συσφίξουν τις σχέσεις φιλίας με συμμαθητές τους και συνομηλίκους τους.

Ως Δημοτική Αρχή αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, οι οποίες διέπονται από αίσθημα ευθύνης και συνέπειας και στις οποίες ο πολίτης είναι πάντα πρωταγωνιστής”. Θεωρούμε ότι και η παρουσία των συμπολιτών μας θα αποτελέσει μια ευχάριστη ένδειξη του ενδιαφέροντός τους για την προώθηση της ψυχοσωματικής ανάπτυξης και της καλλιέργειας των παιδιών μας».